Ga terug naar:

Cultuurbeleid van gemeente Weert wordt geactualiseerd

Culturele partners en inwoners denken mee

27-8-2020

Meedenksessie in Muziekcentrum de Bosuil.

Meedenksessie in Muziekcentrum de Bosuil.

Het huidige cultuurbeleid van de gemeente Weert is toe aan actualisering. Weert beschikt over een goede culturele basisinfrastructuur (o.a. professionele instellingen en verenigingen) en heeft de afgelopen periode lef getoond door te experimenteren op cultureel vlak. Voor de jaren 2021 tot en met 2024 wordt bepaald wat de gemeente Weert belangrijk vindt als het gaat om de culturele sector. Het cultuurbeleid wordt samen met culturele partners en inwoners opgesteld.

Culturele partners en inwoners denken mee

Afgelopen maanden hebben er verschillende gesprekken met makers, verenigingen en organisaties uit het culturele veld plaatsgevonden. Op basis van deze gesprekken heeft de gemeente Weert een beeld van hoe kunst en cultuur er in de toekomst uit zou moeten zien.

Deze week zijn het culturele veld en de gemeenteraad van Weert met elkaar in gesprek gegaan over dit toekomstbeeld. Deze meedenksessies vinden plaats op culturele locaties in Weert zoals Het Zuilen Kabinet onder de Boshoverbrug en Muziekcentrum de Bosuil. Besproken is wat de deelnemers waardevol en onderscheidend vinden als het gaat om de culturele sector in Weert. Deze input helpt de gemeente Weert om te bepalen waar de komende vier jaar op ingezet wordt.

In het weekend van 19 en 20 september gaat de gemeente de straat op om met inwoners van Weert het gesprek aan te gaan.

Toekomstbestendige cultuursector

De gemeente Weert vindt het juist nu belangrijk om samen met culturele partners na te denken over een toekomstbestendige sector. De cultuursector wordt op dit moment namelijk hard getroffen door de coronacrisis. Wethouder Geert Gabriëls: “Jarenlang hebben we in Weert flink in de cultuursector geïnvesteerd en dat heeft Weert gemerkt. Corona gooit roet in het eten, maar we blijven de sector een warm hart toedragen! De cultuursector draagt bij aan een bruisende stad. Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat het straks gaat bruisen als nooit tevoren!"