Ga terug naar:

Gemeente sluit nieuw schoonmaakcontract af

Aandacht voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

23-12-2020

Schoonmaakster aan het werk.

Schoonmaakster aan het werk.

De gemeente Weert heeft onlangs een nieuw contract afgesloten voor de schoonmaak en het reinigen van ramen van een groot aantal panden die in eigendom zijn van de gemeente. Het gaat onder meer om het stadhuis, de gemeentewerf, het gemeentemuseum, sportaccommodaties en parkeergarages. Een voorwaarde om het contract te krijgen was de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten.

Balanz Facilitair krijgt 4-jarig contract

Het nieuwe contract is afgesloten met de huidige leverancier van de schoonmaakdiensten Balanz Facilitair te Hoensbroek. Zij wonnen de Europese aanbesteding en gaan in collegiale samenwerking met Blankers Schoon uit Weert, de schoonmaakdiensten uitvoeren. Het contract heeft een looptijd van 4 jaar, met een optie voor verlenging.

Een belangrijke eis bij de aanbesteding van het contract was de voorwaarde om bij de uitvoering van de werkzaamheden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Het niet kunnen voldoen aan deze eis betekende automatisch dat men was uitgesloten van de aanbesteding.

Balanz Facilitair is in het bezit van het certificaat PSO 30+: het hoogst haalbare niveau op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Van de duizend medewerkers hebben meer dan achthonderd medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het contract werd onlangs ondertekend door de heer Peter Paul Wiegmans (directeur Balanz Facilitair) en de heer Kees Joosten (concerndirecteur gemeente Weert) en gaat op 1 januari 2021 in.