Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen & leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementenkalender bekijken voor de komende 4 weken. En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijv. aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw evenement voor de evenementenkalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Evenementenbeleid
Nalezen wat het evenementenbeleid van de gemeente Weert is? U vindt het op deze pagina.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
do. 12 jan. 2017 tot ma. 1 mei. 2017 
Afval? Wie zegt dat?

Afval, we zetten het iedere week buiten aan de straat in de duobak. Zouden we dat niet doen, wij zouden omkomen in onze eigen troep. We brengen het soms naar de glascontainer of zetten het buiten voor de papierinzameling of, soms, gooien we het zo maar buiten weg.
Wat we ons echter nog niet goed realiseren is, dat wat wij afval noemen, heel, heel veel dingen bevat die we of opnieuw kunnen gebruiken of als grondstof voor iets anders zou kunnen dienen.
In onze huidige maatschappij zijn wij gauw geneigd om spullen die wij niet meer kunnen gebruiken of die defect zijn, maar weg te gooien en iets nieuw te kopen. Maar veel dingen kunnen gerepareerd worden. Veel materialen kunnen opnieuw worden gebruikt. Daardoor kunnen we veel zuiniger en economischer omgaan  soms nu als schaarse grondstoffen  van onze wereld. Deze tentoonstelling geeft u daar een indruk van.
Naast de informatie op de tentoonstelling zijn er ook kunstwerken te zien, gemaakt van, wat wij dan afval zouden noemen. Daarnaast tonen leerlingen hoe zij creatief met "afval" zijn omgegaan.
In de vitrine tonen een drietal Limburgse bedrijven welke "afval" producten op de markt brengen.

De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 16.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert. Vanaf 1 april is de sluitingstijd 17.00 uur.

De expositie is gratis toegankelijk. (School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen het beste hierover even bellen met het telefoonnummer 0495 524893.

Tijden: 
Ma-vr: 10.00-16.00 uur
Za-zo: 13.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 524893
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: ma. 27 mrt. 2017 
Wekelijks Kienen op Maandag

Elke maandag* wordt gezellig gekiend in Buurtcentrum Moesel van 20.00 tot +/- 22.45 uur. 18 kienronden met jackpot en 4 pauzeronden. Prijzen op 1, 2 en 3 rijtjes. V.V. De Verkusköp en Harmonie St. Joseph Weert-Zuid nodigen u van harte uit om mee te komen kienen. Zaal open vanaf 19.00 uur.

* Niet op 2e Kerstdag, 30 januari, 20 februari, Carnavalsmaandag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Kermismaandag

 

Tijden: 
20.00-22.45 uur
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: ma. 27 mrt. 2017 

De documentaire verkent in een reis rond de wereld de geheime aard van stilte – van de stilte in de afgelegen Amerikaanse wildernis via Japanse zen-kloosters naar de afwezigheid van stilte in hedendaagse steden, waar geluidshinder ongezond wordt en stress veroorzaakt.
In Pursuit of Silence is ”een cinematografische luisterervaring, paradoxaal genoeg een verrassend muzikale film die je oren doet spitsen en je de tijd geeft om stil te staan bij stilte, zowel die om je heen als in jezelf.”

Land: USA / B / CN / D / HK / IND / J / RC / GB, 2015
Genre: Documentaire
Regisseur: Patrick Shen
Speelduur: 81 minuten

Toegangsprijs: 
€ 8,00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Patrick Shen
Lengte: 
1:21:00
Premiere: 
maandag, 27 maart, 2017
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
di. 28 mrt. 2017 
Schrijfster Lize Spit 28 maart Bibliocenter

Lize Spit (1988) is een ster aan het literaire firmament met haar debuut Het smelt waarvan in 2016 meer dan 120.000 exemplaren verkocht zijn. Het boek is overladen met sterren en positieve recensies, wordt vertaald in vele talen en een verfilming is in de maak. Deze topauteur komt op 28 maart naar Bibliocenter Weert en wordt geïnterviewd door Riya Geboers, p.r. medewerker Bibliocenter. Reserveer op tijd een kaartje!

Aanvang 19.30 uur.
Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden
Aanmelden www.bibliocenter.nl
Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert

In Het smelt worden in Eva’s geboortejaar slechts twee andere kinderen in het Vlaamse dorp Bovenmeer geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Dan ontstaan er andere verhoudingen door testosteron, groepsdruk en knagende, jeugdige onzekerheid. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze.
Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt om de rekening te vereffenen.

“Een schrijver moet niet iedereen willen behagen”
“Een schrijver moet niet iedereen willen behagen” is een uitspraak van Lize Spit in een interview. Veel lezers die dit boek ademloos gelezen hebben, zijn zwaar onder de indruk van dit uitzonderlijke boek. Trefzeker, niets en niemand ontziend is het geschreven als in slow motion. Onderkoeld, met veel details en weergaloze observaties over drie tieners in een Vlaams dorp.

Lize Spit (1988) schrijft scenario's, proza en poëzie en heeft een column in De Morgen. In 2013 won ze de schrijfwedstrijd Write now! Ze publiceerde o.a. in De Gids en Das Magazin. Ze won de Bronzen Uil, woont in Brussel, geeft scenario-cursussen bij Wisper en doceert Schrijven aan LUCA School of Arts. Maak kennis met dé literaire sensatie van 2016!

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
10,- voor bibliotheekleden, € 15,- niet-leden
Adres: 
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088 2432000
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 29 mrt. 2017 

‘De advocaat’ vertelt het verhaal van een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Hij beheerst de kracht van het woord als geen ander. Als een volleerd acteur kan hij recht praten wat krom lijkt. Moszkowicz is welbespraakt, charismatisch, geestig, draagt dure pakken en omringt zich met de mooiste vrouwen. Iedereen wil Moszkowicz zijn. Behalve Moszkowicz zelf. Want hij speelt de hoofdrol in een toneelstuk dat niet over hem gaat. Op het hoogtepunt van zijn succes brengt hij zichzelf willens en wetens ten val. ‘De advocaat’ is een Shakespeareaans koningsdrama vrijelijk gebaseerd op het leven van Bram Moszkowicz, zijn familie, de opkomst en zelfverkozen ondergang van een topadvocaat.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
€ 24,50 inclusief theaterdrankje
Overige informatie: 
Inleiding 19:30 uur Gratis | Apart reserveren
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 30 mrt. 2017 

De charismatische Yentl Schieman en Christine de Boer braken in één jaar stormachtig door, en dat is terecht. Hun eerste officiële cabaretvoorstelling is een mooie staalkaart van wat ze allemaal in huis hebben: in hun fraaie, sprookjesachtige decor zingen Yentl en De Boer sterke liedjes met een betoverende tweestemmigheid, en spelen zij afwisselende scènes over de dunne lijn tussen altruïsme en egoïsme. Hierbij sparen zij hun personages en elkaar niet. Dat Yentl en De Boer een duo is met een groots toekomstperspectief staat onomwonden vast. Genomineerd voor de Neerlands Hoop.

Let op! Via Topticketshop.nl worden er illegaal tickets te koop aangeboden. Deze zijn niet geldig! Bestel uw kaarten alleen rechtstreeks via de website van het Munttheater.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
€ 19,50 inclusief theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: vr. 31 mrt. 2017 
Discozwemmen

Tussen 19.00 en 21.00 uur wordt het zwembad omgetoverd tot een waterdisco. Een DJ zorgt voor vlotte, moderne muziek en de discoverlichting maakt de sfeer compleet. Je kunt zelf ook de playlist beïnvloeden door verzoeknummers aan te vragen.

Tijden: 
19.00-21.00 uur
Toegangsprijs: 
5,20
Adres: 
Zwembad De IJzeren Man
Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 584777
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 31 mrt. 2017 
De Volhouders

De Volhouders spelen een blijspel in het Roojer dialect: Muurkes en blinj vinke.

Siem Akkerman runt samen met zijn dochter Loes een eersteklas groentezaak in een volksbuurt. Het voortbestaan wordt echter bedreigd door Mevr. Van Pol, eigenaresse van een concurrerende groothandel. Maar Siem houdt zijn hoofd koel. Enige zorg: een goeie vent voor Loes vinden. Het toeval wil dat Loes een bijna aanrijding krijgt met ene Hans, als ze van de veiling terugkomt. Een ongeluk wordt voorkomen, maar de lading belandt op de rijweg. Hans regelt echter alles netjes en Loes is helemaal wég van hem. Siem in eerste instantie ook, maar als Hans de zoon van Mevr. Van Pol blijkt te zijn, is hij ervan overtuigd dat de zogenaamde aanrijding natuurlijk doorgestoken kaart is…

Entreekaartjes à € 10,- inclusief pauze-consumptie zijn verkrijgbaar in Stramproy bij Boekhandel Benelux en Jumbo Ralf Jansen & René Puts.

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
10,- incl. pauze-consumptie
Adres: 
Gemeenschapshuis de Zaal
Mariastraat 1
6039 AW Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 31 mrt. 2017 

Dana Winner is al lang geen onbekende meer, ze draait inmiddels al ruim 25 jaar mee en is nog lang niet uitgezongen. Meer dan ooit is Dana Winner een absolute must voor iedereen die houdt van mooie muziek en prachtige liedjes. En waar komen die beter tot hun recht dan in de intimiteit van het theater? Daarom gaat Dana op tournee met een gloednieuwe theatervoorstelling ‘Uit bewondering’. Ze heeft de muziek, de mensen en de momenten die ze het meest bewondert op een rijtje gezet en daar liedjes bij gekozen. Bekende Dana Winner-nummers en zorgvuldig geselecteerde covers worden mooi afgewisseld met ouder werk, nieuw materiaal en haar meest recente hits. Een perfecte mix van ballades en swingende momenten, met veel plezier gebracht en intens gezongen.

Tijden: 
20:15
Toegangsprijs: 
€ 29,50 inclusief theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 31 mrt. 2017 

Fake No More ontwikkelde zich de laatste 15 jaar tot ultieme Faith No More tributeband. Driemaal was de band bij Radio 3FM te gast. In een uitverkocht Paradiso Amsterdam wordt Fake No More een dag na de uitzending van Giel gekroond tot “Beste coverband 2004”. Fake No More speelt een energieke show in de lijn van het origineel met alle bijbehorende muzikale uitspattingen die Faith No More tot een unieke en invloedrijke band maakt. Met onder andere We Care a Lot, Epic, Midlife Crisis, Easy, Ashes to Ashes tot het meer recente Superhero, geeft Fake No More voor de laatste keer de ultieme beleving uit de turbulente discografie van hun idool en neemt daarmee waardig afscheid van Nederland.

Speciaal voor deze avond nodigen zij 2 special guests uit.

Captain Albatross (tribute to Nirvana)

De mannen van Captain Albatross willen maar één ding: een ode brengen aan Nirvana, de legendarische band uit Seattle. Piepende versterkers, een strot als schuurpapier en het zweet aan de muren: Captain Albatross brengt je een mokerharde tribute waarin zowel de bekende hits als de onbekendere pareltjes voorbijkomen.

Chained Alice (tribute to Alice in Chains)

De band kwamen bij elkaar nadat Marcel Coenen (gitaar, zang), Hans Reinders (zang) en Roger Rutten (basgitaar) elkaar tijdens een optreden tegen het lijf liepen. Na een paar biertjes begonnen de drie te praten over het idee om een nieuwe tribute van één van hun favoriete bands Alice In Chains vormen. Een drummer werd gevonden in Pieter Verstappen (beter bekend als 'Pi'), bekend van de band Feed Forward. De band speelt nummers uit alle Alice In Chains albums, met de zwaardere kant van AIC als hun belangrijkste doelwit. Verwacht nummers als "Rooster", "Would", "Dam That River", "We Die Young", "Love, Hate, Love", "Man In The Box" en nog veel meer!

Tijden: 
zaal open 19:30 uur, aanvang 20:30 uur
Toegangsprijs: 
vvk € 10,00 / deur € 13,00
Adres: 
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-524269
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 1 apr. 2017 
modelspoor beurs

Op zaterdag 1 april organiseert de Model Spoor Vereniging Weert wederom een gezellige modelspoor beurs waarop voor iedere modelspoor liefhebber wel iets te vinden is. Zowel rijdend materieel als andere producten voor elke baan van elke schaal zijn te vinden bij een van de vele handelaren. Tevens zijn er op deze beurs model-banen opgesteld en te bewonderen. U vindt ons ook op www.msvw.nl en Facebook.

Tijden: 
10.00-15.00 uur
Toegangsprijs: 
3,-, tot 12 jaar gratis
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 1 apr. 2017 tot zo. 2 apr. 2017 
Opening waterskiseizoen

Op zaterdag 1 april en zondag 2 april trappen we het nieuwe waterskiseizoen weer af!

Programma:
Zaterdag 1 april
12.00 uur baan geopend
12.30 uur officiele opening; met drankje en hapje, gezellige muziek. Tegen gereduceerd tarief waterskiën, wakeboarden of kneeboarden
16.00 uur afsluiting

Zondag 2 april
13.30 uur-15.00 baan geopend, gezellige muziek. Tegen gereduceerd tarief waterskiën, wakeboarden of kneeboarden

Tijden: 
za: 12.00-16.00 uur
zo: 13.30-15.00 uur
Toegangsprijs: 
Tegen gereduceerd tarief waterskiën, wakeboarden of kneeboarden
Adres: 
Zwembad en Waterskibaan De IJzeren Man
Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: zo. 26 mrt. 2017 
Rien Doorn

Art & Gallery Ton Piepers en Jan Mennen presenteert voor de maanden maart/april een nieuwe expositie van, Rien Doorn uit Wijk aan Zee met pentekeningen en projecties en Wim Bocken uit Nuenen met glasobjecten.

Tijdens de ​Paardenmarkt op zaterdag 18 maart  is de galerie open vanaf 10.00 uur en kunt u om 11.00 uur kunstenaar Rien Doorn aan het werk te zien zijn met zijn tekeningen. Bij goed weer vindt dit buiten plaats. Verder zijn er in de galerie nog werken van 30 andere kunstenaars te bewonderen.

Vraag vrijblijvend naar de kunstkoop en kunstuitleen regeling. Ook kunst in opdracht kan via de kunstkoop regeling. Elke zaterdag en elke laatste koopzondag van de maand geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Ton Piepers Art + Gallery
Beekstraat 35
6001 GG Weert
Nederland
Telefoon: 
06 51988965
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: za. 1 apr. 2017 
Repair Café Weert

Apparaat weggooien? Mooi niet!

Heeft u een kapotte stofzuiger, een defect koffiezetapparaat, iets aan uw kleding, fiets of computer, Repair Café Weert kan u helpen. Elke tweede zaterdag van de maand, van 13.00 tot 16.00 uur, staan onze handige vrijwilligers op Dr. Kuyperstraat 221 in Weert weer voor u klaar. Zij hebben sinds december 2014 honderden apparaten geïnspecteerd en vaak met succes gerepareerd. Dit is bovendien helemaal gratis. Zo spaart uw het milieu en uw portemonnee!

Veel apparaten goed te repareren!
Het Repair Café Weert heeft sinds 2014 zoveel ervaring met huishoudelijke apparaten, textiel, fietsen en computers opgedaan, dat we bijna alles kunnen repareren. Meer dan honderd verschillende zaken werden in de afgelopen jaren aangeboden. Vele gingen gerepareerd de deur weer uit. Dat is goed voor uw portemonnee en het milieu.
Vaak blijken eenvoudige mankementen de hele werking van het apparaat te verstoren. Denk maar aan een inwendige breuk in een snoer of kalkafzetting in het toestel. Neem bij voorbeeld uw defecte Senseo apparaat mee of uw kapotte stofzuiger mee en laat onze handige vrijwilligers ernaar kijken. Grote kans dat we die voor u kunnen repareren. Het repareren is helemaal gratis. Onderdelen moet u zelf aanschaffen, wij helpen u daarbij. Voor de reparatie kunt u een vrijwillige bijdrage doen in onze spaarpot.

Waar, wie en wanneer?
Het Repair Café Weert bestaat sinds december 2014 en is elke tweede zaterdag van de maand open van 13.00 tot 16.00. Vanwege de zomervakantie is het Repair Café Weert in de maanden juli en augustus gesloten. Het Repair Café is een initiatief van de wijkraad Groenewoud die maandelijks belangeloos zorg draagt voor de organisatie van het geheel. Het Repair Café is bedoeld voor alle inwoners van Weert e.o.

Heeft u niets te repareren, maar is uw interesse gewekt? Kom dan ook langs en neem een kijkje. Helpt u ons mee om het Repair Café Weert groter en bekender te maken?
Meer informatie over het Repair Café Weert vindt u ook digitaal op facebook.com/repaircafeweert.

 

Tijden: 
13.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Repair Café Weert
Dr. Kuyperstraat 221
6004 AK Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: za. 1 apr. 2017 
St. Annamolen Keent

Elke zaterdagmiddag opent de Sint Annamolen van Keent haar deuren. Kom eens op bezoek in de molen en kom met ons de molen ontdekken. Je mag de molenaar alles vragen over de molen en misschien mogen jullie ook wel meehelpen. 

Tijden: 
13.30-16.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Keent
Keenterstraat 1
6006 PW Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 1 apr. 2017 
De Volhouders

De Volhouders spelen een blijspel in het Roojer dialect: Muurkes en blinj vinke.

Siem Akkerman runt samen met zijn dochter Loes een eersteklas groentezaak in een volksbuurt. Het voortbestaan wordt echter bedreigd door Mevr. Van Pol, eigenaresse van een concurrerende groothandel. Maar Siem houdt zijn hoofd koel. Enige zorg: een goeie vent voor Loes vinden. Het toeval wil dat Loes een bijna aanrijding krijgt met ene Hans, als ze van de veiling terugkomt. Een ongeluk wordt voorkomen, maar de lading belandt op de rijweg. Hans regelt echter alles netjes en Loes is helemaal wég van hem. Siem in eerste instantie ook, maar als Hans de zoon van Mevr. Van Pol blijkt te zijn, is hij ervan overtuigd dat de zogenaamde aanrijding natuurlijk doorgestoken kaart is…

Entreekaartjes à € 10,- inclusief pauze-consumptie zijn verkrijgbaar in Stramproy bij Boekhandel Benelux en Jumbo Ralf Jansen & René Puts.

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
10,- incl. pauze-consumptie
Adres: 
Gemeenschapshuis de Zaal
Mariastraat 1
6039 AW Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 1 apr. 2017 

Trek uw petticoat uit de kast, haal uw dansschoenen uit het stof en leg uw haren in de krul: Liptease is coming to town en neemt u mee naar de jaren ’50! ‘Jukebox Theater’ is een muzikale theatershow waarin de band hedendaagse hits ‘verLipteast’ en in een jaren ‘50 jasje stopt. Deze bijzonder uitgevoerde mix zorgt voor een groot feest der herkenning voor jong en oud. Tijdens de interactieve show beslist het publiek welk nummer de tot leven gewekte jukebox ‘afspeelt’. De drie zangeressen van Liptease worden plichtsgetrouw bijgestaan door drie zilver gepolijste toonkunstenaars en zorgen samen voor niet alleen een fysiek maar ook een visueel feest!

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
€ 21,50 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 2 apr. 2017 
IJzeren Man Volksloop

De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omstreken. Elke eerste zondag van de maand om 10.00 uur. Feestdag of geen feestdag, de IJzeren Man Volksloop gaat altijd door. 

De te lopen afstanden zijn; voor de jeugd t/m 12 jaar 1.2 en 2.4 en voor iedereen 3.5, 7, 10.5, 14 en 17.5 km. Inschrijven kan vanaf 8.45 uur in zaal Dennenoord, Voorhoeveweg 2 te Weert gelegen aan de IJzeren Man. Inschrijfgeld €2,- voor 1.2 en 2.4 km; €2,50 overige afstanden. Gezinnen betalen €6,-.

Bij eerste deelname is het eenmalig kopen van een voetchip verplicht ad €2,- t.b.v. de elektronische tijdregistratie. De start van alle afstanden is om 10.00 uur. Voor uitgebreide info zie www.avweert.nl. 

Er worden elke maand vlaaien en enkele waardebonnen verloot, en vooral de jeugd maakt grote kans om enkele leuke prijsjes te bemachtigen. Ook voor 2016 geldt; de trouwe lopers die 8x of meer aan de start verschijnen, doen mee aan de verloting van een prachtige prijs.

 

 

Tijden: 
10.00 uur
Toegangsprijs: 
2,50 / t/m 12 jaar € 2,- (+ aanschafkosten chip éénmalig € 2,-)
Adres: 
Café Zaal Dennenoord
IJzeren Man Volksloop
Voorhoeveweg 2
6006 SV Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 521230
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 2 apr. 2017 

Op de 1e zondag van april opent Kunsthal Weert het 12e jaar van haar bestaan met een expositie van originele tekeningen en zeefdrukken van de Rotterdamse kunstenaar Hans Wap.

In zijn werk zijn kleine ongelukjes afgebeeld, zoals van vliegtuigjes, die tegen een stoelpoot botsen of een storm in een glas water. Wap is geboren in 1943 en afgestudeerd in 1965.

In 1987 werd hij ontdekt door Pierre Janssen en maakte hij vier prenten voor het personeel ter gelegenheid van 100-jarig bestaan van Ahold. Het tentoongestelde werk is al voor die tijd gemaakt, dus zeldzaam vroeg.

Kunsthal Weert is open van 11.00 - 17.00 uur. Entree is gratis. Zie www.kunsthalweert.nl

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Kunsthal Weert
IJzerenmanweg 5k
6006 TE Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 2 apr. 2017 
Saskia Keijzers

De keramische beelden van gastkunstenaar Saskia Keijzers (Weert 1973) zijn over het algemeen vrij grof van structuur en opbouw. Ze zijn monumentaal, dienen als gebruiksgoed en bestaan uit vrije vormen.
“Organisch abstract”, in combinatie met metaalaccenten krijgt het geheel een wat ruigere uitstraling.
Glazuureffecten ontwikkelen, onderzoeken en experimenteren met oxides bieden mogelijkheden aan de expressie van de keramiek. Saskia heeft een beeldend onderzoekende experimenterende houding, die ze kan sturen door er constant les uit te trekken.
“De verwondering van de vergankelijkheid” en “Scheppen door verwoesting “ is mijn leidraad.
Kennis, durf en creativiteit brengen haar tot hedendaagse vormgeving en vergroten haar beeldend denkvermogen. Achter elk beeld schuilt een verhaal,doordrongen van emotie en context.
De expositie in het gebouw van het Kunstcentrum, IJzerenmanweg 15a, bij De Lichtenberg, is open van 11.00 -17.00 uur. De kunstenaar is aanwezig en de toegang is gratis. www.kunstcentrumweert.nl

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Kunstcentrum Weert
IJzerenmanweg 15a
6006 TE weert
Nederland
Telefoon: 
0495 533988
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 2 apr. 2017 
Voorjaarsmarkt

Particulieren personen en verenigingen kunnen een tafel huren om hun overtollig geworden spullen proberen te verkopen.

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 2 apr. 2017 
St. Annamolen Keent

Iedere eerste zondag van de maand vanaf april t/m oktober is de Sint Annamolen van Keent voor bezoekers 's middags geopend. Maandelijks heeft de molenzondag een ander thema met aandacht voor het malen, de bijen bij de molen, de molenaars of de knutselzondag waarbij kinderen worden uitgenodigd een molen te komen maken of kleuren. Ook zijn er optredens bij de molen en andere leuke omlijstende activiteiten. 

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Keent
Keenterstraat 1
6006 PW Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 2 apr. 2017 
Kienen

Zondag 2 april 2017 is er weer een kienmiddag in de inloop van het BeekCwartier, Beekstraat 54 in Weert. De aanvang is om 14.00 uur en vanaf 13.00 uur is de zaal open. De prijs per serie is €6,00.

Er wordt deze keer gespeeld voor levensmiddelenpakketten. Tevens zal er een loterij plaatsvinden waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Verdere informatie via telefoonnummer 0495-697900.

Tijden: 
14.00 uur
Toegangsprijs: 
6,- per serie
Adres: 
BeekCwartier
Beekstraat 54
6001 G Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 697900
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 2 apr. 2017 tot zo. 17 sep. 2017 
Transcender

In Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt is van zondag 2 april tot en met zondag 17 september (CultureelLint) de tentoonstelling 'TRANSCENDER' te bezichtigen.
Dit is de eerste solo-tentoonstelling van Arte Colder in Weert die tegenwoordig woont en werkt in deze stad.
Bij de opening op 2 april om 15.00 uur zal beeldend kunstenaar Rob Scholte, een goede vriend van Arte Colder, de inleiding verzorgen. Tevens is er een optreden van Mickey Wo, een ‘spoken word’-artiest, die rap, poëzie en performance combineert.
Aansluitend zal de wethouder Cultuur van Weert, Geert Gabriëls de tentoonstelling officieel openen.

Tentoonstelling
De titel van de tentoonstelling is een samentrekking van de term transgender en het Engelse ‘to transcend’, het overstijgen van grenzen. Met dat overstijgen doelt Arte Colder vooral op een transcendentale context, een overtreffen in spirituele zin. In de relatie met transgender duidt  het op een overstijgen van de werkelijkheid van de twee geslachten man vrouw als gescheiden entiteiten. In zijn nieuwe werk gaat de kunstenaar uit van foto’s van transgenders in diverse fasen van hun transitie. Hij schuift die ‘fases’ over elkaar tot een geheel nieuw beeld. Zowel mannelijke als vrouwelijke elementen laten zich herkennen. Arte Colder werkt in eerste instantie met grafiet op papier maar maakt de laatste tijd ook prints, die nadien met de hand weer worden bewerkt.

Arte Colder zegt over die keuze en de belangstelling voor het fenomeen transgender aldus: "Sinds 2012 heb ik mij toegelegd op deze thematiek, en mijn fascinatie is nog steeds groeiende. Los van de maatschappelijke aandacht en tendens. Het is een actueel thema (gebleken) in deze huidige samenleving waar men uitdrukkelijk op zoek is naar eigen identiteit, en wat mijns inziens ook een voortvloeisel is van jarenlange focus op het individu in onze westerse maatschappij."

Belangstelling
Arte P. Colder (Enschede 1985) studeerde aan de Akademie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, eerst in Breda en vervolgens in ‘s Hertogenbosch, waar hij in 2012 zijn Master of Fine Art behaalde. Hij exposeerde in Nederland (onder andere tijdens Art Rotterdam) en België en zijn werk is ondergebracht bij galerie Majke Hüsstege in 's Hertogenbosch. In 2016 stond Arte Colder in Weert nog volop in de belangstelling: hij bood de gemeente Weert een kunstwerk aan bestaande uit twee ingelijste foto’s. Dat gebeurde naar aanleiding van een besluit van het ministerie van OCSW dat Weert de titel ‘Regenboogstad’ verleend kreeg. Van 11 tot en met 26 maart 2017 is zijn recente werk te zien in een groepstentoonstelling in het Künstlerhaus Haus34A in Bad Bentheim in Duitsland. Curator van deze tentoonstelling is de bekende kunstenaar Marc Bijl.
Onderaan deze pagina is een aantal links opgenomen waar u meer informatie vindt over de mens, het werk en de kunstenaar Arte Colder.

Publicatie
Voor elke bezoeker aan de tentoonstelling is gratis een klein handzaam boekje beschikbaar, dat naast foto's van het tentoongestelde werk, een inleidende tekst van Alex de Vries ook talloze kleine notities uitspraken, Instagram-posts op papier van Arte Colder zelf bevat.
Doel daarvan: gids en gedachteprikkeling te zijn bij het bekijken van de tentoonstelling.
De boekjes zijn ook nog eens genummerd en door de kunstenaar gesigneerd, een mooie herinnering aan een bezoek.

Gastsprekers
Bij de opening zal beeldend kunstenaar Rob Scholte en goede vriend van Arte Colder de inleiding verzorgen. Rob Scholte (Amsterdam, 1 juni 1958) is een Nederlands kunstenaar en heeft aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam gestudeerd. Hij maakte onder meer deel uit van het kunstenaarscollectief W139. In 2013 is een aan hem gewijd museum geopend in het voormalige Hoofdpostkantoor in Den Helder.

Tevens is er een optreden van Mickey Wo, een ‘spoken word’-artiest die rap, poëzie en performance combineert.  Mickey maakt deel uit van Poetry Circle en Wakkerlicht.
Onderaan deze pagina is een link naar Spoken FM opgenomen over Mickey Wo.

Tijden: 
di-vr: 11.00-17.00 uur
za, zo en feestdagen: 14.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
4,- / t/m 17 jaar gratis
Adres: 
Gemeentemuseum Jacob van Horne
Markt 7
6001 EJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 531920
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 2 apr. 2017 
De Volhouders

De Volhouders spelen een blijspel in het Roojer dialect: Muurkes en blinj vinke.

Siem Akkerman runt samen met zijn dochter Loes een eersteklas groentezaak in een volksbuurt. Het voortbestaan wordt echter bedreigd door Mevr. Van Pol, eigenaresse van een concurrerende groothandel. Maar Siem houdt zijn hoofd koel. Enige zorg: een goeie vent voor Loes vinden. Het toeval wil dat Loes een bijna aanrijding krijgt met ene Hans, als ze van de veiling terugkomt. Een ongeluk wordt voorkomen, maar de lading belandt op de rijweg. Hans regelt echter alles netjes en Loes is helemaal wég van hem. Siem in eerste instantie ook, maar als Hans de zoon van Mevr. Van Pol blijkt te zijn, is hij ervan overtuigd dat de zogenaamde aanrijding natuurlijk doorgestoken kaart is…

Entreekaartjes à € 10,- inclusief pauze-consumptie zijn verkrijgbaar in Stramproy bij Boekhandel Benelux en Jumbo Ralf Jansen & René Puts.

Tijden: 
19.00 uur
Toegangsprijs: 
10,- incl. pauze-consumptie
Adres: 
Gemeenschapshuis de Zaal
Mariastraat 1
6039 AW Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
di. 4 apr. 2017 
Kennismakingsworkshop Mandala schrijven

Maak tijdens deze toegankelijke workshop kennis met de kracht van MANDALA SCHRIJVEN.

Mandala’s zijn inmiddels een bekend fenomeen.
Hoor en ervaar wat het unieke concept van Mandala Schrijven met ons kan doen. In een geleide meditatie gaan we opzoek naar datgene waar wij op dat moment persoonlijk aan mogen werken.
In positieve affirmaties gaan we de bijbehorende woorden verwerken in een geschreven mandala.
Tijdens het schrijfproces worden de geschreven woorden diep opgenomen in ons onderbewustzijn, waardoor we direct verschil zullen merken.

Eenmaal geschreven blijft er in elke mandala een prachtige en toepasselijke tekening over.
Ieder krijgt zijn of haar eigen geschreven mandala mee naar huis, waarna het kan dienen als een herinnering aan hetgeen je aan wil werken, of als kunstwerk aan de muur.

Aan het eind van de avond krijg je een verrassing mee naar huis waardoor je er thuis meteen verder mee aan de slag kunt.

Tijden: 
19.00-21.15 uur
Toegangsprijs: 
22,50 inclusief materiaal, koffie, thee en een verrassing
Adres: 
Bullseye Publishing
Maaspoort 24
6001 BP Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
di. 4 apr. 2017 
Lezing 4 april Bibliocenter Weert

In 2017 is het precies 100 jaar geleden dat de Russische revolutie plaats vond. Rusland- en Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar geeft in haar lezing bij Bibliocenter Weert een beeld van het Rusland omstreeks 1900. Zij vertelt het verhaal van de laatste tsarenfamilie met alle intriges en politiek rondom Nicolaas II, zijn vrouw Alexandra Fjodorovna en hun gezin.

Dinsdag 4 april om 19.30 uur in de bibliotheek, Wilhelminasingel 250 in Weert. Entrée: € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden www.bibliocenter.nl

Tijdens de Februarirevolutie in 1917 wordt de tsaar gedwongen om af te treden. De bolsjewieken nemen eind 1917 de macht over. Nicolaas II en zijn gezin worden gevangen gezet in Jekaterinenburg en in juli 1918 gefusilleerd. Jaren later beweert een dame Anastasia te zijn, de jongste tsarendochter. Heeft zij destijds daadwerkelijk de slachting overleefd? Over politieke gevaren, intriges en onbegrip, over godsdienstwaanzin en gebedsgenezer Raspoetin en over eerherstel rondom de laatste Romanovs.

In museum de Hermitage in Amsterdam is nog tot en met 17 september de expositie Romanovs & Revolutie: het einde van een monarchie te zien.

Tijden: 
19:30 uur
Toegangsprijs: 
5,00 voor leden, 7,50 voor niet-leden
Adres: 
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088 2432014
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
di. 4 apr. 2017 
CJG

Iedere ouder kent momenten dat je kind niet luistert. Leren gehoorzamen is een vaardigheid die kinderen helpt om later goed te kunnen functioneren in de maatschappij. Maar hoe doe je dat nou, op een positieve manier? Zodat het geen straf is, maar jij als ouder en je kind het beide prettig vinden? Dat leer je in deze workshop!

Aanmelden verplicht.
Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg: info@cjgml.nl of www.cjgml.nl of 088-4388300.

Tijden: 
19.30-21.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg
Vogelsbleek 10
6001 BE Weert
Nederland
Telefoon: 
088 4388300
E-mail: 
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: wo. 5 apr. 2017 
Sint Annamolen

De uit 1875 daterende Sint Annamolen aan de rand van Tungelroy bij Weert zet iedere 1e woensdagmiddag van de maand de poort open voor bezoekers. De molenaar vindt het erg leuk wanneer u op bezoek komt en interesse toont voor de molen.

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Tungelroy
Tungeler Dorpstraat 75
6005 RH Tungelroy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 6 apr. 2017 

Tigre Blanco neemt je mee naar de nachtclub van hun dromen, een plek waarover je de wildste verhalen hoorde, maar nooit het lef had om binnen te gaan. Het is een plek waar kleurrijke types en zonderlinge figuren je hun sterkste verhalen vertellen. Tigre Blanco maakt broeierige rocksongs met een rauwe twist. Muziek waarin americana, gypsy en soul een duister verbond aangaan en die klinkt als de soundtrack van een nieuwe ‘paella-western’ van regisseur Quentin Tarantino. ‘Het Tijgersnest’ is meeslepend, groots en onheilspellend muziektheater. De tragedie ligt constant op de loer, en je waant je voor even onmiskenbaar in de dorstige omgeving van een rokerige nachtclub ergens aan
de Mexicaanse grens.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
€ 21,50 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht

Meer evenementen

Deel deze pagina

+1

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Cookie Policy

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten of Google Maps-kaarten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten