Lees voor ?

Gebruikelijke wachttijden voor rijbewijzen en reisdocumenten in Weert

9-5-2022
Paspoort en identiteitskaart.

Paspoort en identiteitskaart.

In de landelijke media zijn de laatste tijd berichten verschenen dat de wachttijd voor het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bij sommige gemeenten op kan lopen tot 3 maanden. Dat is bij de gemeente Weert niet het geval en dat willen we graag zo houden.

U kunt meehelpen om de wachttijd zo kort mogelijk te houden door:

  • Een online intake te starten voor het aanvragen of verlengen van een reisdocument(en) en/of rijbewijs. U hoeft na de online intake alleen nog naar het stadhuis te komen voor het inleveren van een pasfoto en het zetten van een handtekening. De online intake start u via www.weert.nl/paspoort-id-kaart-rijbewijs
  • Uw nieuw document pas aan te vragen wanneer dat echt nodig is. Het is niet nodig om een document dat in juli afloopt, nu al te vervangen.

De productietijd voor documenten is bij de gemeente Weert nog steeds 5 werkdagen. Dus als u op tijd een afspraak maakt (twee weken vóór het verlopen van het document), heeft u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs ruim op tijd binnen.

Vakantieperiode

De ervaring leert dat het in juni vaak wat drukker is met aanvragen van paspoorten en rijbewijzen. Dan kunnen de wachttijden uiteraard wat oplopen. Ook voor die periode geldt: maak op tijd een afspraak, maar niet te vroeg. We vragen u om niet te vroeg een afspraak te maken, maar echt te kijken naar de datum op het document. Inwoners ontvangen van ons tijdig bericht als het paspoort of identiteitsbewijs dreigt te verlopen.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten