Er komen weer bladkorven voor bladafval

6-10-2021
Een bladkorf in de wijk.

Een bladkorf in de wijk.

De herfst begint en bladeren vallen van de bomen. Daarom komen er begin oktober weer bladkorven. De bladkorven zijn bedoeld voor de bladeren van gemeentelijke bomen die in uw tuin vallen. De bladkorven staan op centrale plekken in de wijken en dorpen. Dat betekent niet dat er in iedere straat een bladkorf staat. Voor de locaties van de bladkorven, zie deze pagina.

In de periode dat de bladeren van de bomen vallen, ruimt de gemeente Weert regelmatig bladeren op. We vragen iedereen om de bladkorven te gebruiken. Zo kunnen we samen de omgeving schoonhouden. De gemeente maakt de bladkorven regelmatig leeg.

Alleen bladeren in de bladkorf

In een bladkorf mag alleen bladafval. Doe geen ander (tuin)afval in de bladkorven. Dat levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Ander afval hoort thuis in de afvalbakken of bij de Milieustraat. Als er toch ander afval in een bladkorf zit, wordt de korf weggehaald en niet meer teruggeplaatst.

Zelf bladafval naar de Milieustraat brengen

Bladafval kunt u ook zelf naar de Milieustraat. brengen. In de herfst- en wintermaanden (1 oktober tot 1 maart) kunt u bladafval daar gratis brengen. Dat kost u dus geen knip van de Weerterlandpas. Voor ander afval, zoals snoeiafval, takken, hout, puin of plastic, heeft u wél een Weerterlandpas nodig. Voor de contactgegevens en openingstijden van de Milieustraat, zie deze pagina.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

Deze video bevat geen gesproken tekst.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten