Lees voor ?

Gemeente Weert deelt gratis boompjes uit!

17-3-2023
Boom planten

Boom planten

Inwoners van de gemeente Weert kunnen zich opgeven voor een gratis pakket van drie jonge bomen. De uitdeelactie is een initiatief van de gemeente Weert, IVN Natuureducatie en de Natuur en Milieufederatie Limburg. De actie is financieel mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en Plan Boom.

Uit je raam kijken en groen zien. Bloeiende bomen en struiken vol met vogels, vlinders en bijen. Wil jij dat ook? Reserveer dan nu jouw gratis boompjes via www.weert.nl/boompjesactie. Samen maken we Weert groener! Er worden 700 pakketten van drie boompjes vergeven. Wees er snel bij, want op is op! De boompjes kun je ophalen op zaterdag 25 maart tussen 10.00 en 12.00 uur bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, adres Geurtsvenweg 4 in Weert.

Welke boompjes?

Je krijgt een pakket van drie jonge inheemse boompjes, bestaande uit hazelaar, gewone esdoorn en lijsterbes. Inheemse bomen hebben zich aangepast aan de omstandigheden in ons land en kunnen hierdoor beter tegen ziektes. Daarnaast  trekken ze meer bijen, vlinders, vogels en andere insecten aan dan exotische boompjes. Hoe meer inheemse soorten we planten, hoe beter dat is voor de biodiversiteit. Bovendien hebben de boompjes het keurmerk ‘On the way to planet proof’. De boompjes zijn goed te snoeien, dus jij bepaalt zelf hoe groot je ze laat worden. Wethouder Suzanne Winters hoopt dat veel inwoners gebruik maken van de actie: “Een groene tuin is goed voor het klimaat én je kunt er zelf van genieten. Met deze actie zorgen we samen voor een groene en prettige leefomgeving.”

Waarom boompjes planten?

Door het planten van boompjes wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én helpen we de biodiversiteit te herstellen. Bomen geven verkoeling tijdens hete zomers en ze zorgen ervoor dat de bodem regenwater kan opnemen. Kortom: met meer bomen helpen we verdroging tegen te gaan en laten we tuinen in Weert weer bruisen van het leven!

Plan Boom

Met het planten van bomen in je tuin help je mee om de doelstelling van Plan Boom te halen, namelijk om in vier jaar tijd 10 miljoen bomen in heel Nederland te planten. Plan Boom is een landelijk project dat zich niet alleen richt op particuliere tuinen, maar ook op bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en het buitengebied. Meer informatie over Plan Boom? Kijk op www.planboom.nl. 

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten