Parkeermogelijkheden en tarieven

U bevindt zich hier: Home » Wonen en leven » Parkeren » Parkeermogelijkheden en tarieven

Parkeermogelijkheden en tarieven

Op de kaart hieronder kunt u de parkeermogelijkheden in het centrum van Weert bekijken. Er gelden verschillende tarieven:

 • Parkeerzone 1 (rood) en 2 (blauw): € 1,30 per uur, 24-uurstarief € 5,- (Let op! Op enkele plaatsen mag u maximaal 2 uur parkeren!).
 • Parkeergarages: € 1,30 per uur, 24-uurstarief: € 5,-
 • Bewaakte fietsenstallingen: gratis
 • Parkeerterrein Q-Park (P+R): eigen tarieven, dit parkeerterrein is niet van de gemeente.
 • Parkeerterrein Centrum-Noord (geel): alleen voor abonnementshouders!

Door in de kaart op de locaties te klikken, kunt u de openingstijden van de garages en de bewaakte fietsenstalling bekijken. Ook staan de plekken aangegeven waar een maximum parkeertijd geldt.

Parkeren van uw fiets

Ook met een fiets kunt u in het centrum van Weert terecht in een bewaakte fietsenstalling. Er zijn twee bewaakte fietsenstallingen. De bewaakte fietsenstalling in de Hegstraat is gratis. De openingstijden daarvan vindt u in het kaartje. De fietsenstalling bij het NS station is een zelfservice fietsenstalling. U kunt uw fiets daar de eerste 24 uur gratis stallen. Daarna betaalt u €0,50 per 24 uur.

Betaaltijden

De betaaltijden voor parkeren op straat zijn: maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Op donderdagavond (koopavond) hoeft u vanaf 18:00 uur op straat dus niet meer te betalen.

Deze tijden gelden niet voor de parkeergarages en terreinen met een slagboom. Daar dient voor parkeren 24 uur per dag te worden betaald.

Zondagen, koopzondagen en feestdagen

Op alle zondagen en feestdagen kunt u in Weert op een aantal plekken gratis parkeren. Dit kan langs straten, op de parkeerdekken en de parkeerterreinen zonder slagboom.

U betaalt wel altijd voor parkeren in de parkeergarages en op parkeerterreinen met een slagboom. De parkeergarages en parkeerterreinen met een slagboom zijn:

 • Stationsplein;
 • Centrum;
 • Poort van Limburg;
 • Kromstraat / Walburgpassage;
 • Ursulinen;
 • De Munt;
 • Centrum Noord;
 • P+R van Q-Park aan de Parallelweg.

Hier moet u altijd betalen, 24 uur per dag.

Betaalmogelijkheden

Bij alle parkeerautomaten kunt u al vóór 09.00 uur betalen. Bij de meeste automaten kan dit vanaf 05.00 uur. De automaat rekent dan de betaaltijd vanaf 09.00 uur.
Naast contant betalen kunt u ook achteraf betalen met uw Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiele telefoon.

Achteraf betalen met Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiele telefoon heeft veel voordelen:

 • U betaalt alleen de tijd die u verbruikt (u betaalt dus nooit te veel).
 • U hoeft vooraf niet in te schatten hoe lang u blijft.
 • Geen kleingeld of PIN-pas nodig.
 • Tussentijds de meter bijvullen is niet nodig.
 • Niet meer in de rij voor de parkeerautomaat.
 • Relaxed winkelen.
 • Parkeren is makkelijker en kost minder tijd.
 • Nooit meer een bon.
 • Maandelijks een (declarabele) factuur.
 • Een persoonlijk online account met daarop de parkeerhistorie.

Hieronder leest u hoe alles werkt. Daarnaast kunt u ook kijken op de pagina met veelgestelde vragen.

Uw browser ondersteunt geen javascript, of javascript staat in uw browser uitgeschakeld. U kunt wel de volledige inhoud van de pagina hieronder bekijken, maar het uit- of inklappen van de tekst werkt niet zonder javascript.


Parkeren met de Weerterlandpas of bezoekerspas

Afbeelding van een Weerterlandpas.

Alle inwoners van Weert en Nederweert (boven de 16 jaar) ontvangen een Weerterlandpas. Hiermee kunt u uw afval kwijt bij de milieustraat, maar u kunt de pas ook gebruiken voor parkeren in het centrum van Weert. In de toekomst zullen er nog meer mogelijkheden aan de pas gekoppeld worden.
In het filmpje hieronder kunt u zien hoe het betalen met de Weerterlandpas werkt.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

Wat moet u doen?

U dient uw Weerterlandpas eenmalig te activeren als parkeerpas. Dat gaat als volgt:

 • Ga naar de website www.stadsparkeren.nl.
 • Klik op 'Aanmelden'. 
 • Voer het pasnummer van de Weerterlandpas in, het kenteken van uw auto en de andere gegevens.
 • U kunt direct betaald parkeren met uw Weerterlandpas.
 • Na aanmelding kunt u naast de pas ook meteen gebruik maken van parkeren met kentekenherkenning, bel- of sms-parkeren of parkeren met een app op uw mobiele telefoon.

Icoontje. Let op: zorg dat op de site van Stadsparkeren uw ingevoerde kentekennummer correct is. De parkeercontroleur op straat scant het kenteken van uw auto om te controleren of u bent ingecheckt. Als dit niet overeenkomt met het door u ingevoerde kenteken, loopt u risico op een boete!

Scannen van de Weerterlandpas.

Scannen van een Weerterlandpas.

Hebt u geen Weerterlandpas?

Woont u in Weert of Nederweert, maar hebt u nog geen Weerterlandpas? Dan kunt u die via de gemeentelijke website digitaal aanvragen.

Bezoekerspas

Bent u géén inwoner van Weert of Nederweert, maar wilt u wel parkeren met een pas? Dan kunt u op de website www.stadsparkeren.nl een bezoekerspas voor Weert aanvragen. Die werkt voor het parkeren hetzelfde als de Weerterlandpas. Met de Weerterlandpas en de bezoekerspas kunt u ook in veel andere steden in Nederland parkeren. Welke steden dat zijn, vindt u terug op www.stadsparkeren.nl.

Bezoekerspas parkeren met skyline Weert en tekst snel, makkelijk en voordelig

Foto van een bezoekerspas.

Waar kan ik parkeren?

Op 18 plaatsen in het centrum van Weert zijn paslezers (zie de foto hieronder) geplaatst waar u met uw Weerterlandpas of bezoekerspas kunt betalen. U herkent de paslezers aan de logo’s van de gemeente Weert, de Weerterlandpas, Stadsparkeren en Gepastparkeren.

Foto van een scanpaal.

Foto van een paslezer.

Parkeergarages

Maakt u gebruik van de Weerterlandpas of bezoekerspas? Dan wordt uw kenteken bij het in- én uitrijden van de parkeergarages met een camera herkend. De slagboom opent automatisch en u heeft géén parkeerkaartje nodig. Ook bij het uitrijden opent de slagboom automatisch. De parkeerkosten betaalt u achteraf via uw maandelijkse factuur. Dit geldt voor alle parkeergarages die zijn uitgevoerd met een slagboom. 
Als uw kenteken niet wordt herkend kunt u uw Weerterlandpas of bezoekerspas aanbieden. Op Youtube kunt u een instructiefilmpje bekijken over het parkeren in een parkeergarage met herkenning van het kenteken.

Hoe werkt parkeren met de Weerterlandpas of bezoekerspas? 

Als u op straat of op een parkeerterrein parkeert werkt dit als volgt:

 • Parkeer uw auto.
 • Start de parkeertijd door uw pas voor de paslezer te houden (scannen van pasje bij paal).
 • Bij terugkomst stopt u de parkeertijd door uw pas weer voor de paslezer te houden.
 • U ontvangt maandelijks een factuur.
 • Alles gaat op basis van het kenteken (ook de controle door de toezichthouders), er hoeft géén kaartje van de provider in uw auto te liggen.

U kunt ook het filmpje bovenaan deze pagina bekijken.

Wat kost parkeren met de Weerterlandpas of bezoekerspas?

Het aanmelden bij www.stadsparkeren.nl is gratis. Daarna betaalt u per parkeeractie servicekosten (zie hieronder) plus de reguliere parkeertarieven. U verdient deze kosten snel terug omdat u enkel de werkelijke parkeertijd afrekent en daardoor nooit meer teveel parkeertijd betaalt!
Voor de transactiekosten kunt u bij Stadsparkeren.nl kiezen uit twee betalingsvormen:

 • € 0,27 per keer parkeeractie 
 • een maandabonnement van € 2,50.

Parkeren met een mobiele telefoon

Parkeren met uw mobiel kan op drie manieren: door te bellen, te sms’en  of via een mobiele app (niet alle aanbieders bieden alle drie deze mogelijkheden). Op de websites van de aanbieders kunt u lezen hoe het parkeren met de mobiele telefoon werkt. In Weert kunt u momenteel kiezen uit deze aanbieders van mobiel-parkeren:

Icoontje link. Stadsparkeren

Icoontje link. Parkmobile

Icoontje link. Yellowbrick

Icoontje link. SMSparking

Icoontje link. Park-line

Icoontje link. MyOrder

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

Waar kan ik mobiel-parkeren?

U kunt mobiel betalen in zone 1 en 2, met uitzondering van de parkeergarages met een slagboom. U herkent de zones aan de telefoonafbeelding en zone-nummer.

Bord met zone-aanduiding.

In de parkeergarages met een slagboom, parkeert u met de Weerterlandpas of bezoekerspas.

Hoe werkt mobiel-parkeren?

1. Registreer uw auto bij de aanbieder van uw keuze:

Icoontje link. Stadsparkeren

Icoontje link. Parkmobile

Icoontje link. Yellowbrick

Icoontje link. SMSparking

Icoontje link. Park-line

Icoontje link. MyOrder

2. Parkeer uw auto in een eP-zone ('Electronic Parking'), deze zijn herkenbaar aan het bordje met mobiele telefoon en locatie-nummer:

Bord met zone-aanduiding.

3. Start de parkeertijd door te bellen, sms’en of de app te gebruiken. In de meeste gevallen dient u het eP-locatie-nummer door te geven.

4. Stop bij terugkomst de parkeertijd op dezelfde manier.

5. U ontvangt maandelijks een factuur.

U kunt ook het filmpje onderaan deze pagina bekijken voor uitleg over het betalen via de app van een van de vijf aanbieders. Ook is er een filmpje beschikbaar met uitleg over het betalen met SMS of door te bellen.

Wat kost parkeren met mijn mobiel?

Om gebruik te maken van parkeren met een mobiele telefoon betaalt u eenmalig registratiekosten. De registratiekosten zijn afhankelijk van de aanbieder die u kiest tussen €1,- en €10,-. Daarna betaalt u per parkeeractie servicekosten (een bedrag van €0,24 – €0,34, afhankelijk van de aanbieder die u kiest) plus de reguliere parkeertarrieven. U verdient deze kosten snel terug omdat u de werkelijke parkeertijd afrekent en daardoor nooit teveel parkeertijd betaalt!

Kosten servicemeldingen
De aanbieders van het belparkeren zijn commerciële diensten. Hun servicemeldingen (een sms zoals ‘vergeet u zich niet af te melden’) kosten geld voor u als ontvanger. Stelt u hier géén prijs op, vink de meldingen dan uit via uw persoonlijke instellingen op de website van de aanbieder.

Parkeren met een mobiele telefoon.

Betalen met een mobiele telefoon.

Parkeren mindervaliden

Parkeren voor mindervaliden is gratis. Dit geldt alleen voor parkeren op straat, niet in de parkeergarages. Er kan met gebruikmaking van de parkeerschijf maximaal 3 uur gratis geparkeerd worden op een invalidenparkeerplaats. Op de overige parkeerplaatsen moet altijd betaald worden, ook al is men in bezit van een invalidenparkeerkaart.

Parkeergarages

In Weert betaalt u achteraf in de parkeergarages die uitgerust zijn met een slagboom. Dit zijn de garages Walburgpassage / Kromstraat, Ursulinen, Centrum, De Munt, Stationsplein, Poort van Limburg.
U kunt in de parkeergarages betalen met de Weerterlandpas of een bezoekerspas. Daarnaast kunt u als u aankomt bij de slagboom ook gewoon kiezen voor een parkeerkaartje. Voordat u bij het uitrijden bij de slagboom uw kaartje weer inlevert, dient u de parkeertijd te hebben afgerekend bij de kassa. U betaalt hier 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ook op (koop)zondagen moet u in de parkeergarages betalen. Het parkeerkaartje betaalt u met pin, muntgeld of papiergeld. De openingstijden staan per garage in de kaart vermeld.

De Weerter parkeergarages zijn uitgerust met kentekenherkenning. Als u hebt betaald, gaat de slagboom bij het verlaten van de garage, automatisch voor u open.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

Deel deze pagina

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten