Lees voor ?

Aandacht voor een divers en inclusief Weert

15-5-2023
Tekening 'regenboogpad' door Rim Beckers.

Tekening 'regenboogpad' door Rim Beckers.

Voor het stadhuis van Weert wappert het hele jaar door de Regenboogvlag. Op woensdag 17 mei worden er in Weert tien regenboogvlaggen extra gehesen. De kleurrijke vlaggen zijn tot en met zondag 21 mei te zien. Op zaterdag 20 mei wordt diversiteit gevierd met een bijzonder Regenboogpad.

Diversiteit is zoveel meer…

Wereldwijd wordt ieder jaar op 17 mei de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie gehouden. Er wordt dan volop aandacht besteedt aan de LHBTI+ community.

Wethouder Michèle Ferrière.

"Die positieve aandacht voor de LHBTI+ gemeenschap is helaas nog steeds hard nodig. Echter, diversiteit is zoveel meer dan dit... In Weert hijsen we de regenboogvlaggen voor iedereen, want ieder mens is uniek én telt mee. De kleuren van de Regenboogvlag laten zien dat we onderling verschillen, maar dat deze verschillen samen een mooie regenboog vormen."

Wethouder Michèle Ferrière

In deze week worden er ook een aantal pakkende, persoonlijke verhalen gedeeld op www.columnkanon.com. De boodschap van Jurrella, en later deze week ook die van Michèle, is dat diversiteit en inclusiviteit kán en mág in Weert. Maar het moet niet, want respect kun je niet opdringen.

Regenboogpad

B-Sassy en Rim Beckers gaan op zaterdag 20 mei van 10.30 uur tot 14.30 uur een Regenboogpad van mensen vormen aan het Sint Raphaëlpad. Iedereen is welkom om mee te doen, want iedereen is uniek en iedereen bewandelt een eigen pad. Dat wordt gevierd door de voeten in verf te dompelen en je eigen ‘pad’ te bewandelen.

Wethouder Michèle Ferrière.

"In Weert kan iedereen zichzelf zijn. Dat houdt in dat we ons sterk maken voor het verbeteren van sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van iedereen. Ik blijf aandacht vragen voor een divers en inclusief Weert"

Wethouder Michèle Ferrière 

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten