Lees voor ?

Digitaal aangifte doen van geboorte in Weert

11-5-2022
Ouders met hun pasgeboren baby doen digitaal aangifte.

Ouders met hun pasgeboren baby doen digitaal aangifte.

Niet meer als kersverse vader of moeder uw kindje aangeven in het stadhuis maar gewoon achter de laptop, tablet of op uw smartphone de geboorte van uw kindje officieel maken. Geboorteaangifte doen is zo gepiept, er komt geen pen en papier meer aan te pas. Vanaf vandaag is het in Weert mogelijk om digitaal aangifte te doen van de geboorte van uw kindje(s). Veilig vanuit thuis of vanuit het ziekenhuis.

Voor het doen van de aangifte gaat u naar weert.nl/geboorteaangifte. Het enige wat u nodig heeft, is de DigiD van de kersverse vader en moeder. Het Sint Jans Gasthuis en verschillende verloskundigenpraktijken in de regio doen mee, waardoor er geen losse verklaringen en papieren meer nodig zijn bij de aanvraag.

Wel vragen we u om de naam van de arts / verloskundige in te vullen in de online aangifte. Op grond van de wet moet de arts of verloskundige namelijk de geboorte van uw kindje bevestigen bij een online aangifte. Als u liever naar het stadhuis komt om persoonlijk aangifte te doen, dan is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, zie: weert.nl/geboorteaangifte

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten