Ga terug naar:

Coming Out Dag 2020: Wie hijst de regenboogvlag met ons mee?!

18-9-2020

De regenboogvlag wappert voor het stadhuis.

De regenboogvlag wappert voor het stadhuis.

Op 11 oktober is het Coming Out Dag! Op die dag vieren we de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit. Verschillende gemeenten en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hangen dan de regenboogvlag uit. In Weert wappert de regenboogvlag het hele jaar door. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn in Weert en niet bang hoeft te zijn om hiervoor uit te komen.

Hijs jij met ons mee?

Welke (sport)vereniging, organisatie of ondernemer hijst in het weekend van 11 oktober samen met ons de regenboogvlag? Meld je vóór 28 september via weertrespecteert@weert.nl en wij zorgen ervoor dat je een regenboogvlag krijgt.

Extraatje voor sportverenigingen

Voor sportverenigingen hebben wij nog een extra aanbod! Wil je met jouw voetbalteam in het weekend van 11 oktober met een regenboogbal sporten? Meld je dan vóór 28 september via weertrespecteert@weert.nl. Voor iedere vereniging stellen wij een paar gratis voetballen ter beschikking!

Regenboogstad

Gemeente Weert en gemeente Roermond trekken samen op als één van de 53 ‘Regenboogsteden’. Regenboogsteden maken zich sterk voor het verbeteren van sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s).