Ga terug naar:

Gemeente Weert helpt inwoners met acties tijdens World Cleanup Day

25-8-2020

Logo World Cleanup Day 2020

Logo World Cleanup Day 2020

Op zaterdag 19 september is het ‘World Cleanup Day’, een wereldwijde opruimactie waarbij miljoenen vrijwilligers de strijd tegen zwerfafval aangaan. Dit doen ze door acties te starten waarbij zwerfafval wordt opgeruimd. De gemeente Weert roept inwoners op om zelf een actie te starten en wil hen daarbij helpen. Inwoners die een actie willen starten, kunnen zich melden bij de gemeente Weert om hulpmiddelen te lenen. Ook zorgt de gemeente voor de afvoer van het ingezamelde afval. Wethouder Martijn van den Heuvel: “De afgelopen jaren werd er tijdens World Cleanup Day door veel enthousiaste Weertenaren hard gewerkt om onze leefomgeving schoon te maken. Afgelopen jaar werd er maar liefst 260 kilo aan afval opgeruimd. Ik hoop dat we er dit jaar weer net zo’n succes van kunnen maken.”

Hulpmiddelen beschikbaar

Om enthousiaste inwoners te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert hulpmiddelen beschikbaar. Ze verzorgen afvalknijpers, hesjes, afvalzakken en handschoenen. Ook zorgt de gemeente ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd.

Kom in actie!

Wilt u zelf een actie houden? Bijvoorbeeld door met uw buren de buurt op te ruimen. Meld uw actie dan aan bij de gemeente. Dit kan via zwerfafval@weert.nl. De gemeente neemt dan contact met u op om te kijken hoe ze u kunnen helpen. Ook zorgt de gemeente ervoor dat uw actie aangemeld wordt bij de officiële website van de World Cleanup Day.

Ook bedrijven kunnen zich melden en in actie komen, bijvoorbeeld door het terrein rondom hun bedrijf of een industrieterrein op te ruimen. Zo heeft Moonen Packaging toegezegd om mee te doen, voor het derde jaar op rij.

Coronaproof

World Cleanup Day 2020 zal er vanwege het coronavirus iets anders uitzien dan normaal. De RIVM richtlijnen zijn daarbij uiteraard leidend. We gaan bijvoorbeeld niet met grote groepen op pad en houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Op de website van World Cleanup Day (www.worldcleanupday.nl) vindt u alle maatregelen.
Dit hoeft het succes van de dag gelukkig niet in de weg te staan: ook met vele kleine acties kunnen we samen heel veel zwerfafval opruimen!