Gemeente Weert helpt inwoners met acties tijdens de Landelijke Opschoondag

Kom ook in actie tegen zwerfafval

14-2-2020

Zwerfafval

Zwerfafval

Op zaterdag 21 maart is de 18e editie van de ‘Landelijke Opschoondag’. Tienduizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Dit doen ze door op 21 maart én in de week hiervoor zwerfafval op te ruimen. De gemeente Weert roept inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties op om zelf een schoonmaakactie te starten en wil hen daarbij helpen. Mensen die een actie willen starten, kunnen zich melden bij de gemeente Weert om hulpmiddelen te lenen. Ook zorgt de gemeente voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Gedurende het jaar zien we steeds meer scholen en groepen inwoners in actie komen tegen zwerfafval. Laten we op 21 maart en in de week daarvoor de krachten bundelen om in heel Weert te zorgen voor een schone leefomgeving. Zo maken én houden we Weert samen schoon.”

Hulpmiddelen beschikbaar

Om enthousiaste inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert hulpmiddelen beschikbaar. Er kunnen afvalknijpers, hesjes, afvalzakken en handschoenen worden geleend. Ook zorgt de gemeente ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd.

Kom in actie!

Wilt u meedoen aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart of in de week hiervoor? Bijvoorbeeld door met uw buren de buurt op te ruimen? Meld uw actie dan aan bij de gemeente Weert. Dit kan via zwerfafval@weert.nl. De gemeente neemt dan contact met u op om te kijken hoe ze u kunnen helpen.

Ook op een ander moment

Lukt het niet om op 21 maart of in de week hiervoor in actie te komen? De gemeente ondersteunt acties gedurende het hele jaar. Ook dan kunt u zich melden via zwerfafval@weert.nl.