Soepelere regels bevoorrading winkels

Tijdelijk afwijken van geluidsvoorschriften

2-12-2021
Beekstraat in Weert.

Beekstraat in Weert.

Het college van burgemeester en wethouders heeft tijdens diverse periodes in 2020 toegestaan dat bevoorrading van winkels en bedrijven in de binnenstad langer was toegestaan.
Omdat niet-essentiële winkels van de Rijksoverheid nu om 17.00 uur gesloten moeten zijn, willen veel ondernemers direct na sluitingstijd hun winkels op orde brengen.
Het college maakt dat mogelijk totdat sluitingstijden vanuit de Rijksoverheid weer naar regulier worden teruggebracht.

Wethouder Van Eijk

‘Ondernemers van niet-essentiële winkels moeten op dit moment om 17.00u gesloten zijn. Veel ondernemers willen graag daarna hun winkel op orde brengen voor de volgende verkoopdag. Dat is nu niet altijd mogelijk omdat laden- en lossen op dit moment pas vanaf 18.00u is toegestaan en tijdens koopavond pas vanaf 21.00u. Om de ondernemers tegemoet te komen passen we dit tijdstip aan van maandag tot en met zaterdag naar 17.00u. De eindtijd van 19.00u blijft gelijk. Vanaf 17.00u is het toegestaan voor leveranciers of ondernemers om de promenades te berijden en laad- en losactiviteiten uit te voeren. Ik wil omwonenden vragen begrip te hebben voor eventuele overlast’.

Wethouder Wendy van Eijk

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten