Gemeente Weert investeert extra in onderwijs

Subsidie voor initiatieven in het onderwijs

12-2-2020

Wethouder Geert Gabriëls

Wethouder Geert Gabriëls

De gemeente Weert stelt €425.000,- beschikbaar om te experimenteren in het onderwijs. Met deze ‘experimenteerruimte onderwijs’ wil de gemeente leerlingen, ouders, docenten en schoolbesturen stimuleren om met initiatieven en vernieuwende ideeën te komen. De gemeente helpt dan mee met de financiering.

Wethouder Geert Gabriëls: “Goed georganiseerd onderwijs biedt elk kind gelijke kansen om zich te ontwikkelen. Er zijn allerlei ontwikkelingen in het onderwijs waar wij als gemeente geen invloed op hebben. Veel van de protesten van docenten en scholen zijn gericht op landelijk beleid. Ik vind het daarom belangrijk dat we iets extra’s doen voor het onderwijs in Weert. Iedere leerling en docent moet ideeën kunnen waarmaken en iets bijzonders kunnen doen, zonder direct beperkt te worden door het financiële plaatje. Daarom komen we in Weert met deze unieke regeling voor onze leerlingen, docenten, ouders en scholen!”

Experimenteerruimte onderwijs

De experimenteerruimte onderwijs is gestart per 1 januari 2020 en loopt 3 jaar. In totaal wordt er €425.000 subsidie beschikbaar gesteld. De gemeente stelt €375.000,- beschikbaar: €125.000,- per jaar. De Provincie Limburg subsidieert in het eerste jaar €50.000,-.

Initiatieven

De gemeente roept leerlingen en docenten op om met initiatieven te komen. Denk aan het zichtbaar en bespreekbaar maken van seksuele diversiteit (Gender Sexuality Alliance) of het volgen van creatieve lessen na schooltijd. Of ideeën die zorgen voor meer verbinding en samenwerking tussen leerlingen, docenten of scholen. Bijvoorbeeld een gezamenlijke sportdag of een onderwijscafé voor docenten van verschillende scholen. Denk ook aan kansen voor nieuwe onderwijsvormen. Zoals de Tienerschool, waar de verbinding wordt gelegd tussen basis- en voortgezet onderwijs. Kortom: alle ideeën zijn welkom!

Ga in gesprek

Leerlingen, ouders, docenten en schoolbesturen die ideeën hebben, kunnen daarover in gesprek gaan met de gemeente. In dit gesprek wordt gekeken of u in aanmerking komt voor de subsidie en kunt u worden geholpen met de subsidieaanvraag.

Meer informatie over de subsidie, de voorwaarden en het maken van een afspraak, zijn te vinden op de pagina Experimenteerruimte onderwijs.

Wethouder Geert Gabriëls roept leerlingen, docenten, ouders en schoolbesturen op om zich te melden met initiatieven:

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.