Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.

Bescherm uw identiteit

Uw persoonlijke gegevens zijn voor criminelen geld waard. Bescherm deze gegevens, uw identiteit, dus goed. Op deze pagina leest u daar meer over.

Wanneer criminelen uw identiteitsgegevens hebben, kunnen ze daarmee veel schade veroorzaken. Ze openen een bankrekening, huren een auto, bestellen via internet of vragen een creditcard aan. Allemaal op naam van hun slachtoffer.

Hoe beschermt u uw identiteit?

Voorkomen is beter dan genezen! Geef uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs nooit zomaar af. Zet ook niet zomaar uw persoonlijke gegevens op internet. Wees daar voorzichtig mee!

Alleen overheden, banken, werkgevers, notarissen en casino’s mogen een volledige kopie van uw identiteitsbewijs maken. Andere organisaties en personen hebben daar geen recht op. Moet u toch een kopie van uw identiteitsbewijs geven? Dan kunt u heel makkelijk uw persoonlijke gegevens afschermen. Dit kan met de KopieID app van de Rijksoverheid of met een ID-cover van de gemeente. 

KopieID app

Met de KopieID app maakt u veilige kopie van uw identiteitsbewijs met uw mobiele telefoon. In de KopieID app streept u het Burgerservicenummer (BSN) door. Als men uw BSN niet weet, kan men het ook niet gebruiken. Verder zet u in de KopieID app een watermerk over uw identiteitsbewijs. Ook zet u de datum en het doel van de kopie er in. Dan kan de kopie alleen daarvoor worden gebruikt.

Download de app in de Apple App Store of Google Play Store.

Kijk voor meer informatie op:

 www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude
www.veiliginternetten.nl

Afbeelding van de KopieID app.

ID-covers

De gemeente Weert heeft ID-covers voor paspoort, identiteitskaart en rijbewijs. Een ID-cover schermt de foto, het BSN en het documentnummer van uw identiteitsbewijs af. Bij een paspoort schermt het ook de gegevens af, die op de strook onderaan staan. Een ID-cover beschermt ook tegen het ongewenst uitlezen van de chip in het document.

De ID-covers zijn te koop bij service- en informatiebalie van de gemeente. Kijk voor de openingstijden op deze pagina.

Kosten:

  • ID-cover paspoort € 1,85
  • ID-cover identiteitskaart € 1,85
  • ID-cover rijbewijs € 1,85
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten