Aangepaste dienstverlening gemeente Weert

Foto van het stadhuis.De gemeente Weert past de dienstverlening voor haar inwoners aan in verband met het coronavirus. Dat geldt ook voor de openingstijden van de balies voor de aanvraag van bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs. De gemeente volgt de richtlijnen op van het RIVM en de landelijke overheid. De meeste werknemers van de gemeente werken thuis.

We vragen u om alleen naar het stadhuis te komen als dat echt noodzakelijk is. Stel uw aanvraag uit, als dat kan. Is dat niet het geval, regel uw zaken dan digitaal via de website van de gemeente of telefonisch. Daarnaast doen we een dringende oproep om thuis te blijven als u de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

 • Het stadhuis van Weert. We werken bij de gemeente uitsluitend nog op afspraak tussen 9.00 en 12.30 uur en vanaf 1 juni ook op woensdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Op andere momenten is het stadhuis gesloten. Bij de vrije inloopbalie (zonder afspraak langskomen voor bijvoorbeeld de aanvraag van een document) kunt u tijdelijk dus niet meer terecht. Voor het aanvragen van documenten moet u een afspraak maken. Dat kan telefonisch via (0495) 575 000, of via www.weert.nl/afspraken. Voor het afhalen van documenten die voor u klaarliggen, kunt u wél zonder afspraak terecht.
 • Dependance in Stramproy. De dependance van Burgerzaken in Stramproy (vrije inloop) is gesloten. Bezoekers kunnen, na telefonisch overleg met de gemeente, terecht in Weert. Hier liggen ook de documenten die in de dependance Stramproy zouden worden afgehaald.
 • Wmo & Werk, Inkomen en Zorg. Alle eerder gemaakte afspraken vanuit Werk, Inkomen en Zorg komen te vervallen. Heeft u wel een afspraak staan, dan nemen we telefonisch contact met u op om een alternatief met u af te spreken. De uitkeringen lopen gewoon door. Sinds 6 april is het wel weer mogelijk om een intakegesprek voor schulddienstverlening in de spreekkamer te hebben. Hiervoor zijn maatregelen getroffen. Wanneer iemand verkoudheidsklachten en/of koorts heeft, wordt er gekeken voor alternatieve mogelijkheden. Neem contact op met De Vraagwijzer om een afspraak te maken.

  Binnen onze Wmo dienstverlening kan de afhandeling van aanvragen en de doorlooptijd langer duren dan u van ons gewend bent. De gemeente is namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld zorgaanbieders en leveranciers. Per cliënt wordt gekeken hoe de ondersteuning in deze situatie wordt vormgegeven. Hierdoor kan uw ondersteuning er tijdelijk anders uitzien.

  Heeft u Wmo ondersteuning nodig en kan dit niet worden uitgesteld? Neem dan contact op met De Vraagwijzer, via (0495) 575 000 en kies in het menu voor De Vraagwijzer. Heeft u een praktische hulpvraag, dan kunt u het speciale ‘Corona Hulp Weert’-telefoonnummer bellen: (0495) 697 900. 
 • Loket Bouwen. Het loket 'Bouwen' is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente.
 • Geen bijeenkomsten of overleggen. Alle door de gemeente Weert zelf geplande bijeenkomsten en externe overleggen gaan niet door. Dit geldt ook voor gemeentelijke bijeenkomsten en overleggen met minder dan 100 personen. Weerter organisaties die bijeenkomsten organiseren moeten hierin ook hun eigen afweging maken.
 • Huisbezoeken. Huisbezoeken worden alleen gedaan als de medewerker van de gemeente van mening is dat het onderzoek niet via telefonisch contact of een spreekuur op het stadhuis kan plaatsvinden. Hierdoor beperken we het fysieke contact met onze klanten tot een minimum. Heeft u hulp of ondersteuning nodig, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen via tel. (0495) 575 000 (kies in het menu voor De Vraagwijzer).
 • Sportaccommodaties. De gemeentelijke binnensportaccommodaties zijn gesloten. Vanaf 29 april zijn buitensportaccommodaties open voor kinderen t/m 12 jaar en jongeren van 13 t/m 18 jaar (met 1,5 meter afstand). Hiervoor gelden wel spelregels. De spelregels voor sportactiviteiten in Weert leest u hier.
 • Kinderboerderij de IJzeren Man. Vanaf begin week 27 is de kinderboerderij, onder voorwaarden, weer geopend. Lees hier het nieuwsbericht
 • Bibliocenter en het Gemeentearchief. Sinds maandag 11 mei is het Bibliocenter in Weert weer open volgens aangepaste openingstijden, voor het uitlenen van boeken. Ook is er een protocol met maatregelen, zoals afstand houden en de aangegeven route volgen. Het Gemeentearchief en de studiezaal zijn vanaf dinsdag 2 juni weer geopend, op afspraak.
 • Milieustraat. De Milieustraat blijft open en ook het afval wordt gewoon opgehaald. Voor de openingstijden, zie deze pagina. We vragen u om alleen naar de Milieustraat te komen als dat echt noodzakelijk is. Stel uw bezoek uit, als dat kan. Om ervoor te zorgen dat bezoekers voldoende afstand kunnen houden, wordt een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten tot de Milieustraat. Het kan zijn dat u hierdoor moet wachten totdat u aan de beurt bent. Vanaf maandag 18 mei worden deze maatregelen versoepeld en veranderen de openingstijden.

 Voor meer informatie over het coronavirus, zie www.weert.nl/coronavirus

Houd Weert gezond!