Einde voor verruimde laad- en lostijden binnenstad

29-4-2021
De binnenstad van Weert.

De binnenstad van Weert.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in maart 2020 de regels versoepeld voor de bevoorrading van winkels. Op die manier konden binnenstadondernemers de hele dag met auto’s tot voor hun winkeldeur komen.
Dit zorgde ervoor dat ondernemers gemakkelijker producten konden vervoeren voor bezorging aan huis in de periode dat de winkels en horeca gesloten waren.
Aangezien de winkels en de terrassen vanaf woensdag 28 april weer (deels) geopend mogen zijn, komt er weer meer publiek in de binnenstad. Vanwege de veiligheid worden de toegangspaaltjes voor de binnenstad weer gesloten tijdens de openingsuren van de winkels.

“We hebben tijdens de sluitingen van de horeca en winkels zoveel als mogelijk proberen mee te denken met de ondernemers. Door de verruiming van de toegangstijden konden ondernemers gebruik van een bezorgservice opstarten voor hun producten en werd het voor horecaondernemers mogelijk gemaakt om (warme) gerechten te bezorgen. Het was goed om te zien dat deze maatregelen een aantal ondernemers een beetje hebben geholpen in de afgelopen maanden. Wel hebben we altijd gezegd dat we deze verruiming alleen mogelijk is op het moment dat het rustig is in de binnenstad. Nu dat de winkels deels open mogen en de horeca de terrassen (deels) in gebruik neemt, gaan we weer terug naar de reguliere situatie.”

Wethouder Wendy van Eijk

Laad- en lostijden

De laad- en lostijden in de binnenstad zijn dagelijks van 06.00 tot 12.00 uur en van 18.00 tot 19.00 uur. Hierop zijn twee uitzonderingen van toepassing. Op donderdagavond is de binnenstad toegankelijk tussen 21.00 en 22.00 uur en op zaterdag zijn de tijdstippen van 06.00 tot 10.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur.

Controles

Om overlastgevende situaties te voorkomen, wordt er door boa’s van de gemeente Weert gecontroleerd op de naleving van de regels. Er wordt altijd eerst gewaarschuwd voordat boetes worden opgelegd.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten