Lees voor ?

Er komen weer bladkorven voor bladafval

10-10-2022
Een bladkorf in de wijk Molenakker.

Een bladkorf in de wijk Molenakker.

De herfst begint en bladeren vallen van de bomen. Daarom worden medio oktober weer bladkorven geplaatst. De bladkorven zijn bedoeld voor de bladeren van gemeentelijke bomen die in uw tuin vallen. De bladkorven staan op centrale plekken in de wijken en dorpen. Dat betekent niet dat er in iedere straat een bladkorf staat. Voor de locaties van de bladkorven, zie deze pagina.

In de periode dat de bladeren van de bomen vallen, ruimt de gemeente Weert regelmatig bladeren op. We vragen iedereen om de bladkorven te gebruiken. Zo kunnen we samen de omgeving schoonhouden. De gemeente maakt de bladkorven regelmatig leeg.

Alleen bladeren in de bladkorf

In een bladkorf mag alleen bladafval. Doe geen ander (tuin)afval in de bladkorven. Dat levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Ander afval hoort thuis in de afvalbakken of bij de Milieustraat. Als er toch ander afval in een bladkorf zit, wordt de korf weggehaald en niet meer teruggeplaatst.

Locaties bladkorven

De locaties van de bladkorven zijn te vinden op deze pagina. In een aantal wijken staan extra bladkorven. Er is overleg geweest met de wijkraden van de wijken waar de situatie gewijzigd is. Voor het seizoen 2023 / 2024 gaat de gemeente in overleg met alle wijk- en dorpsraden over de locaties van de bladkorven. Wanneer u als buurt een voorstel heeft voor de (ver)plaatsing van een bladkorf, kunt u dit aangeven bij uw wijk- of dorpsraad.

Zelf bladafval naar de Milieustraat brengen

Bladafval kunt u ook zelf naar de Milieustraat brengen. In de herfst- en wintermaanden (1 oktober tot 1 maart) kunt u bladafval daar gratis brengen. Dat kost u dus geen knip van de Weerterlandpas. Voor ander afval, zoals snoeiafval, takken, hout, puin of plastic, heeft u wél een Weerterlandpas nodig. Voor de contactgegevens en openingstijden van de Milieustraat, zie deze pagina.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

Deze video bevat geen gesproken tekst.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten