14+ nummer www.140495.nl

Klik op een van de logo's of links om de website van uw gemeente te openen:

Wat is een 14+netnummer?

Een 14+netnummer is een vijf- of zescijferig telefoonnummer dat begint met het cijfer 14, aangevuld met het netnummer van uw regio. Via dit nummer kunt u de gemeente in uw regio bellen. Zo belt u bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam op 14 020 en Eindhoven op 14 040. Via het nummer 14 0495 kunt u de gemeenten Cranendonck, Leudal, Nederweert en Weert bereiken.

Waarom een 14+netnummer?

Het 14+netnummer is het herkenbare telefonische dienstverleningskanaal van en voor gemeenten in heel Nederland. De overheid heeft deze telefoonnummers beginnend met 14 gereserveerd voor de publieke dienstverlening in Nederland. Gemeenten maken gebruik van de 14+netnummers. En de rijksoverheid bijvoorbeeld van het verkorte telefoonnummer 1400.  De 14-nummers onderscheiden zich van nummers voor commerciële dienstverlening, zoals 0900 nummers.
Het nummer zorgt voor herkenbaarheid van overheidsdienstverlening, is eenvoudig te onthouden en is te gebruiken voor elke gemeente.

Hoe werkt het 14+netnummer?

Het nummer 14 0495 wordt gebruikt door de gemeenten Cranendonck, Leudal, Nederweert en Weert. U hoort een stem die u vraagt om de naam van de gemeente die u wilt bereiken in te spreken, u spreekt de gemeentenaam in. Daarna wordt u doorverbonden met het centrale nummer van uw gemeente.

Wat kost het bellen met een 14+netnummer?

Een 14+netnummer is een gewoon, vast nummer. Het is dus géén duur 0900-nummer, maar ook geen gratis 0800-nummer. De precieze kosten voor het bellen naar vaste nummers, dus ook voor het bellen naar een 14+netnummer, hangen af van het abonnement dat u als beller met uw (mobiele) provider hebt afgesloten. Raadpleeg daarvoor uw contractvoorwaarden.

Bellen vanuit het buitenland

Het 14+netnummer is net als andere korte telefoonnummers, zoals 0800 en 0900 nummers, niet bereikbaar vanuit het buitenland. Dit komt doordat vanuit het buitenland gebeld dient te worden met een 'lang' nummer: een combinatie van de landcode, het netnummer en het abonneenummer. Wilt u vanuit het buitenland een gemeente bellen? Kijkt u dan op de website van die gemeente, meestal wordt er op de contactpagina ook een 'lang' nummer vermeld voor bellen vanuit het buitenland. Bovenaan staan de linkjes naar de websites van de gemeenten in de regio 0495.