Ga terug naar:

Gemeente Weert plaatst eerste perscontainer bij Jumbo Boshoven

28-1-2021

Wethouder Martijn van den Heuvel maakt gebruik van de perscontainer.

Wethouder Martijn van den Heuvel maakt gebruik van de perscontainer.

De gemeente Weert heeft een ondergrondse PMD perscontainer geplaatst op de parkeerplaats bij Jumbo Boshoven. Dit is de eerste ondergrondse perscontainer in de gemeente. De perscontainer vervangt de drie oude bovengrondse PMD containers. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Vanwege de herinrichting van het buitenterrein bij Jumbo Boshoven was dit een mooi moment om de afvalinzameling op deze plek aan te passen en een perscontainer te plaatsen. Met deze innovatieve afvalinzamelingsoplossing vergroten we de capaciteit en zorgen we voor minder milieubelasting.”

Meer capaciteit, minder milieubelasting

De perscontainer perst het afval samen. Hierdoor past er meer afval in dezelfde ruimte. De perscontainer heeft een capaciteit van maar liefst tien bovengrondse containers. De gemeente Weert streeft hiermee naar minder milieubelasting. Door te investeren in een ondergrondse perscontainer zijn er minder voertuigbewegingen nodig. Het zorgt dus ook voor een vermindering van CO2-uitstoot.

Vulgraadsysteem

De perscontainer is voorzien van een vulgraadsysteem, zodat de gemeente overbelasting kan voorkomen. Dit betekent dat de container altijd geleegd wordt voordat deze 100% vol zit.

Alléén PMD

De perscontainer is uitsluitend bedoeld voor plastic verpakkingsmateriaal, metaal verpakkingsmateriaal en drankkartons (PMD). Inwoners kunnen hier hun afvalzakken tot 60 liter in kwijt. Grotere zakken of ander afval kunnen ervoor zorgen dat de container verstopt raakt.

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.