Aangepaste dienstverlening gemeente Weert

Foto van het stadhuis.

Foto van het stadhuis.

De gemeente Weert past de dienstverlening voor haar inwoners aan in verband met het coronavirus. Dat geldt ook voor de openingstijden van de balies voor de aanvraag van bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs.
De gemeente volgt de richtlijnen op van het RIVM en de landelijke overheid.
De meeste werknemers van de gemeente werken thuis.

We vragen u om alleen naar het stadhuis te komen als dat echt noodzakelijk is. Stel uw aanvraag uit, als dat kan. Is dat niet het geval, regel uw zaken dan digitaal via de website van de gemeente of telefonisch.
Daarnaast doen we een dringende oproep om thuis te blijven als u de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

 • Publieksbalies in het stadhuis. We werken bij de publieksbalies uitsluitend nog op afspraak tussen 9.00 en 12.30 uur, op woensdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 en 19.30 uur. Bij de vrije inloopbalie (zonder afspraak langskomen voor bijvoorbeeld de aanvraag van een document) kunt u tijdelijk niet terecht. Voor het aanvragen van documenten moet u een afspraak maken. Dat kan telefonisch via (0495) 575 000, of via www.weert.nl/afspraken.

 • Informatie- en servicebalie in het stadhuis. Bij de algemene 'Informatie- en servicebalie' in de hal van het stadhuis kunt u zonder afspraak terecht voor algemene vragen en het afhalen van een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart die al voor u klaarliggen. Hier kunt u terecht tijdens de openingstijden van de gemeente Weert.

 • Dependance in Stramproy. Bij de dependance van Burgerzaken in Stramproy kunt u alleen op afspraak terecht, tijdens openingstijden.

 • Wmo & Werk, Inkomen en Zorg. Alle eerder gemaakte afspraken vanuit Werk, Inkomen en Zorg komen te vervallen. Heeft u wel een afspraak staan, dan nemen we telefonisch contact met u op om een alternatief met u af te spreken. De uitkeringen lopen gewoon door. Sinds 6 april is het wel weer mogelijk om een intakegesprek voor schulddienstverlening in de spreekkamer te hebben. Hiervoor zijn maatregelen getroffen. Wanneer iemand verkoudheidsklachten en/of koorts heeft, wordt er gekeken voor alternatieve mogelijkheden. Neem contact op met De Vraagwijzer om een afspraak te maken.

  Binnen onze Wmo dienstverlening kan de afhandeling van aanvragen en de doorlooptijd langer duren dan u van ons gewend bent. De gemeente is namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld zorgaanbieders en leveranciers. Per cliënt wordt gekeken hoe de ondersteuning in deze situatie wordt vormgegeven. Hierdoor kan uw ondersteuning er tijdelijk anders uitzien.

  Heeft u Wmo ondersteuning nodig en kan dit niet worden uitgesteld? Neem dan contact op met De Vraagwijzer, via (0495) 575 000 en kies in het menu voor De Vraagwijzer. De Vraagwijzer is dagelijks van 8.30 uur tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar.

  Heeft u een praktische hulpvraag, dan kunt u het speciale ‘Corona Hulp Weert’-telefoonnummer bellen: (0495) 697 900. 

 • Loket Bouwen. Het loket 'Bouwen' is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente, (0495) 575 000. 

 • Geen bijeenkomsten of overleggen. Alle door de gemeente Weert zelf geplande bijeenkomsten en externe overleggen gaan niet door. Dit geldt ook voor gemeentelijke bijeenkomsten en overleggen met minder dan 100 personen. Weerter organisaties die bijeenkomsten organiseren moeten hierin ook hun eigen afweging maken.

 • Huisbezoeken. Huisbezoeken worden alleen gedaan als de medewerker van de gemeente van mening is dat het onderzoek niet via telefonisch contact of een spreekuur op het stadhuis kan plaatsvinden. Hierdoor beperken we het fysieke contact met onze klanten tot een minimum. Heeft u hulp of ondersteuning nodig, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen via tel. (0495) 575 000 (kies in het menu voor De Vraagwijzer).

 • Zwembad De IJzeren Man. Geopend voor zwemlessen, banenzwemmen, waterskibaan en het terras van de beachclub. Voor meer informatie, zie www.zwembadweert.nl.

 • Milieustraat. De Milieustraat is open en ook het afval wordt gewoon opgehaald. Voor de openingstijden, zie deze pagina. Kom alleen naar de Milieustraat als dat écht noodzakelijk is. Er wordt een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten tot de Milieustraat. We vragen iedereen ook om zelf rekening te houden met de 1,5 meter afstandsregel. Verder hanteren we het dringend advies om een mondkapje te dragen op de Milieustraat.

 • Kinderboerderij De IJzeren Man. Alleen de buitenruimtes zijn geopend. Voor meer informatie en de openingstijden, zie de deze pagina.

 • Gemeentearchief, studiezaal. De studiezaal van het Gemeentearchief is gesloten. Medewerkers zijn wel bereikbaar. Voor contactgegevens zie deze pagina.

 • Weekmarkt. Sinds begin mei zijn de weekmarkten van Stramproy (woensdagmiddag) en Weert (zaterdag) weer volledig. Wel blijft: eten mag alleen afgehaald worden, ter plekke opeten is niet toegestaan. En uiteraard gelden hier ook de coronamaatregelen. Kom alleen en houd je aan de regels, zoals 1,5 meter afstand houden. 

Voor meer informatie over het coronavirus, zie www.weert.nl/coronavirus

Deze site gebruikt cookies. Meer info / uitzetten