Experimenteerruimte onderwijs

Kinderen op school.

Kinderen op school.

Onderwijs vinden we belangrijk. Daarom stimuleren we dat leerlingen, ouders, docenten of schoolbesturen zelf met ideeën komen én helpen we hen daar een handje bij. Heb jij ideeën, bijvoorbeeld voor een inspirerende activiteit of de ontwikkeling van creatief talent? Denk aan het zichtbaar en bespreekbaar maken van seksuele diversiteit (Gender Sexuality Alliance) of het volgen van creatieve lessen na schooltijd. Of heb jij ideeën die zorgen voor meer verbinding en samenwerking tussen leerlingen, docenten of scholen? Bijvoorbeeld een gezamenlijke sportdag of een onderwijscafé voor docenten van verschillende scholen. Of zie jij kansen voor nieuwe onderwijsvormen? Zoals de Tienerschool, waar de verbinding wordt gelegd tussen basis- en voortgezet onderwijs. Dan zoeken wij jou! Ga met ons het gesprek aan, zodat we samen kunnen kijken hoe we met dat idee aan de slag kunnen gaan!

Ga met ons in gesprek over je idee!

Al die goede ideeën juichen we toe. Daarover willen we graag met jullie in gesprek. Dan bespreken we of en hoe we met jouw idee aan de slag kunnen gaan en of jouw idee in aanmerking komt voor subsidie. We kunnen je dan ook helpen met de subsidieaanvraag.

Heb je een idee? Stuur dan een mail naar de gemeente (gemeente@weert.nl) via onderstaande knop om een afspraak te maken. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken!

Stuur een e-mail naar gemeente@weert.nl

Voorwaarden subsidie: wanneer wel of niet?

We gaan altijd in gesprek met leerlingen, docenten, ouders en schoolbesturen om te kijken of we het idee kunnen ondersteunen. Soms komt een idee in aanmerking voor subsidie. Daar is wel een aantal voorwaarden voor. Door de onderstaande vragen met ja of nee te beantwoorden kun je snel beoordelen of je idee voldoet aan de algemene criteria om subsidie te krijgen. Is de uitslag positief, vul dan het aanvraagformulier in.

  • Het idee wordt uitgevoerd in de gemeente Weert;
  • Het idee heeft een duidelijke relatie met onderwijs;
  • Het idee heeft draagvlak: het wordt ondersteund door meerdere mensen, instellingen en/of het schoolbestuur;
  • Er is sprake van samenwerking;
  • Het idee is vernieuwend;
  • De subsidieaanvraag is minimaal € 250,- en maximaal € 25.000,-

De volledige subsidieregeling Experimenteerruimte onderwijs 2020 kun je hier lezen.

Zelf subsidie aanvragen

Logo provincie Limburg.
In een gesprek kunnen we je helpen met het aanvragen van subsidie. Natuurlijk kun je ook zelf een subsidieaanvraag indienen. Dat kan via onderstaand formulier. Let op: er zijn twee varianten. Eén voor nieuwe initiatieven (ideeën en activiteiten) en een formulier voor nieuwe onderwijsvormen. Deze aanvraagformulieren vind je onderaan deze pagina.

Formulieren

Aanvraagformulier subsidie initiatieven (pdf-bestand)
Aanvraagformulier subsidie onderwijsvormen (pdf-bestand)

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.