Detailhandel, leisure en horeca

Winkelend publiek in het centrum van Weert.

Winkelend publiek in het centrum van Weert.

Winkelen, uitgaan en recreëren in Weert is gezellig en ontspannend. De stad biedt een bont scala aan mogelijkheden om de vrije tijd plezierig door te brengen.

Een gevarieerd winkelaanbod, culturele en sportieve voorzieningen, goede restaurants en gezellige terrassen. Authentiek, overzichtelijk, goed bereikbaar en voor elk wat wils. En niet onbelangrijk, er heerst een gemoedelijke sfeer.

Weert telt momenteel circa 750 vestigingen in de detailhandel, horeca en dienstverlening.

Onze winkelgebieden

  • de binnenstad van Weert, incl. overdekt winkelcentrum De Munt en aanloopstraten als Stationsstraat en Maaspoort
  • winkelcentrum Bosserhof in Boshoven
  • winkelcentrum Moesel
  • winkelcentrum Molenakker
  • winkelcentrum Leuken
  • de dorpskern van Stramproy
  • winkelstrip Prinses Marijkestraat, Stramproy
  • winkelstrips Limburglaan en Graafschap Hornelaan
  • het retailgebied Weerter Boulevard (voor perifere detailhandel)

Wilt u een winkel of horecazaak beginnen in Weert?

Bij de diverse makelaars kunt u terecht voor actuele informatie over beschikbare of vrijkomende panden. Voor informatie over de binnenstad kunt u ook terecht bij Centrummanagement Weert.

Horeca

Samen met de ondernemers werken we met het vastgestelde "Horecabeleidsplan "Gastvrij Weert".
Gemeente, horeca en overige partners zien een veelzijdige en goed functionerende horeca als één van de dragers van een dynamische centrumontwikkeling. Een kloppend stadshart versterkt de identiteit van en de binding met de stad. Dit is van belang voor zowel de eigen inwoners, als de bewoners van de regio. In de overige delen van de stad kan de horeca, afgestemd op het niveau en de aard van de wijk en het dorp, een bijdrage leveren aan een prettig woon- en verblijfsklimaat.
Een horecabeleidsplan is van belang om afspraken te maken over de balans tussen levendigheid en leefbaarheid. In het plan vindt u daarom voorstellen en afspraken hierover. Het vastgestelde horecabeleidsplan is te downloaden onderaan deze pagina.

Informatie

Heeft u algemene vragen over vestiging in Weert, over bestaande netwerken binnen detailhandel, horeca en leisure, of over benodigde vergunningen? Neem dan contact op met onze bedrijvencontactfunctionaris.

Downloads

Bestand Grootte
Horecabeleidsplan.pdf (1.64 mb)

 Voor meer informatie over het openen van pdf-bestanden, zie deze pagina.