Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen & leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementenkalender bekijken voor de komende 4 weken. En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijv. aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw evenement voor de evenementenkalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Evenementenbeleid
Nalezen wat het evenementenbeleid van de gemeente Weert is? U vindt het op deze pagina.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
zo. 2 apr. 2017 tot zo. 17 sep. 2017 
Transcender

In Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt is van zondag 2 april tot en met zondag 17 september (CultureelLint) de tentoonstelling 'TRANSCENDER' te bezichtigen.
Dit is de eerste solo-tentoonstelling van Arte Colder in Weert die tegenwoordig woont en werkt in deze stad.

Tentoonstelling
De titel van de tentoonstelling is een samentrekking van de term transgender en het Engelse ‘to transcend’, het overstijgen van grenzen. Met dat overstijgen doelt Arte Colder vooral op een transcendentale context, een overtreffen in spirituele zin. In de relatie met transgender duidt  het op een overstijgen van de werkelijkheid van de twee geslachten man vrouw als gescheiden entiteiten. In zijn nieuwe werk gaat de kunstenaar uit van foto’s van transgenders in diverse fasen van hun transitie. Hij schuift die ‘fases’ over elkaar tot een geheel nieuw beeld. Zowel mannelijke als vrouwelijke elementen laten zich herkennen. Arte Colder werkt in eerste instantie met grafiet op papier maar maakt de laatste tijd ook prints, die nadien met de hand weer worden bewerkt.

Arte Colder zegt over die keuze en de belangstelling voor het fenomeen transgender aldus: "Sinds 2012 heb ik mij toegelegd op deze thematiek, en mijn fascinatie is nog steeds groeiende. Los van de maatschappelijke aandacht en tendens. Het is een actueel thema (gebleken) in deze huidige samenleving waar men uitdrukkelijk op zoek is naar eigen identiteit, en wat mijns inziens ook een voortvloeisel is van jarenlange focus op het individu in onze westerse maatschappij."

Belangstelling
Arte P. Colder (Enschede 1985) studeerde aan de Akademie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, eerst in Breda en vervolgens in ‘s Hertogenbosch, waar hij in 2012 zijn Master of Fine Art behaalde. Hij exposeerde in Nederland (onder andere tijdens Art Rotterdam) en België en zijn werk is ondergebracht bij galerie Majke Hüsstege in 's Hertogenbosch. In 2016 stond Arte Colder in Weert nog volop in de belangstelling: hij bood de gemeente Weert een kunstwerk aan bestaande uit twee ingelijste foto’s. Dat gebeurde naar aanleiding van een besluit van het ministerie van OCSW dat Weert de titel ‘Regenboogstad’ verleend kreeg. Van 11 tot en met 26 maart 2017 is zijn recente werk te zien in een groepstentoonstelling in het Künstlerhaus Haus34A in Bad Bentheim in Duitsland. Curator van deze tentoonstelling is de bekende kunstenaar Marc Bijl.
Onderaan deze pagina is een aantal links opgenomen waar u meer informatie vindt over de mens, het werk en de kunstenaar Arte Colder.

Publicatie
Voor elke bezoeker aan de tentoonstelling is gratis een klein handzaam boekje beschikbaar, dat naast foto's van het tentoongestelde werk, een inleidende tekst van Alex de Vries ook talloze kleine notities uitspraken, Instagram-posts op papier van Arte Colder zelf bevat.
Doel daarvan: gids en gedachteprikkeling te zijn bij het bekijken van de tentoonstelling.
De boekjes zijn ook nog eens genummerd en door de kunstenaar gesigneerd, een mooie herinnering aan een bezoek.

 

Tijden: 
di-vr: 11.00-17.00 uur
za, zo en feestdagen: 14.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
4,- / t/m 17 jaar gratis
Adres: 
Gemeentemuseum Jacob van Horne
Markt 7
6001 EJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 531920
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
ma. 29 mei. 2017 tot do. 31 aug. 2017 
Zeester

Tentoonstelling “Schoolplaten van vroeger”

De ouderen onder u zullen zich de platen die vroeger de muren van de klassen sierden nog wel herinneren zoals landkaarten, platen met historische taferelen en platen voor de biologieles. Een tiental van die oude biologieplaten is nu te zien in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.
Behalve de onderwerp zoals kikkervisjes, rivierkreeft en kruisspin, die op zich al interessant zijn, is ook de wijze waarop deze platen zijn gedrukt heel bijzonder.
Het zijn namelijk steendrukken. Kan men met de huidige druktechnieken met drie kleuren en zwart elke gewenste kleur drukken met steendrukken was voor elke kleur een aparte steen nodig.
Een en ander wordt in deze tentoonstelling nader uitgelegd.

Adres: 
NMC
Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-524893
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 18 aug. 2017 

Op vrijdag 18 augustus organiseert KVW Stramproy de Kinjerkermis. De jaarlijks terugkerende afsluiting van een mega vette KVW-week. Op vrijdag is van 18:00u tot 21:00u het zeskampterrein aan de basisschool omgetovert tot een echte kermis met heel veel spellen, springkussens, waterspellen en nog veel meer! Dit is gratis voor de kinderen die mee hebben gedaan aan KVW Stramproy. Maar alle kinderen zijn welkom. Je kunt een deelnamekaart kopen aan de ingang voor €2,- incl een bekertje limonade.

Toegangsprijs: 
2
Adres: 
Zeskampterrein
KVW Stramproy
Prinses Beatrixstraat
6039 Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 18 aug. 2017 tot zo. 20 aug. 2017 
Zomerweekend

De 34e editie van het traditionele Zomerweekend staat weer voor de deur. Wij zijn blij dat wij dit voor jullie mogen organiseren en bedanken alle vrijwilligers en sponsoren die dit samen met ons mogelijk maken.

 Het beloofd een gezellig weekend te worden op een prachtige locatie, centraal in de wijk. Het feestterrein bevindt zich in het Fatimapark aan de Coenraad Abelsstraat, tussen het Fatimahuis en Basisschool de Kameleon en is voor iedereen vrij toegankelijk. Tijdens het weekend is er een frituurwagen aanwezig (afhalen is ook mogelijk).

Wij wensen iedereen veel plezier op het Zomerweekend.

Bestuur Buurtvereniging Fatima

Tijden: 
19.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
Fatimapark
Buurtvereniging Fatima
Coenraad Abelsstraat
6001 VL Weert
Nederland
Telefoon: 
06-10080513
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: za. 19 aug. 2017 
Sint Annamolen

Iedere 3e zaterdag van de maand is de Sint Annamolen van Tungelroy geopend. De molenaar ontvangt bezoekers en leidt die door de molen rond. U krijgt uitleg over het draaien en malen met de molen. 

Tijden: 
10.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Tungelroy
Tungeler Dorpstraat 75
6005 RH Tungelroy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: za. 19 aug. 2017 
St. Martinuskerk

Ook in 2017 kunt u de Martinustoren beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht. De totale hoogte van de toren is maar liefst 78 meter! Het is een hele klim naar boven: 131 hardstenen, 55 houten en 35 gietijzeren treden moeten gepasseerd worden alvorens men kan genieten van een prachtig uitzicht. Vanaf een hoogte van zo’n 50 meter kan men bij helder weer vele kilometers ver kijken. Als u de beklimming combineert met een bezoek aan het interieur van deze bijzonder mooie kerk, dan is uw bezoek pas echt compleet. Ook in de kerk, waar ondermeer prachtige muurschilderingen te bewonderen zijn, staan vrijwilligers u graag te woord. Liefhebbers van een prachtig vergezicht kunnen ook dit jaar op diverse dagen terecht. 

Tijdens de Open Toren Dagen is de toren van 11.00 uur tot 15.30 uur te beklimmen. Toegang € 2,-, kinderen tot 12 jaar € 1,-.

Tijden: 
11.00-15.30 uur
Toegangsprijs: 
2,- / kinderen tot 12 jaar € 1,-
Adres: 
Sint Martinuskerk
Markt 8
6001 EJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 19 aug. 2017 tot zo. 27 aug. 2017 

Nog even en dan is het alweer zover... het altijd gezellige TC Weert-Oost Open Toernooi 2017!

Van zaterdag 19 augustus t/m zondag 27 augustus kan bij TC Weert-Oost weer in diverse categorieën getennist worden in een ontspannen gezellige sfeer. Deze keer met een ietwat andere aanpak: het toernooi is open voor alle speelsterktes en alle leeftijden!

Nog niet ingeschreven? Geen nood, inschrijven via www.toernooi.nl kan nog t/m maandag 14 augustus.

Maar ook als supporter of kijker ben je natuurlijk van harte welkom. Er is iedere avond wel wat te doen, met als hoogtepunt de traditionele feestavond op vrijdag 25 augustus. Dit jaar staat deze avond in het teken van onze Oosterburen, met een speciaal optreden van niemand minder dan Rob van Daal! 

Mis het niet!

Met sportieve groet,

TC Weert-Oost
Kaaskampweg 5, Leuken

Tijden: 
13.00 uur
Adres: 
Tennispark Leuken-Vrouwenhof Weert
TC Weert-Oost
Kaaskampweg 5
6004 RT Weert
Nederland
Telefoon: 
(0495) 53 75 29
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 20 aug. 2017 

Event Centrum Weert organiseert wederom Kofferbakverkoop Luikse Markt Weert . Op 1 locatie is iedereen in de gelegenheid om op het buitenterrein tweedehandse koopwaar aan de man/vrouw te brengen. We zullen een brede variatie van kraampjes aanbieden. Kortom een gezellig uitje voor jong en oud. Meldt u zich nu aan via info@eventcentrumweert.nl of bel 06-30831219
volg ons via facebook https://www.facebook.com/kofferbakverkoopweert/

Tijden: 
09.00-15.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 1,00
Adres: 
Event centrum weert
kofferbak verkoop Weert
industriekade 46
6006SJ weert
Nederland
Telefoon: 
06-30831219
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 20 aug. 2017 

Meeting van Amerikaanse auto's en motoren onder het genot van een hapje en drankje en uiteraard een leuke band voor de muzikale ondersteuning. Tevens stands die voor ieder wat leuks hebben.

Tijden: 
12.00-18.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Café-zaal Bee-j Bertje
Rietstraat 28
6003 PM Laar
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 20 aug. 2017 

We houden weer een gezellige kienmiddag in de inloop van het BeekCwartier, Beekstraat 54 in Weert. De inloop is open vanaf 13:00 uur.

Er wordt gespeeld voor geldprijzen. Tevens zal er een loterij plaatsvinden waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Tijden: 
14.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 6,00 per serie
Adres: 
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: ma. 21 aug. 2017 
Wekelijks Kienen op Maandag

Elke maandag* wordt gezellig gekiend in Buurtcentrum Moesel van 20.00 tot +/- 22.45 uur. 18 kienronden met jackpot en 4 pauzeronden. Prijzen op 1, 2 en 3 rijtjes. V.V. De Verkusköp en Harmonie St. Joseph Weert-Zuid nodigen u van harte uit om mee te komen kienen. Zaal open vanaf 19.00 uur.

* Niet op 2e Kerstdag, 30 januari, 20 februari, Carnavalsmaandag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Kermismaandag

 

Tijden: 
20.00-22.45 uur
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 23 aug. 2017 

Op woensdag 23 augustus wordt de inmiddels tot traditie verheven Kinderbraderie in Weert weer georganiseerd. In de Hoogstraat en op de Oelemarkt krijgen kleine ondernemers de mogelijkheid hun waren te verkopen. Vanaf 09.00 uur mogen kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van volwassenen, hun plaatsje bemachtigen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De Kinderbraderie wordt georganiseerd door Centrummanagement Weert in samenwerking met BIZ Weert. Al jaren staat de dag voor zowel kinderen als hun ouders bekend als een gezellige doorgaans zonovergoten dag.

Tijden: 
09.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Kinderbraderie
Hoogstraat en Oelemarkt
6001 EV Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 23 aug. 2017 
Meet & greet Paw Patrol

Woensdag 23 AUG | 13.00 - 16.30 UUR

MEET & GREET PAW PATROL

Paw Patrol brengt een bezoek. Alle kinderen mogen samen op de foto met de stoere Chase en Marshall en krijgen een souvenir mee naar huis.

Naast de meet & greets zijn er ook andere activiteiten voor kinderen zoals schmink en workshops. De activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Locatie: plein Cigo van Bun / WE

Tijden: 
13.00-16.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis toegankelijk voor iedereen
Adres: 
Muntpassage
Muntpassage
Muntpassage
6001 Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: wo. 23 aug. 2017 
Sint Jansmolen Stramproy

Iedere 4e woensdag van de maand opent de Sint Jansmolen in Stramproy de poort. De molen draait bij voldoende wind en de molenaar zal graag zijn molen aan de bezoekers laten zien. 

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Jansmolen
Molenweg 16
6039 ED Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 24 aug. 2017 

Optreden van Kapel Klink Klaor

Tijden: 
19.00-21.30 uur
Adres: 
Marktconcert
Markt
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 24 aug. 2017 

Concert van the Peak District Youth Band UK en Giocoso uit Weert (onlangs met vele prijzen beloond in Riga) met een programma van aantrekkelijke lichte en klassieke muziek. 

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
Paterskerk
Biest 43
6001AP Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 24 aug. 2017 

Aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor De Man door Europa.

Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Terug in Nederland neemt Lucas ons mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.

De zeer actuele voorstelling werd door pers en publiek laaiend ontvangen.

Sinds de première in augustus 2015 speelde de voorstelling al in meer dan 10 landen, voor diverse aanvragers (universiteiten, ambassades, politici, theaters, debatcentra, congressen, enz.) op vele verschillende plekken.

De voorstelling werd in 2016 geselecteerd voor zowel het Nederlandse als het Vlaamse Theaterfestival.

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
€10,00 Reserveren via www.limburgfestival.nl
Adres: 
Theater de Huiskamer
Limburg Festival
Wilhelminasingel 10b
6088ZG Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 25 aug. 2017 

In het kader van het Limburg Festival zijn er doorlopend voorstellingen op de Markt waaronder De Kopsalon

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Adres: 
Limburg Festival 2017
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 25 aug. 2017 

In het kader van het Limburgfestival een doorlopend optreden tussen 13.00 - 17.00 uur van Rita Hoofwijk met Come In | Out

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Adres: 
Limburg Festival 2017
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 25 aug. 2017 

’De Weg‘ vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek. ‘De Weg’ staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal die waarschijnlijk voor zou vluchteling geldt: ‘Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’.

Harda van Wageningen (mezzosopraan): “Het was zo aangrijpend, zo beeldend en intiem. Zo prachtig van vorm. Zo talentvol qua harpspel en zang. Wat een stem, wat een voorstelling! Echt prachtig!! Zo dapper en ook nodig om dit verhaal in deze tijd te vertellen.”

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
€10,00 Reserveren via www.limburgfestival.nl
Adres: 
Fatimahuis
Limburg Festival
Coenraad Adelstraat 31
6088ZG Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: za. 26 aug. 2017 
Sint Jan

De historische houten Sint Jansmolen in Stramproy, een van de oudste authentieke windmolens van Limburg, is iedere 4e zaterdag van de maand de hele dag geopend en te bezoeken. Ook voor jongeren is een bezoek aan de molen altijd leuk en verrassend.

Tijden: 
09.30-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Jansmolen
Molenweg 16
6039 RH Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 26 aug. 2017 tot zo. 27 aug. 2017 

Onder de titel ‘Mooi Rooj’ zullen deze zomer 30 kunstenaars een podium krijgen in de vele prachtige tuinen die Stramproy rijk is. De route loopt door de dorpskern en is met 5 km geheel te voet af te leggen.

De route is omkleed met verrassende extra’s zoals een video-art in de kerk, sneltekenaars, straatmuzikanten, Limburgse vlaai uit de bakoven bij de Nijsmolen en speciale activiteiten voor kinderen zoals graffiti spuiten. Verder zal het Kerkplein op zaterdag omgetoverd worden tot een Limburgse Montmartre met (live) muziek, diverse hapjes en drankjes en exposities van kunst en objecten.

 

Toegangsprijs: 
7,50 EUR volwassenen en 3,50 EUR kinderen (incl. koffie/thee/limonade en vlaai)
Adres: 
Stramproy
Kunstcommissie Mooi Rooj
De Boberden 4
6039 RW Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 26 aug. 2017 

SIEN VANMAELE  - HOPE SHE WAS WORTH IT

De titel wasemt verbittering uit over een overspelig lief en belooft een afrekening. SienVanmaele stelt met haar cathartische mini-opera in dit opzicht niet teleur. ”Weet ge nog?” Plotseling begint de vrouw voor de microfoon te spreken. De dreigende soundscape en de duisternis waarin de scène baadt, voorspellen niet veel goeds over de trip down memory lane die ze inzet. En inderdaad, al gauw blijkt dat de melancholieke herinneringen een reactie zijn op zeer vers liefdesverdriet. Liefdesverdriet veroorzaakt door opzij te zijn gezet voor een ander, ook dat nog. Een ander waarop hij plotseling ‘verliefd’ is geworden.

Recensie Dagblad van het Noorden: “In het bijna-duister, begeleid door een overweldigend elektronisch geluidsdecor hoor je de beat van het gebroken hart van een jonge vrouw. (…) Pure poëzie. Beklemmend. Verpletterend prachtig.”

