Lees voor ?

Gemeente Weert reikt kinderlintjes uit

Twee kinderen verdienen kinderlintje

20-4-2022
Uitreiking van de kinderlintjes aan Cheyenne Huijsmans en Diede Verheggen.

Uitreiking van de kinderlintjes aan Cheyenne Huijsmans en Diede Verheggen.

Burgemeester Raymond Vlecken reikte op woensdagmiddag 20 april aan twee kinderen een kinderlintje uit. Deze kinderen hebben zich op bijzondere wijze ingezet voor de medemens of de maatschappij. Met het kinderlintje worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie.

De volgende kinderen krijgen een lintje:

Diede Verheggen, 9 jaar

Diede heeft zich ingezet voor het Wereld Natuur Fonds via 3FM Serious Request. Op school hadden ze het over energiebesparing en klimaatverandering. Toen Diede op het jeugdjournaal kinderen zag die in hun eigen buurt afval verzamelde, werd ze geïnspireerd om ook iets te gaan doen. Ze heeft een grote hoeveelheid wafels gebakken en uiteindelijk 1590 euro opgehaald en gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds. Onlangs bakte ze weer wafels, maar nu was de opbrengst voor Oekraïense vluchtelingen.

2022-04-20 Kinderlintjes 02

Cheyenne Huijsmans, 15 jaar

Cheyenne is vrijwilligster bij zorgcentrum Rust in Roy. Wanneer je aan het begin van je tienerjaren al zo betrokken bent bij de oudere medemens, is dat heel bijzonder.
Ze helpt op dinsdagavond en zaterdagavond bij de broodmaaltijd. Wanneer ze wat meer tijd heeft, is ze al eerder aanwezig om aan te sluiten bij een spel of een praatje te maken met de bewoners. Daarnaast betekent ze veel voor haar buurtgemeenschap en voor het verenigingsleven in Stramproy. Ze staat altijd voor een ander klaar en helpt waar en wanneer ze maar kan.

2022-04-20 Kinderlintjes 03

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten