Burgernet en NL-Alert

Burgernet

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. U ontvangt alleen Burgernet-berichten over het gebied rondom het adres dat u bij aanmelding heeft aangegeven.
Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Bijvoorbeeld bij:

  • diefstal of inbraak;
  • doorrijden na een aanrijding;
  • beroving;
  • vermiste personen.

Burgernet vraagt uw actieve rol bij de opsporing van daders of vermiste personen. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon, of een voertuig.  Door samen te werken met gemeente en politie helpt u om uw buurt veilig te houden. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdachte of een vermist persoon kan opsporen.
Help ook mee en meld u vandaag nog aan.

Weert heeft het grootste aantal Burgernet-deelnemers van Limburg. Zo'n 12.000 inwoners van de gemeente Weert nemen deel aan Burgernet. Hier zijn we erg blij mee. Hierdoor is Burgernet een belangrijk instrument bij de opsporing van daders of vermiste personen.

NL-Alert

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. Het gaat dan om levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.
Voor meer informatie en het instellen van uw mobiele telefoon, zie de website van Crisis.nl.

Video

In het filmpje dat u hieronder kunt bekijken worden de verschillen tussen Burgernet en NL-Alert uitgelegd.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.