MARIO LEKO - HERE SHE LIES, SIR

Ophelia, Lady Macbeth en Thaisa, drie vrouwelijke karakters uit drie van Shakespeare’s werken komen samen onder één dak in de performance van Mario Leko. De drie vertonen overeenkomsten onder andere vanwege hun sterfscènes, maar proberen ook uniek te zijn en hun eigen ervaringen te personaliseren. Hiermee herscheppen ze hun positie, en creëren een nieuwe ruimte voor persoonlijke en potentiële vrijheid.

De performance ‘Here she lies, sir’ stelt dezelfde vraag aan zowel de artiesten als het publiek: Hoeveel van wat wij vrouwelijkheid noemen is door beeldvorming ontstaan? 

Sien Vanmaele en Mario Leko zijn nieuwe makers, die met steun van VIA ZUID – Limburgs talentmakelaar en co-producent in de podiumkunsten - op weg zijn naar de professionele beroepspraktijk.

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
€10,00 Reserveren via www.limburgfestival.nl
Adres: 
Fatimahuis
Limburg Festival
Coenraad Adelstraat 31
6088ZG Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 27 aug. 2017 
Broekmolen

Deze onderslag watermolen uit 1738 met 3 koppels maalstenen heeft tot midden van de jaren 50 van de vorige eeuw dienst gedaan als graanmolen en is gelegen aan de Abeek  in een prachtig natuurgebied, Landgoed “De Broekmolen” aan de Grensweg 8 te Stramproy.

De afgelopen maanden is door enkele vrijwilligers deze molen opgeknapt en weer maalvaardig gemaakt. Zo is het dak waterdicht gemaakt en zijn de stropoppen gedeeltelijk vervangen, verder is er een start gemaakt met het restaureren van de steenkoppels en hun aandrijvingen. Van één koppel is de restauratie voltooid en ook zijn er in en om de molen verschillende kleine aanpassingen gedaan ten behoeven van de veiligheid van de bezoekers.

Nu kan er op de Broekmolen weer worden gemalen en bezoek worden ontvangen. Op de 2e woensdag en de 4e zondag van de maand is de molen te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur en verder voor groepen op afspraak.

Uitgebreide informatie is te vinden op onze website www.broekmolen.nl. Ook is de restauratie te volgen via Facebook waar regelmatig foto updates worden geplaatst.

 

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Broekmolen
Grensweg 8
6039 RS Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 27 aug. 2017 
RAADGEK de Kefeeklassieker

Stichting Kei Sjiek organiseert dit jaar voor de eerste keer een nieuw evenement:
RAADGEK, DE KEFEEKLASSIEKER !

Wanneer is RAADGEK, DE KEFEEKLASSIEKER?             

Zondag 27 augustus van 12:00 tot 17:00 uur.  Met prijsuitreiking in café Tramhalt rond 18:00 uur.

Wat is het ?       

Een combinatie van een gezellige recreatieve fietstocht, met leuke kwisachtige vragen/opdrachten bij de verschillende tussenstops. Deze tussenstops zijn in of nabij “oude/traditionele” kefees die centraal stonden/staan in het dagelijkse leven van wijk of buurt. De totale route bedraagt ca. 30km met 7 tussenstops, met start en finish in de binnenstad van Weert (Start = Café De Brouwer, Finish =  Café Tramhalt).

 

Deelnemende kefees ?

Café De Brouwer, Proeflokaal de Brouwschuur, Café-Zaal De Paol Altweerterheide, Café-Zaal Bee-j Bertje Laar, Café Aod Bosseve, Partycentrum De Sluis, Café Tramhalt.

 

Zijn er kosten verbonden en voor wie is RAADGEK bedoeld?

Deelname bedraagt €20,00 p.p. Hierbij zijn inbegrepen 7 consumptiebonnen te besteden in de deelnemende kefees, 1 bon voor ieder kefee; daarnaast is er nog een leuke gadget voor elke deelnemer. Meedoen aan RAADGEK, DE KEFEEKLASSIEKER kan als eenling, maar ook met meerdere personen tegelijk (familie, vrienden, collega’s, verenigingen, etc.).

 

Is er een goed doel bij betrokken ?

Stichting Kei Sjiek schenkt de volledige opbrengst aan het Toon Hermans huis in Weert.

Toons Toppers organiseren voor de 5e maal een wielertocht naar Mont Ventoux ten gunste van het Toon Hermans Huis Weert. Deze tocht wordt verreden op 1 september a.s, vlak na RAADGEK dus.

 

Waar is de inschrijving ?

Inschrijfformulieren liggen klaar bij alle deelnemende kefees en kunnen tevens gedownload worden via onze Facebook pagina: www.facebook.com/raadgek

Tijden: 
12.00 uur
Toegangsprijs: 
20,00 pp
Adres: 
7 café's in en om Weert
Stichting Kei Sjiek
Finish Maasstraat 46
6001 ED Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 27 aug. 2017 

De Scheidsrechtersvereniging Weert en omstreken organiseert dit jaar voor de 32e keer het HafPeerterstournooi.

Ook dit jaar weer 'n meerdaags evenement.

De deelnemende verenigingen  spelen 3 wedstrijden op 17, 19, 22 en eventueel 24 augustus. Er nemen dit jaar 10 verenigingen uit de regio Weert deel aan dit tournooi.

De finalerondes wordengespeeld op zondag 27 augustus as op de accommodatie van de scheidsrechtersvereniging Weert, sportpark Boshoven, Vrakkerveld 7.

Aanvang 13.00 uur.

Om ca 16.30 uur zal aan de voetbalvereniging Crescentia uit Tungelroy (winnaar van de fairplay beker seizoen 2016-2017) de AlarmPoint-FairPlay-beker worden uitgereikt door directeur/ eigenaar Huub Nouwen.

wedstrijdprogramma:

1708 SVVH-Altweertheide, RKESV-DESM, vvGKC/RKHVC-RoodWit'67, Brevendia-MMCWeert, FC Oda-Veritas.

1908 Veritas-Brevendia,RoodWit'67-RKESV, Altweertheide-vvGKC/RKHVC,FC Oda-SVVH, MMCWeert-DESM.

2208 Brevendia-FC Oda, DESM-Veritas, MMCWeert-vvGKC/RKHVC, RoodWit'67-Altweertheide.

2408 SVVH-RKESV

Aanvangstijden: 19.00 uur

De 6 best presterende teams komen tegen elkaar uit in de finalerondes .

 

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis c.q. nvt
Adres: 
Sportpark Boshoven
Scheidsrechtersvereniging Weert eo
Vrakkerveld 7
6002 AZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0622568716
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 27 aug. 2017 
Koopzondag in Weert

Elke laatste zondag van de maand is het Winkelzondag in Weert. Alle winkels zijn geopend van 13.00-17.00 uur en er zijn altijd speciale activiteiten in de binnenstad. Parkeren is tijdens de winkelzondagen gratis, met uitzondering van de parkeergarages die uitgerust zijn met een slagboom en het P+R parkeerterrein van Q-Park aan de Parallelweg.

29 januari
​(in februari geen winkelzondag i.v.m. carnaval)
26 maart
30 april
28 mei
25 juni
30 juli
27 augustus
17 september (i.v.m. kermis vervroegd)
29 oktober
26 november
03 december (extra)
17 december (extra)
23 december (zaterdag Midnight Shopping)
24 december (extra)
31 december

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Centrum Weert
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 27 aug. 2017 

In het kader van het Limburg Festival zijn er verschillende optredens waaronder de Gomic Show

Tijden: 
16.00-17.00 uur
Adres: 
Limburg Festival 2017
Markt
6001 CJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: ma. 28 aug. 2017 
grof taalgebruik

Documentairemaker Alex Gibney gaat in Zero Days op zoek naar de hackers die enkele jaren geleden de malware Stuxnet verspreidden, een virus zo krachtig dat geen computer ertegen bestand bleek. En zo komt hij een cyberoorlog op het spoor waarbij Amerika, Israël, Iran en het Verenigd Koninkrijk betrokken zijn. Of we computers, mobiele telefoons, of alle andere communicatiemiddelen uitschakelen, het maakt niet meer uit. Ze doen met ons wat ze willen.

Land: Verenigde Staten 2016
Genre: Documentaire
Regisseur: Alex Gibney
Met o.a.: Joanne Tucker, Tadashi Mitsui en Camilo Quiroz-Vazquez

Speelduur: 116 minuten

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
Herhaalt elke dag tot di aug 29 2017.
maandag, 28 augustus, 2017 - 20:30
dinsdag, 29 augustus, 2017 - 20:30
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Alex Gibney
Cast: 
Joanne Tucker
Tadashi Mitsui en Camilo Quiroz-Vazquez
Lengte: 
1:56:00
Premiere: 
maandag, 28 augustus, 2017
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
do. 31 aug. 2017 

Optreden van Lustno Muzikantjes

Tijden: 
19.00-21.30 uur
Adres: 
Marktconcert
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht

Meer evenementen

Deel deze pagina

+1

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Cookie Policy

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten