Gemeente Weert neemt extra maatregelen bij Milieustraat

Ruimere openingstijden en stopverbod

7-4-2020

Rij bij Milieustraat (Foto; Weert de Gekste)

Rij bij Milieustraat (Foto; Weert de Gekste)

Ondanks de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven, staat er de laatste dagen een lange rij bij de Milieustraat. De gemeente Weert ziet zich genoodzaakt in te grijpen om de situatie te verbeteren. Er worden vanaf woensdag 8 april extra maatregelen genomen om de rij in te korten, de bereikbaarheid van bedrijven te verbeteren en verkeersonveilige situaties te voorkomen. Zo worden de openingstijden verruimd en komt er een stopverbod vanaf het viaduct aan de Graafschap Hornelaan tot de Stekshofweg. 

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Met deze extra maatregelen hopen we de situatie bij de Milieustraat te verbeteren. Maar ik vraag ook aan inwoners van Weert en Nederweert om verantwoordelijkheid te nemen door spullen waar mogelijk tijdelijk ergens anders op te slaan. Blijf thuis en kom alleen naar de Milieustraat als het écht nodig is. Alleen zo kunnen onze medewerkers op de Milieustraat hun werk op een verantwoorde wijze blijven doen.”

Maatregelen coronavirus

De gemeente Weert wil de Milieustraat graag openhouden om service te bieden aan mensen die het echt nodig hebben. Er zijn wel de nodige maatregelen genomen om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor wordt o.a. maar een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten. De laatste dagen heeft dit geleid tot extreme wachtrijen.

Verruiming openingstijden

Eén van de maatregelen die de gemeente hiertegen neemt, is een verruiming van de openingstijden. Op maandag en woensdag tot en met zaterdag is de Milieustraat vanaf 8 april geopend van 09.00 – 17.00 uur. Op dinsdag en zondag blijft de Milieustraat gesloten. De Milieustraat moet op dinsdag worden leeggehaald zodat er weer ruimte is om nieuwe spullen af te leveren. Op maandag 13 april is de Milieustraat dicht vanwege 2e paasdag.

Stopverbod

Daarnaast wordt er vanaf 8 april tijdelijk een stopverbod ingesteld om voor een verkeersveilige situatie te zorgen. Vrachtverkeer is hiervan uitgezonderd. Het stopverbod geldt tussen 08.00 en 18.00 uur vanaf het viaduct aan de Graafschap Hornelaan tot de Stekshofweg en de omliggende straten. De gemeente zal hierop handhaven.

Wachtrij ingekort

Het is niet meer toegestaan om een rij te vormen op de Graafschap Hornelaan en de daar rondom gelegen wegen. De wachtrij wordt ingekort tot aan de keerlus. Is de rij vol? Dan moet u omkeren en op een ander moment terug komen.

Milieustraat open kunnen houden

Meerdere gemeenten hebben besloten hun Milieustraat te sluiten. De gemeente Weert hoopt met deze maatregelen de Milieustraat open te kunnen houden en tegelijkertijd de veiligheid en capaciteit te garanderen. Mocht de situatie na deze maatregelen niet verbeteren, dan zal ook de gemeente Weert moeten besluiten de Milieustraat te sluiten. Sla dus (indien mogelijk) spullen op en kom op een later tijdstip de Milieustraat bezoeken.

 Voor meer informatie over het coronavirus, zie www.weert.nl/coronavirus

Houd Weert gezond en blijf thuis!