4 nieuwe spelaanleidingen op de Markt & Korenmarkt

Impuls voor binnenstad

12-8-2021
Wethouder en kinderen maken gebruik van het display, een van de spelaanleidingen.

Wethouder en kinderen maken gebruik van het display, een van de spelaanleidingen.

De gemeente Weert legt 4 spelaanleidingen aan op de Markt & Korenmarkt. Met deze spelaanleidingen maakt de gemeente de binnenstad aantrekkelijker.

Wethouder Van den Heuvel

“Deze spelaanleidingen geven een extra impuls aan de binnenstad. Al spelenderwijs leren kinderen meer over de historie van Weert en de (Koren)markt, terwijl ouders rustig kunnen winkelen of op het terras kunnen zitten.”

Wethouder Martijn van den Heuvel

Sfeer en vergroening

Sfeer en vergroening op pleinen en straten is een belangrijke opgave voor de gemeente. In 2020 zijn er al een aantal spelaanleidingen geplaatst op de Nieuwe Markt. Nu komen daar nog 4 spelaanleidingen bij op de Markt en Korenmarkt.

Samen met ondernemers

Ondernemers aan de Markt en Korenmarkt zijn uitgenodigd om mee te denken over de spelaanleidingen. Een aantal ondernemers heeft dit ook gedaan. Er zijn 4 spelaanleidingen bedacht.

Het gaat om:

  • Een buizenstelsel met aan ieder uiteinde een trechter. Via deze trechters kunnen kinderen over een grote afstand met elkaar communiceren;
  • Een display met een drukknop. Na een druk op de knop gaat er op de display een tijd lopen. Kinderen kunnen een route verzinnen om te rennen. Als ze weer terug zijn bij de knop, zetten ze de tijd stil;
  • Een hinkelbaan, die in het teken van de weekmarkt staat;
  • Een speurtocht waarbij kinderen via een QR-code naar bekende gebouwen, plekken en kunstwerken op de Markt en Korenmarkt gaan.

Het buizenstelsel en de display met drukknop zijn inmiddels aangelegd. De hinkelbaan en speurtocht volgen nog.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten