De Annex

De Annex is een tentoonstellingsruimte waar professionele hedendaagse beeldende kunst en vormgeving zichtbaar is voor divers publiek.

Logo van De Annex.

Contactgegevens

Locatie: de Annex, Meikoel 3, Weert
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, op koopzondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur
Toegang: gratis

Jaarprogramma 2019

Dit zijn de tentoonstellingen die u in 2019 kunt bekijken:

De Annex - Jaarprogramma

Hester van Tongerlo

Tentoonstellingsperiode: 17 oktober t/m 24 november 2019

Hester van Tongerlo (Weert, 1991) is afgestudeerd aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. Nadat ze de kunstacademie heeft afgerond verhuisde ze naar Nederweert-eind. In haar werk is ze bezig met het onderzoek naar het gedrag van de mens. Daarin zoekt ze de grens op. De vraagstukken die ontstaan tijdens het onderzoek, projecteert ze op zichzelf. De resultaten van haar onderzoek presenteert zij in de vorm van installaties. In die installaties heeft Hester vaak zelf een rol als menselijk proefpersoon of als toeschouwer. Hester omschrijft de periode in de Annex als een unieke kans om eindelijk aan haar geboortestad te laten zien wat ze al op veel andere plekken in Nederland en buitenland mocht laten zien.

De Annex

Het ontstaan van de ruimte De Annex is voortgekomen uit het in 2017 vastgestelde aanvullende cultuurbeleid van de gemeente Weert en is gelieerd aan het Gemeentemuseum Weert. De Annex ambieert een positieve bijdrage te leveren aan het draagvlak voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, wil een podium zijn voor jong en gevestigd talent en hoopt vanuit die positie de kunst- en vormgevingssector in de regio te versterken.

De Annex 02
Foto van de tentoonstellingsruimte in De Annex.