Gemeente Weert start met MijnOverheid

19-5-2020

MijnOverheid.

MijnOverheid.

De overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. MijnOverheid.nl biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Het is nu ook mogelijk om berichten van de gemeente Weert via MijnOverheid te volgen. Inwoners van Weert kunnen nu een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart en de toekenning van huisnummering digitaal volgen.

In de loop van het jaar plaatst de gemeente nog meer diensten op MijnOverheid. Om de eerste jaren de overgang naar digitale communicatie soepel te laten verlopen, ontvangen inwoners over de gemeentelijke processen in MijnOverheid ook nog brieven.

Maak het uzelf makkelijk, gebruik MijnOverheid

Op MijnOverheid heeft u overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. U ziet in één oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. In uw digitale Berichtenbox kunt u de status bekijken van hun lopende zaken bij de overheid.

Zodra er nieuwe post is, ontvangt u een melding. Bij de aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart kunt u dus vanuit thuis precies zien hoever het met de behandeling van uw aanvraag is. Wilt u graag dat iemand anders uw zaken regelt met de overheid? Of wilt u voor een ander een zaak met de overheid regelen? U regelt dit eenvoudig via machtigen.digid.nl. Bekijk onderaan deze pagina de video met meer informatie.

Berichtenbox app

Post van de overheid direct lezen op uw mobiel of tablet? Dat kan ook, met de Berichtenbox app van MijnOverheid, uw persoonlijke website voor overheidszaken. De app kunt u downloaden via de officiële stores. De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. U hoeft geen ingewikkeld wachtwoord meer te onthouden. U gebruikt namelijk een pincode die u zelf mag kiezen.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.