Ga terug naar:

Eerste parkeerautomaten zonder contant geld in Weert

10-12-2020

Geparkeerde auto's

Geparkeerde auto's

In Weert worden op dit moment de eerste parkeerautomaten waarbij het alleen nog maar mogelijk is om digitaal te betalen, in gebruik genomen. De reden daarvan is een aantal inbraken in de afgelopen periode. De parkeerautomaten werden daarbij vernield. Reparatie is kostbaar. De parkeerautomaten die het betreft staan buiten het centrum, namelijk in de wijk Fatima, Boerhaavestraat, Hofakkerstraat, Recollectenstraat, Minderbroederslaan en Sint Maartenslaan.

Digitaal betalen is een trend

De laatste jaren zien we dat digitaal betalen steeds meer wordt gebruikt. Ook het gebruik van allerlei parkeerapps en bel-parkeren, waarbij achteraf per minuut afgerekend kan worden, laat een enorme toename zien.

Diefstal ontmoedigen

De parkeerautomaten worden regelmatig geledigd en bevatten veelal slechts kleingeld. Het repareren van deze automaten na diefstal is kostbaar. Daarom wordt er nu voor gekozen om bij een aantal automaten in de, relatief, rustige straten en parkeerplaatsen buiten het centrum, alleen nog maar digitaal te kunnen betalen.

Contant betalen blijft mogelijk

In de binnenstad en in de parkeergarages blijft het vooralsnog, ondanks dat we zien dat digitaal afrekenen vaak wordt gebruikt, mogelijk om naast digitaal, ook contant te betalen.