Aangepaste dienstverlening gemeente Weert

Foto van het stadhuis.De gemeente Weert past de dienstverlening voor haar inwoners aan in verband met het coronavirus. Dat geldt ook voor de openingstijden van de balies voor de aanvraag van bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs. De gemeente volgt de richtlijnen op van het RIVM en de landelijke overheid. De meeste werknemers van de gemeente werken thuis.

De aanpassingen duren in elk geval tot en met dinsdag 28 april 2020.

We vragen u om alleen naar het stadhuis te komen als dat echt noodzakelijk is. Stel uw aanvraag uit, als dat kan. Is dat niet het geval, regel uw zaken dan digitaal via de website van de gemeente of telefonisch. Daarnaast doen we een dringende oproep om thuis te blijven als u de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

 • We werken bij de gemeente uitsluitend nog op afspraak tussen 9.00 en 12.30 uur. Daarna is het stadhuis gesloten. Bij de vrije inloopbalie (zonder afspraak langskomen voor bijv. de aanvraag van een document) kunt u tijdelijk dus niet meer terecht. Voor het aanvragen van documenten moet u een afspraak maken. Dat kan telefonisch via (0495) 575 000, of via www.weert.nl/afspraken. Voor het afhalen van documenten die voor u klaarliggen, kunt u wél zonder afspraak terecht.
 • De dependance van Burgerzaken in Stramproy (vrije inloop) is gesloten. Bezoekers kunnen, na telefonisch overleg met de gemeente, terecht in Weert. Hier liggen ook de documenten die in de dependance Stramproy zouden worden afgehaald.
 • Alle eerder gemaakte afspraken vanuit Werk, Inkomen en Zorg komen ook te vervallen. Heeft u wel een afspraak staan, dan nemen we telefonisch contact met u op om een alternatief met u af te spreken. De uitkeringen lopen gewoon door.

  Binnen onze Wmo dienstverlening kan de afhandeling van aanvragen en de doorlooptijd langer duren dan u van ons gewend bent. De gemeente is namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld zorgaanbieders en leveranciers. Per cliënt wordt gekeken hoe de ondersteuning in deze situatie wordt vormgegeven. Hierdoor kan uw ondersteuning er tijdelijk anders uitzien.

  Heeft u Wmo ondersteuning nodig en kan dit niet worden uitgesteld? Neem dan contact op met De Vraagwijzer, via (0495) 575 000 en kies in het menu voor De Vraagwijzer. Heeft u een praktische hulpvraag, dan kunt u het speciale ‘Corona Hulp Weert’-telefoonnummer bellen: (0495) 697 900. 
 • Het loket 'Bouwen' is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente.
 • Alle door de gemeente Weert zelf geplande bijeenkomsten en externe overleggen gaan tot en met 28 april 2020 niet door. Dit geldt ook voor gemeentelijke bijeenkomsten en overleggen met minder dan 100 personen. Weerter organisaties die bijeenkomsten organiseren moeten hierin ook hun eigen afweging maken.
 • Geen huisbezoeken. De medewerkers van de gemeente die normaal gesproken mensen thuis bezoeken, doen in ieder geval tot en met 28 april 2020 geen huisbezoeken. Waar mogelijk, voeren we de gesprekken via de telefoon. Hierdoor beperken we het fysieke contact met onze klanten tot een minimum. Heeft u hulp of ondersteuning nodig, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen via tel. (0495) 575 000 (kies in het menu voor De Vraagwijzer).
 • De gemeentelijke sportaccommodaties en de Kinderboerderij zijn t/m 28 april 2020 gesloten.
 • Vanwege het coronavirus is de bibliotheek in Weert gesloten. Omdat het gemeentearchief en de studiezaal in hetzelfde pand zitten, zijn ook zij gesloten tot en met maandag 1 juni.
 • De Milieustraat blijft open en ook het afval wordt gewoon opgehaald. Voor de openingstijden, zie deze pagina. We vragen u om alleen naar de Milieustraat te komen als dat echt noodzakelijk is. Stel uw bezoek uit, als dat kan. Om ervoor te zorgen dat bezoekers voldoende afstand kunnen houden, wordt een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten tot de Milieustraat. Het kan zijn dat u hierdoor moet wachten totdat u aan de beurt bent. We vragen uw begrip voor deze maatregel.

 Voor meer informatie over het coronavirus, zie www.weert.nl/coronavirus

Houd Weert gezond en blijf thuis!