Ga terug naar:

Alleen gratis vervoer naar vaccinatielocatie met Omnibuzz pas

27-5-2021

Logo 'Omnibuzz' op de zijkant van een taxibusje.

Logo 'Omnibuzz' op de zijkant van een taxibusje.

Omnibuzz stopt met ingang van 1 juli 2021 met het gratis vervoer naar de vaccinatielocatie van ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas (zonder Wmo-indicatie). Reden voor het stopzetten van de gratis ritten is dat deze groep mensen de oproepbrieven al enige tijd geleden heeft gekregen en dus ruimschoots de gelegenheid heeft gehad om de rit(ten) te boeken.

Veel ouderen hebben al twee vaccinaties gehad of krijgen de tweede vaccinatie binnenkort. Voor die laatste groep is de tweede vaccinatierit al geboekt, want bij het boeken van de eerste rit is ook meteen de tweede rit geboekt. Bovendien ziet Omnibuzz een aanzienlijke daling van de aanvragen van vaccinatieritten van deze doelgroep. Daarnaast neemt de vraag naar het reguliere Omnibuzz vervoer toe, mede omdat een deel van haar klanten (met Wmo-indicatie) inmiddels gevaccineerd is. De klanten met een Omnibuzz pas (Wmo-indicatie) blijft Omnibuzz gratis blijven vervoeren naar de vaccinatielocatie.

Contact met Omnibuzz

Voor het maken van een afspraak voor een rit kan men terecht bij het callcenter, telefoonnummer 0900 – 0699.

Voor diegene die met Omnibuzz reist, gelden onderstaande regels:

  • Het dragen van een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje.
  • De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit.
  • De chauffeur wijst aan waar men moet gaan zitten.

Omnibuzz vraagt iedereen dringend om de richtlijnen en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) op te volgen.