Lees voor ?

Betalen met Weerterlandpas of Stadsparkeren pas

Betalen met de Weerterlandpas.

Betalen met de Weerterlandpas.

Het is mogelijk om in Weert met de Weerterlandpas of Stadsparkeren pas te betalen voor parkeren.
De Weerterlandpas is voor inwoners van de gemeenten Nederweert en Weert. Met deze pas kunt u ook afval naar de Milieustraat brengen.
Bent u geen inwoner van Weert of Nederweert, maar wilt u wel parkeren met een pas? Dan kunt u op de website van Stadsparkeren een Stadsparkeren pas aanvragen. Die werkt hetzelfde als de Weerterlandpas.

Hoe werkt het?

Om met de Weerterlandpas of Stadsparkeren pas te betalen voor parkeren, dient u eerst eenmalig de pas te activeren. Dit doet u op de website www.stadsparkeren.nl en klik op 'Aanmelden'.

U kunt met de pas betalen bij paslezers. Deze paslezers staan bij parkeerautomaten in de binnenstad. Aan het begin van de parkeertijd houdt u de pas voor de paslezer. Zo meldt u zich aan. Bij terugkomst houdt u nog een keer de pas voor de paslezer. Daarmee meldt u zich weer af. Alles gaat op basis van uw kenteken. Dus u hoeft géén parkeerkaartje in uw auto te leggen.

Ook in de parkeergarages kunt u betalen met de pas. De parkeergarages zijn uitgerust met kentekenherkenning. Bij het inrijden wordt uw kenteken gescand. Wanneer u de parkeergarage weer verlaat, wordt uw kenteken herkend. De slagboom gaat dan automatisch voor u open. U betaalt achteraf via Stadsparkeren. Mocht de kentekenherkenning niet functioneren dan dient u bij het in- en uitrijden van de garage uw pas aan te bieden bij de slagboom.

Foto van een scanpaal.
Foto van een paslezer.

Wat kost het?

Per parkeeractie betaalt u het reguliere parkeertarief en de servicekosten van Stadsparkeren. Voor de servicekosten verwijzen wij u graag naar de website van Stadsparkeren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.stadsparkeren.nl/vragen.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten