Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Er komen weer bladkorven voor bladafval

11-10-2023
Een van de bladkorven.

Een van de bladkorven.

Deze week gaan we weer bladkorven plaatsen. De bladkorven zijn bedoeld voor de bladeren van gemeentelijke bomen die in je tuin vallen. De bladkorven staan op centrale plekken in de wijken en dorpen. Dat betekent niet dat er in iedere straat een bladkorf staat. Voor de locaties van de bladkorven, zie de pagina 'Bladkorven'.

In de periode dat de bladeren van de bomen vallen, ruimt de gemeente Weert regelmatig bladeren op. We vragen iedereen om de bladkorven te gebruiken. Zo kunnen we samen de omgeving schoonhouden. De gemeente maakt de bladkorven regelmatig leeg.

Alleen bladeren in de bladkorf

In een bladkorf mag alleen bladafval. Doe geen ander (tuin)afval in de bladkorven. Dat levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Ander afval hoort thuis in de afvalbakken of bij de Milieustraat. Als er toch ander afval in een bladkorf zit, wordt de korf weggehaald en niet meer teruggeplaatst.

Locaties bladkorven

De locaties van de bladkorven zijn te vinden op de pagina 'Bladkorven'. Er is dit jaar overleg geweest met wijk- en dorpsraden over de locaties van de bladkorven. Wanneer je een voorstel hebt voor de (ver)plaatsing van een bladkorf, kun je dit aangeven bij de eigen wijk- of dorpsraad.

Zelf bladafval naar de Milieustraat brengen

Bladafval kun je ook zelf naar de Milieustraat brengen. In de herfst- en wintermaanden (1 oktober tot 1 maart) kun je bladafval daar gratis brengen. Dat kost dus géén knip van je Weerterlandpas. Voor ander afval, zoals snoeiafval, takken, hout, puin of plastic, heb je wél een knip op de Weerterlandpas nodig. Voor de contactgegevens en openingstijden, zie de pagina 'Milieustraat'.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten