Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen & leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementenkalender bekijken voor de komende 4 weken. En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijv. aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw evenement voor de evenementenkalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Evenementenbeleid
Nalezen wat het evenementenbeleid van de gemeente Weert is? U vindt het op deze pagina.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
do. 12 jan. 2017 tot ma. 1 mei. 2017 
Afval? Wie zegt dat?

Afval, we zetten het iedere week buiten aan de straat in de duobak. Zouden we dat niet doen, wij zouden omkomen in onze eigen troep. We brengen het soms naar de glascontainer of zetten het buiten voor de papierinzameling of, soms, gooien we het zo maar buiten weg.
Wat we ons echter nog niet goed realiseren is, dat wat wij afval noemen, heel, heel veel dingen bevat die we of opnieuw kunnen gebruiken of als grondstof voor iets anders zou kunnen dienen.
In onze huidige maatschappij zijn wij gauw geneigd om spullen die wij niet meer kunnen gebruiken of die defect zijn, maar weg te gooien en iets nieuw te kopen. Maar veel dingen kunnen gerepareerd worden. Veel materialen kunnen opnieuw worden gebruikt. Daardoor kunnen we veel zuiniger en economischer omgaan  soms nu als schaarse grondstoffen  van onze wereld. Deze tentoonstelling geeft u daar een indruk van.
Naast de informatie op de tentoonstelling zijn er ook kunstwerken te zien, gemaakt van, wat wij dan afval zouden noemen. Daarnaast tonen leerlingen hoe zij creatief met "afval" zijn omgegaan.
In de vitrine tonen een drietal Limburgse bedrijven welke "afval" producten op de markt brengen.

De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 16.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert. Vanaf 1 april is de sluitingstijd 17.00 uur.

De expositie is gratis toegankelijk. (School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen het beste hierover even bellen met het telefoonnummer 0495 524893.

Tijden: 
Ma-vr: 10.00-16.00 uur
Za-zo: 13.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 524893
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 2 apr. 2017 tot zo. 17 sep. 2017 
Transcender

In Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt is van zondag 2 april tot en met zondag 17 september (CultureelLint) de tentoonstelling 'TRANSCENDER' te bezichtigen.
Dit is de eerste solo-tentoonstelling van Arte Colder in Weert die tegenwoordig woont en werkt in deze stad.

Tentoonstelling
De titel van de tentoonstelling is een samentrekking van de term transgender en het Engelse ‘to transcend’, het overstijgen van grenzen. Met dat overstijgen doelt Arte Colder vooral op een transcendentale context, een overtreffen in spirituele zin. In de relatie met transgender duidt  het op een overstijgen van de werkelijkheid van de twee geslachten man vrouw als gescheiden entiteiten. In zijn nieuwe werk gaat de kunstenaar uit van foto’s van transgenders in diverse fasen van hun transitie. Hij schuift die ‘fases’ over elkaar tot een geheel nieuw beeld. Zowel mannelijke als vrouwelijke elementen laten zich herkennen. Arte Colder werkt in eerste instantie met grafiet op papier maar maakt de laatste tijd ook prints, die nadien met de hand weer worden bewerkt.

Arte Colder zegt over die keuze en de belangstelling voor het fenomeen transgender aldus: "Sinds 2012 heb ik mij toegelegd op deze thematiek, en mijn fascinatie is nog steeds groeiende. Los van de maatschappelijke aandacht en tendens. Het is een actueel thema (gebleken) in deze huidige samenleving waar men uitdrukkelijk op zoek is naar eigen identiteit, en wat mijns inziens ook een voortvloeisel is van jarenlange focus op het individu in onze westerse maatschappij."

Belangstelling
Arte P. Colder (Enschede 1985) studeerde aan de Akademie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, eerst in Breda en vervolgens in ‘s Hertogenbosch, waar hij in 2012 zijn Master of Fine Art behaalde. Hij exposeerde in Nederland (onder andere tijdens Art Rotterdam) en België en zijn werk is ondergebracht bij galerie Majke Hüsstege in 's Hertogenbosch. In 2016 stond Arte Colder in Weert nog volop in de belangstelling: hij bood de gemeente Weert een kunstwerk aan bestaande uit twee ingelijste foto’s. Dat gebeurde naar aanleiding van een besluit van het ministerie van OCSW dat Weert de titel ‘Regenboogstad’ verleend kreeg. Van 11 tot en met 26 maart 2017 is zijn recente werk te zien in een groepstentoonstelling in het Künstlerhaus Haus34A in Bad Bentheim in Duitsland. Curator van deze tentoonstelling is de bekende kunstenaar Marc Bijl.
Onderaan deze pagina is een aantal links opgenomen waar u meer informatie vindt over de mens, het werk en de kunstenaar Arte Colder.

Publicatie
Voor elke bezoeker aan de tentoonstelling is gratis een klein handzaam boekje beschikbaar, dat naast foto's van het tentoongestelde werk, een inleidende tekst van Alex de Vries ook talloze kleine notities uitspraken, Instagram-posts op papier van Arte Colder zelf bevat.
Doel daarvan: gids en gedachteprikkeling te zijn bij het bekijken van de tentoonstelling.
De boekjes zijn ook nog eens genummerd en door de kunstenaar gesigneerd, een mooie herinnering aan een bezoek.

 

Tijden: 
di-vr: 11.00-17.00 uur
za, zo en feestdagen: 14.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
4,- / t/m 17 jaar gratis
Adres: 
Gemeentemuseum Jacob van Horne
Markt 7
6001 EJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 531920
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: ma. 1 mei. 2017 tot vr. 30 jun. 2017 

Art & Gallery Ton Piepers en Jan Mennen presenteert voor de maanden mei/juni een nieuwe expositie van, Gea Schmidt uit Huis ter Heide met schilderijen en Elias Mohd uit Amsterdam met beelden.

Vraag vrijblijvend naar de kunstkoop en kunstuitleen regeling. Ook kunst in opdracht kan via de kunstkoop regeling. Elke zaterdag en elke laatste koopzondag van de maand geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei nemen we deel aan het "waanzinnig winkelweekend in Weert". Vrijdag geopend tot 22.00 uur en zatredag tot 17.00 uur

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Art & Gallery Ton Piepers en Jan Mennen
Beekstraat 35
6001 GG Weert
Nederland
Telefoon: 
06 51988965
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: ma. 1 mei. 2017 
Wekelijks Kienen op Maandag

Elke maandag* wordt gezellig gekiend in Buurtcentrum Moesel van 20.00 tot +/- 22.45 uur. 18 kienronden met jackpot en 4 pauzeronden. Prijzen op 1, 2 en 3 rijtjes. V.V. De Verkusköp en Harmonie St. Joseph Weert-Zuid nodigen u van harte uit om mee te komen kienen. Zaal open vanaf 19.00 uur.

* Niet op 2e Kerstdag, 30 januari, 20 februari, Carnavalsmaandag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Kermismaandag

 

Tijden: 
20.00-22.45 uur
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 3 mei. 2017 

Het eeuwenoude sprookje over een lief meisje dat koekjes gaat brengen naar haar zieke oma werd al eerder bewerkt tot een magische familievoorstelling en laat nu opnieuw vele kinderharten en die van hun (groot)ouders sneller kloppen. Maud Mulder schittert wederom als de mooie Roodkapje die diep in het bos de vegetarische wolf Gerrit ontmoet. Hij weet een plek waar de mooiste bloemen groeien en raadt het meisje aan een bos voor haar oma te plukken. Wat Roodkapje niet weet, is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is. Wat zal er gebeuren als Roodkapje straks bij oma’s huisje aankomt? En zal de knappe jager Benjamin haar op tijd kunnen redden? Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjes Verkleedwedstrijd. Ontmoet alle acteurs tijdens de Meet & Greet na afloop en swing mee tijdens Oma’s Meezingfeest.

Tijden: 
13:00 & 16:00 uur incl. theaterdrankje
Toegangsprijs: 
€16,50
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: wo. 3 mei. 2017 
Sint Annamolen

De uit 1875 daterende Sint Annamolen aan de rand van Tungelroy bij Weert zet iedere 1e woensdagmiddag van de maand de poort open voor bezoekers. De molenaar vindt het erg leuk wanneer u op bezoek komt en interesse toont voor de molen.

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Tungelroy
Tungeler Dorpstraat 75
6005 RH Tungelroy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 4 mei. 2017 

Op 57-jarige leeftijd komt Lenette van Dongen met een programma waarin ze een verrassende transformatie beschrijft: ze is verhuisd van de stad naar het dorp en heeft daar haar bestemming gevonden. Met een groot vertel- en improvisatietalent bezingt zij haar nieuwe levensgeluk, dat op veel herkenning bij het publiek stuit. Maar Van Dongen kijkt ook achterom en legt op intieme, haast psycho-analytische wijze uit hoe zij de tegenwind in haar leven heeft overwonnen. Dat geeft haar prachtige conference naast luchtigheid ook diepgang. Genomineerd voor de Poelifinario.

Tijden: 
20:15 uur incl. theaterdrankje
Toegangsprijs: 
€22,50
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 5 mei. 2017 

Kom heerlijk lunchen tussen de boeken bij Bibliocenter Weert en geniet tegelijk van verhalen.

Bij de Verhalenlunch op 5 mei vertelt Rein Reuter hoe hij als kind gefascineerd raakte door techniek en hoe de dingen in elkaar zitten. In de loop van zijn leven was hij zeeman, machinist op de grote vaart en technicus bij de zinkfabriek. Zijn nieuwsgierigheid en liefde voor techniek heeft hij omgevormd tot speelse foto’s en associaties. Met pakkende beelden en humor vertelt hij - bij lekkere broodjes - over zijn passie en de voorwerpen die de rode draad in zijn leven vormen.

U bent welkom bij Bibliocenter Weert aan de Wilhelminasingel 250 op vrijdag 5 mei om 12 uur in de KoffieBoekerij van de bibliotheek Weert. Het duurt tot ongeveer half 2. Aanmelden op www.bibliocenter.nl.

 

Rein herinnert zich hoe hij als klein jongetje in Delft foto’s gefascineerd was door de vrachtwagens van de bevrijders. Het leidde ertoe dat hij zelf vrachtwagentjes als model bouwde, dinky toys ging verzamelen en techniek studeerde. Bezig zijn met hoe motoren in elkaar steken en de handen uit de mouwen was zijn passie.

Hij ging fotograferen, vooral oude industriële panden en vertelt hun geschiedenis  met foto’s. Hij is nu bezig aan een kaartspel uit Weert met foto’s uit de jaren 80. De plekken op de kaarten heeft hij opnieuw gefotografeerd. Muziek uit die periode versterkt de foto’s. Je krijgt associaties met een andere tijd door beelden van toen en nu.

Kent u iemand die boeiend kan vertellen? Wilt u een verhaal vertellen?

Hebt u een passie waar u niet over uitgepraat raakt?  Weet u veel over een onderwerp? Deel uw enthousiasme. Wij nodigen u uit om erover te vertellen tijdens een verhalenlunch in de KoffieBoekerij. Heeft u belangstelling? Stuur een bericht naar Bep Bocken, programmering Bibliocenter, b.bocken@bibliocenter.nl

Tijden: 
12.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 9,95
Adres: 
Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088-2432000
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 5 mei. 2017 
Binnenspeeltuin

Op vrijdag 28 april en op vrijdag 5 mei bezoekt Clown Royco de speeltuin van Kinderpretland met een koffer vol ballonnen! Van 14.00 uur tot 16.00 uur maakt Royco met een paar simpele ballonnen de mooiste creaties voor jou! Wellicht doet hij ook nog een trucje??? Wil je dat mee maken, zorg dan dat je in de meivakantie vrijdags om 14.00 uur bij Kinderpretland bent!

Tijden: 
14.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
4,50 p.p.
Adres: 
Kinderpretland
Geurtsvenweg 2a
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 549118
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Iedere 2 weken evenement. Volgende: za. 6 mei. 2017 
Molen De NIjverheid in Stramproy

Om de veertien dagen, in iedere even week, opent op zaterdagmorgen molen De Nijverheid in Stramproy de deuren voor bezoekers. Vanaf 09.30 uur bent u welkom om de molen te komen bezichtigen en te zien hoe de vrijwillige molenaars het oude ambacht van molenaar, inmiddels aangewezen als immaterieel cultureel erfgoed van Nederland, instandhouden. 

Tijden: 
09.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Molen De Nijverheid
Veldstraat 54
6039 ED Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: za. 6 mei. 2017 
Castañon

Art & Gallery Ton Piepers en Jan Mennen presenteert voor de maanden april/mei een nieuwe expositie van, Filiberto Montesinos Castañon uit Mexico met schilderijen en Geertje Peggeman uit Veldhoven met beelden.

Vraag vrijblijvend naar de kunstkoop en kunstuitleen regeling. Ook kunst in opdracht kan via de kunstkoop regeling. Elke zaterdag en elke laatste koopzondag van de maand geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Art & Gallery Ton Piepers en Jan Mennen
Beekstraat 35
6001 GG Weert
Nederland
Telefoon: 
06 51988965
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: za. 6 mei. 2017 
Repair Café Weert

Apparaat weggooien? Mooi niet!

Heeft u een kapotte stofzuiger, een defect koffiezetapparaat, iets aan uw kleding, fiets of computer, Repair Café Weert kan u helpen. Elke tweede zaterdag van de maand, van 13.00 tot 16.00 uur, staan onze handige vrijwilligers op Dr. Kuyperstraat 221 in Weert weer voor u klaar. Zij hebben sinds december 2014 honderden apparaten geïnspecteerd en vaak met succes gerepareerd. Dit is bovendien helemaal gratis. Zo spaart uw het milieu en uw portemonnee!

Veel apparaten goed te repareren!
Het Repair Café Weert heeft sinds 2014 zoveel ervaring met huishoudelijke apparaten, textiel, fietsen en computers opgedaan, dat we bijna alles kunnen repareren. Meer dan honderd verschillende zaken werden in de afgelopen jaren aangeboden. Vele gingen gerepareerd de deur weer uit. Dat is goed voor uw portemonnee en het milieu.
Vaak blijken eenvoudige mankementen de hele werking van het apparaat te verstoren. Denk maar aan een inwendige breuk in een snoer of kalkafzetting in het toestel. Neem bij voorbeeld uw defecte Senseo apparaat mee of uw kapotte stofzuiger mee en laat onze handige vrijwilligers ernaar kijken. Grote kans dat we die voor u kunnen repareren. Het repareren is helemaal gratis. Onderdelen moet u zelf aanschaffen, wij helpen u daarbij. Voor de reparatie kunt u een vrijwillige bijdrage doen in onze spaarpot.

Waar, wie en wanneer?
Het Repair Café Weert bestaat sinds december 2014 en is elke tweede zaterdag van de maand open van 13.00 tot 16.00. Vanwege de zomervakantie is het Repair Café Weert in de maanden juli en augustus gesloten. Het Repair Café is een initiatief van de wijkraad Groenewoud die maandelijks belangeloos zorg draagt voor de organisatie van het geheel. Het Repair Café is bedoeld voor alle inwoners van Weert e.o.

Heeft u niets te repareren, maar is uw interesse gewekt? Kom dan ook langs en neem een kijkje. Helpt u ons mee om het Repair Café Weert groter en bekender te maken?
Meer informatie over het Repair Café Weert vindt u ook digitaal op facebook.com/repaircafeweert.

 

Tijden: 
13.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Repair Café Weert
Dr. Kuyperstraat 221
6004 AK Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: za. 6 mei. 2017 
St. Annamolen Keent

Elke zaterdagmiddag opent de Sint Annamolen van Keent haar deuren. Kom eens op bezoek in de molen en kom met ons de molen ontdekken. Je mag de molenaar alles vragen over de molen en misschien mogen jullie ook wel meehelpen. 

Tijden: 
13.30-16.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Keent
Keenterstraat 1
6006 PW Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 6 mei. 2017 

In 2014 veroverde Abafazi de Nederlandse theaters. Nu komen ze terug met een nieuwe show. Abafazi is Zulu en betekent ‘vrouwen’. De tien Zuid-Afrikaanse vrouwen van Abafazi nemen het publiek mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. De Afrikaanse drum, de marimba en hun stemmen zijn de basisinstrumenten. Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi zetten dat traditionele beeld op zijn kop. Internationale hits van Miriam Makeba en Brenda Fassie passeren de revue, afgewisseld met indrukwekkende drum- en danspartijen en natuurlijk wordt er ook a capella gezongen. Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Tijden: 
20:15 uur incl. theaterdrankje
Toegangsprijs: 
€28,50
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 7 mei. 2017 
IJzeren Man Volksloop

De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omstreken. Elke eerste zondag van de maand om 10.00 uur. Feestdag of geen feestdag, de IJzeren Man Volksloop gaat altijd door. 

De te lopen afstanden zijn; voor de jeugd t/m 12 jaar 1.2 en 2.4 en voor iedereen 3.5, 7, 10.5, 14 en 17.5 km. Inschrijven kan vanaf 8.45 uur in zaal Dennenoord, Voorhoeveweg 2 te Weert gelegen aan de IJzeren Man. Inschrijfgeld €2,- voor 1.2 en 2.4 km; €2,50 overige afstanden. Gezinnen betalen €6,-.

Bij eerste deelname is het eenmalig kopen van een voetchip verplicht ad €2,- t.b.v. de elektronische tijdregistratie. De start van alle afstanden is om 10.00 uur. Voor uitgebreide info zie www.avweert.nl. 

Er worden elke maand vlaaien en enkele waardebonnen verloot, en vooral de jeugd maakt grote kans om enkele leuke prijsjes te bemachtigen. Ook voor 2016 geldt; de trouwe lopers die 8x of meer aan de start verschijnen, doen mee aan de verloting van een prachtige prijs.

 

 

Tijden: 
10.00 uur
Toegangsprijs: 
2,50 / t/m 12 jaar € 2,- (+ aanschafkosten chip éénmalig € 2,-)
Adres: 
Café Zaal Dennenoord
IJzeren Man Volksloop
Voorhoeveweg 2
6006 SV Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 521230
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 7 mei. 2017 

Op zondag 7 mei houdt schutterij St. Cornelius uit Swartbroek een rommelmarkt met veiling in het MFA aan de Ittervoorterweg 101.

Tijden: 
10.00-15.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 1,00
Adres: 
MFA Corneel
Schutterij St. Cornelius
Ittervoorterweg 101
6005NP Swartbroek
Nederland
Telefoon: 
0495551855
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 7 mei. 2017 

Zondag 7 mei organiseert Energiecentrum het Spiraal een paranormale beurs in Stramproy.
Op de beurs zitten mediums en coaches, ieder met zijn/haar specialisme maar allen met hetzelfde doel; om er te zijn voor jou! Wij streven naar een diversiteit aan activiteiten op onze beurs. Want daar ligt volgens ons ook de kracht; ieder mens is uniek en is gebaat bij een passende boodschap/werkwijze EN dat kun je vinden op onze beurs! Je kunt op je gemak rond lopen en zelf komen voelen. Eens kijken bij een van de verkoop stands of kom je voor een boodschap gelegd door een tarotiste, een boodschap via automatisch schrift of via een bijenwastekening of wil je graag een massage? Als je aan jezelf wilt gaan werken en op zoek bent naar een passende workshop of training; op onze beurs kun je informatie vinden! Je kunt vrijblijvend rondkijken en een van onze lezingen bijwonen. Krijg zo een indruk van wat er allemaal wordt gedaan op spiritueel en op aards gebied.

Kom je onze beurs ook bezoeken?! Je bent van Harte Welkom!

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
toegangsprijs €3,50 p.p. kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding gratis
Adres: 
De Zaal
Mariastraat 1
6039AW Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Bijlage: 
Icoontje voor een agenda.
zo. 7 mei. 2017 

Sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fiselier brengen, samen met tv- en musical-acteur Peter Lusse, Mozarts beroemde opera: de Bruiloft van Figaro. Maar wel iets anders. Waar Mozart een groot orkest en minstens 11 solisten inzette om tot het plot van het verhaal te komen, zijn het in deze productie alleen Johannette en Frans die de vele rollen en aria’s voor hun rekening nemen. Peter Lusse houdt op zijn welbekende hilarische wijze voor het publiek de verhaallijn in de gaten. De Nederlandse teksten – te volgen voor groot én klein – zijn van Ivo de Wijs. De orkestpartij is omgevormd tot een handzame versie voor alleen piano (Roele Kok). Dit alles zorgt voor een bondige maar nog steeds enerverende versie van de wereldberoemde opera-bruiloft, waarbij de toeschouwers tevens bruiloftsgasten zijn.

Tijden: 
12:00 uur
Toegangsprijs: 
€15,50 / CKV en kinderen €7,50 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 7 mei. 2017 
St. Annamolen Keent

Iedere eerste zondag van de maand vanaf april t/m oktober is de Sint Annamolen van Keent voor bezoekers 's middags geopend. Maandelijks heeft de molenzondag een ander thema met aandacht voor het malen, de bijen bij de molen, de molenaars of de knutselzondag waarbij kinderen worden uitgenodigd een molen te komen maken of kleuren. Ook zijn er optredens bij de molen en andere leuke omlijstende activiteiten. 

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Keent
Keenterstraat 1
6006 PW Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 7 mei. 2017 

Wat krijg je als je wereldhits uit de Country en West Coast muziek laat spelen door internationaal ‘Award Winning’ top-muzikanten? Een gegarandeerd onvergetelijke avond! ‘The American Country Legends’ is, naast een ode aan grote Country en West Coast artiesten, ook een feest van herkenning met hits van The Eagles, Linda Ronstadt, Willie Nelson, Bonnie Raitt, Emmylou Harris, Don Williams, Randy Newman, Patsy Cline, Rascal Flatts en Creedence Clearwater Revival. De artiesten van deze show kijken niet alleen terug naar toen. Ook in de huidige popmuziek zijn Country en West Coast breed aanwezig. Naast Dolly Parton en Kenny Rogers komen ook Shania Twain, Garth Brooks en Lady Antebellum voorbij. Een voorstelling die de ware muziekliefhebber niet mag missen!

Tijden: 
20:15 uur incl. theaterdrankje
Toegangsprijs: 
€22,50
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: ma. 8 mei. 2017 
angst
grof taalgebruik

Als de jonge violist Laerte zijn kans op een positie in het symphonieorkest van São Paolo verknald heeft, is het enige werk dat hij kan vinden de baan van een muziekleraar in een sloppenwijk. Zijn nauwelijks gemotiveerde leerlingen moeten nog veel leren. Bovendien is het onmogelijk om de criminaliteit, die welig tiert in de wijk, buiten de deur te houden. De muziek smeedt een hechte band tussen hem en de kinderen.

Land: Brazilië 2015
Genre: Drama / Muziek
Regisseur: Sérgio Machado
Met o.a.: Lázaro Ramos, Kaique de Jesus en Elzio Vieira
Speelduur: 102 minuten

Toegangsprijs: 
€ 8,00
Leeftijden: 
12 jaar
Genre: 
Drama
Regie: 
Sérgio Machado
Cast: 
Lázaro Ramos
Kaique de Jesus
Elzio Vieira
Lengte: 
1:40:00
Premiere: 
maandag, 8 mei, 2017
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
di. 9 mei. 2017 
VacatureCafe Limburg

Op dinsdag 9 mei vindt voor de zevende keer het VacatureCafé Limburg plaats in Weert. Het VacatureCafé Limburg brengt werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. De locatie is wederom het Golden Tulip Hotel, driesveldlaan 99.

“Het VacatureCafé Limburg is de ideale ontmoetingsplek voor werkgevers en werkzoekenden. Zonder sollicitatiebrieven, maar meteen de dialoog,” aldus Mathias Brockmann, projectmanager VacatureCafé Limburg. In een paar uur tijd gaan werkgevers met gemotiveerde werkzoekenden in gesprek om te kijken of er een eerste klik is. Is deze klik er, dan vervolgt de werkgever de sollicitatieprocedure.

Voor werkzoekenden is dit evenement gratis en aanmelden is niet nodig. Zij kunnen tussen 16.00 en 18.00 uur gewoon binnenlopen. Wel wordt er gevraagd om voorafgaand aan het evenement een e-portfolio in te vullen. Dit is als het ware het digitale CV en zorgt ervoor dat na het evenement de matches snel gemaakt kunnen worden.

Voor meer informatie: www.vacaturecafelimburg.nl

Tijden: 
16.00-18.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Golden Tulip Hotel Weert
Golden Tulip
Driesveldlaan 99
6001KC Weert
Nederland
Telefoon: 
0475-785405
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
di. 9 mei. 2017 

Paul Wijenberg (Natuurmonumenten) en Carlien Schouten (Spel) geven een uitdagende lezing over het kinderspel in de natuur. Het is een feit dat de huidige generatie kinderen veel meer binnen blijft, de betrokkenheid met de natuur dichtbij verliest en de computer en de tablet gebruikt als zeer aantrekkelijke speelaanleiding. Deze besrpeekt de ontwikkeling en aanpak van deze trend.

Tijden: 
19.30-21.30 uur
Adres: 
Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
di. 9 mei. 2017 

Joseph Oubelkas had op zijn 24ste een eigen bedrijf als IT-ingenieur. Alles ging voor de wind. Totdat hij – zonder bewijs of onderzoek -  in een Marokkaanse gevangenis belandde en ruim vier jaar onterecht in de cel zat. In het boek 400 brieven van mijn moeder doet hij zijn levensverhaal uit de doeken.

Dinsdag 9 mei 2017 vertelt hij bij Bibliocenter Weert over zijn ervaringen en hoe hij wist te overleven binnen de gevangenismuren. Aanvang 19.30 uur. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Aanmelden www.bibliocenter.nl Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

Op zijn 24ste had hij een eigen bedrijf als IT-ingenieur. Alles ging voor de wind. Totdat hij op een zakenreis in een Marokkaanse gevangenis belandde en ruim vier jaar onterecht in de cel zat, veroordeeld voor drugssmokkel. In het boek "400 brieven van mijn moeder" doet hij zijn levensverhaal uit de doeken.

Binnen de muren van de gevangenis ervaart hij steun en bemoediging door contacten met Nederland. Vooral de brieven van zijn Nederlandse moeder houden hem op de been. Ondanks zijn gruwelijke ervaringen, sluit hij binnen de gevangenismuren bijzondere vriendschappen. Hij houdt zich staande door deze steun, een positieve houding en goede verzorging en bouwt een leven op achter de tralies.

Zijn verhaal is inspirerend en heeft een flinke dosis hoop.

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
10,00 leden, 15,00 niet-leden
Adres: 
Bibliocenter Weert
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088-2432000
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: wo. 10 mei. 2017 
Broekmolen

Deze onderslag watermolen uit 1738 met 3 koppels maalstenen heeft tot midden van de jaren 50 van de vorige eeuw dienst gedaan als graanmolen en is gelegen aan de Abeek  in een prachtig natuurgebied, Landgoed “De Broekmolen” aan de Grensweg 8 te Stramproy.

De afgelopen maanden is door enkele vrijwilligers deze molen opgeknapt en weer maalvaardig gemaakt. Zo is het dak waterdicht gemaakt en zijn de stropoppen gedeeltelijk vervangen, verder is er een start gemaakt met het restaureren van de steenkoppels en hun aandrijvingen. Van één koppel is de restauratie voltooid en ook zijn er in en om de molen verschillende kleine aanpassingen gedaan ten behoeven van de veiligheid van de bezoekers.

Nu kan er op de Broekmolen weer worden gemalen en bezoek worden ontvangen. Op de 2e woensdag en de 4e zondag van de maand is de molen te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur en verder voor groepen op afspraak.

Uitgebreide informatie is te vinden op onze website www.broekmolen.nl. Ook is de restauratie te volgen via Facebook waar regelmatig foto updates worden geplaatst.

 

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Broekmolen
Grensweg 8
6039 RS Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: wo. 10 mei. 2017 
St. Annamolen Keent

Op de 2e woensdag van de maand opent de Sint Annamolen van Keent speciaal voor de schooljeugd. Kom eens op bezoek in de molen en kom met ons de molen ontdekken. Je mag de molenaar alles vragen over de molen en misschien mogen jullie ook wel meehelpen. En breng gerust broertjes of zusjes mee en vader of moeder of opa en oma. 

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Keent
Keenterstraat 1
6006 PW Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 10 mei. 2017 

Op 10 mei 2017 organiseert Gotcha! Cinema weer de populaire Ladies Night. Ditmaal met de voorpremière van de komedie: Snatched

Als ze aan de vooravond van hun exotische vakantie wordt gedumpt door haar vriend, haalt de koppige dromer Emily Middleton (Amy Schumer) haar overbezorgde moeder Linda (Goldie Hawn) over om haar te vergezellen naar het paradijs. De twee tegenpolen komen er op onverwachte en hilarisch wijze achter dat het overkomen van hun verschillen de enige manier is om te ontsnappen uit het wilde en waanzinnige jungle-avontuur waarin ze terecht zijn gekomen. 

Datum:  10 mei 2017
Aanvang:  19.45 uur                     
Entree:    € 14,50 p.p.
Inclusief welkomstdrankje, amuses en loterij

Kaartjes voor de Ladies Night kunnen enkel gekocht worden tijdens de openingsuren van de kassa. 

Toegangsprijs: 
€ 14,50
Tijden: 
woensdag, 10 mei, 2017 - 19:45
Leeftijden: 
alle leeftijden
Genre: 
Komedie
Regie: 
Jonathan Levine
Cast: 
Goldie Hawn
Amy Schumer
Premiere: 
woensdag, 10 mei, 2017
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
wo. 10 mei. 2017 

‘Wil jij hier nog iets van bewaren? Anders gaat het naar de schroot.’ Met die vraag duwden Robs ouders hem een kratje in zijn handen met oude videobanden, tijdschriften en cassettebandjes. En óf hij iets wilde bewaren: zijn complete pubertijd zat in dat kratje! In ‘Schroot’ mijmert Rob of het vroeger écht wel beter was. Met een leeg cassettebandje naar een vriend fietsen om de nieuwe plaat van Prince op te nemen had zijn charme - een charme die inmiddels ingehaald lijkt door inwisselbaarheid. Maar is dat eigenlijk wel zo erg? Brabander Rob Scheepers beleefde een stormachtige introductie in de theaterwereld. Voor de razend succesvolle nieuwjaarsconferences was geen kaart meer te verkrijgen en na zijn vele media-optredens (waaronder DWDD) weet nu ook de rest van Nederland hoe grappig hij is.

Tijden: 
20:15 uur incl. theaterdrankje
Toegangsprijs: 
€18,00
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 10 mei. 2017 

Op woensdag 10 mei breken we de week weer met een editie van Thank God It's Wednesday met de bands Stone Office en Sanquin.

SanQuin is een hard rockband met invloeden van AC/DC, Airbourne en The Treatment. De band brengt onvervalste rock met een strakke ritmesectie, luide gitaren en ruige vocalen.

Stone Office maakt stevige rockmuziek die lastig te plaatsen is!
Hou je van een dikke gitaarsound, riffs, fills en vooral hard? Dan is een optreden van ons, jouw ''place to be''!
 

Tijden: 
zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-524269
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 12 mei. 2017 tot za. 13 mei. 2017 

 

Je allerleukste Moederdag-cadeautje scoor je op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2017 in de binnenstad van Weert! Het Waanzinnig Winkelweekend Weert pakt uit met Waanzinnige Winkelacties, een sfeervolle Late Night Shopping op de vrijdag en een programma vol attractief straattheater.

Waanzinnige Winkelacties

 

Op zoek naar het mooiste, liefste en leukste moederdagcadeautje? In Weert ga je het vinden! Geniet tijdens het Waanzinnig Winkelweekend Weert van vele gastvrije acties in de binnenstad van Weert en sla je slag met speciale aanbiedingen, hoge kortingen en unieke klantcadeautjes.

Late Night Shopping

 

Op vrijdag 12 mei blijven de winkels in de binnenstad open tot maar liefst 22.00 uur, dus bezoekers hebben ruim de tijd om te profiteren van de vele acties. Perfect ook om het winkelen te combineren met een bezoekje aan de lokale horeca.

Straattheater

 

Humoristisch, spannend en spectaculair: het straattheaterprogramma van het Waanzinnig Winkelweekend Weert heeft het allemaal in zich. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei staan tal van professionele acts op het programma en worden bezoekers tijdens het shoppen verrast door afwisselend entertainment.

 

Alle Waanzinnige Winkelacties en meer info over het programma vind je op www.winkelweekend.nl.

 

Tijden: 
vr 12 mei 13:00-22:00
za 13 mei 13:00-17:00
Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
Binnenstad
Markt
6001 Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht

Meer evenementen

Deel deze pagina

+1

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Cookie Policy

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten of Google Maps-kaarten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten