Ga terug naar:

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, 4 en 5 mei

Ook dit jaar thuis stilstaan bij Dodenherdenking en thuis Bevrijdingsdag vieren

28-4-2021

Logo 4 en 5 mei.

Logo 4 en 5 mei.

Ieder jaar herdenken we op 4 mei de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Door de coronacrisis is ook dit jaar nog alles anders. Daarom zien 4 en 5 mei er, net als afgelopen jaar, iets anders uit. We moeten nog steeds rekening houden met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. We herdenken en vieren thuis, alleen maar toch samen.

De gemeente Weert en het comité Bevrijding en Herdenkingen Weert vragen iedereen om tijdens Dodenherdenking de vlag de gehele dag halfstok te hangen. Als gemeente hangen we de vlag, volgens protocol, vanaf 18.00 uur halfstok. Op Bevrijdingsdag, woensdag 5 mei, roepen we iedereen op om de vlag de hele dag in de top te hangen.

Thuis herdenken op 4 mei

De herdenking op 4 mei is dit jaar zonder publiek, zowel in Weert als Stramproy. Even voor 20.00 uur zijn de plechtigheden. We vragen iedereen om thuis te herdenken en om niet naar de plechtigheid te komen. Na het taptoe-signaal volgt traditiegetrouw om 20.00 uur twee minuten stilte.

Herdenken in Weert

Overdag is er van 8.00 tot 20.00 uur gelegenheid voor alle inwoners en organisaties om bloemen of kransen neer te leggen bij de Rumolduskapel in Weert. Daarbij roepen we iedereen op om de coronamaatregelen in acht te nemen. Het comité Bevrijding en Herdenkingen Weert legt ’s morgens om 8.00 uur de eerste bloemen neer. Om 19.58 uur legt Burgemeester Leppink-Schuitema een krans bij de Rumolduskapel, zonder publiek.

Herdenken in Stramproy

In Stramproy is er ook van 8.00 tot 20.00 uur gelegenheid om bloemen of kransen neer te leggen, bij het monument aan de Prinses Beatrixstraat. Ook daar vragen we mensen rekening te houden met de coronamaatregelen. Het herdenkingscomité van de dorpsraad Stramproy legt om 8.00 uur de eerste bloemen en hijst de vlag halfstok. Om 19.58 uur legt wethouder Tessa Geelen een krans bij het herdenkingsmonument, zonder publiek.

Thuis vieren op 5 mei

Op woensdag 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven. In de lijn van de maatregelen voor het coronavirus zijn er geen activiteiten op Bevrijdingsdag.

 


Geen wijzigingen openingstijden en huisvuil ophalen

Er zijn op 4 en 5 mei geen veranderingen in de openingstijden van de gemeente Weert of in het ophalen van het huisvuil.