Lees voor ?

Doe mee met World Cleanup Day!

Zwerfafval opruimen op 17 september

12-9-2022
Zwerfafval opruimen tijdens World Cleanup Day.

Zwerfafval opruimen tijdens World Cleanup Day.

Op zaterdag 17 september is het ‘World Cleanup Day’, een wereldwijde opruimactie waarbij miljoenen vrijwilligers de strijd tegen zwerfafval aangaan. Dit doen ze door acties te starten waarbij zwerfafval wordt opgeruimd. De gemeente Weert roept inwoners op om zelf een actie te starten. Net als voorgaande jaren stelt de gemeente hiervoor materiaal beschikbaar. Ook zorgt de gemeente weer voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Hulpmiddelen beschikbaar

Om enthousiaste inwoners te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert hulpmiddelen beschikbaar. Ze verzorgen afvalknijpers, hesjes en handschoenen. Deze kunnen worden aangevraagd door een mail te sturen naar zwerfafval@weert.nl

Afvoer van het afval

Ook zorgt de gemeente ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd. Deelnemers kunnen na hun actie aan de gemeente doorgeven waar de afvalzakken liggen. Dit kan door een mail te sturen naar zwerfafval@weert.nl. Deze zakken worden dan door de gemeente opgehaald. Zorg er wel voor dat u de speciale zakken van Nederland Schoon hiervoor gebruikt, zodat duidelijk is dat de zakken onderdeel zijn van de actie. Deze zakken kunnen vanaf woensdag 14 september worden opgehaald in de centrale hal van het stadhuis (Wilhelminasingel 101) en bij de Gemeentewerf (Graafschap Hornelaan 207 / 209) tijdens openingstijden. Zie deze pagina voor onze openingstijden.

Kom in actie!

De gemeente hoopt dat net als voorgaande jaren weer veel enthousiaste inwoners zich tijdens deze dag inzetten voor een schoner Weert. Ook wethouder Lizbeth Steinbach komt graag een handje helpen. Heeft u een leuke actie en vindt u het leuk als de wethouder een handje komt helpen? Meld uw actie dan via zwerfafval@weert.nl

Wethouder Lizbeth Steinbach.

“Ik vind het fantastisch dat er de afgelopen jaren zoveel zwerfafval is opgehaald door enthousiaste inwoners. Hopelijk lukt het dit jaar weer! Ik sluit graag bij een aantal acties aan. Samen kunnen we zorgen voor een fijne en schone leefomgeving.”

Wethouder Lizbeth Steinbach

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten