Ga terug naar:

Gemeente zet volgende stap in schulddienstverlening

“We willen voorkomen dat betalingsproblemen uiteindelijk schuldzorgen worden”

9-11-2020

Afbeelding van geld en een rekenmachine.

Afbeelding van geld en een rekenmachine.

De gemeente Weert heeft een volgende stap gezet in de schulddienstverlening. Onlangs heeft de gemeente zich aangesloten bij de Nederlandse Schuldhulproute, kortweg de NSR.

Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun geldzorgen. Daarom werkt de gemeente Weert in de NSR met andere organisaties en initiatieven samen aan één centrale schuldhulproute. Deze route verwijst naar gepaste hulp bij beginnende geldzorgen, maar ook bij diepe schulden.

Vraagwijzer

Veel inwoners kennen de Vraagwijzer van de gemeente Weert. De Vraagwijzer maakt Weertenaren wegwijs in de wereld van regelingen en voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, jeugdzorg, werk en inkomen. De Vraagwijzer is en blijft de eerste ingang voor hulpvragen op de bovenstaande gebieden.                                                                        

Schuldenzorgen… en dan?

Schuldenzorgen zijn specifieke zorgen waar we graag ondersteuning bij bieden. Naast De Vraagwijzer kunnen inwoners van Weert met schuldzorgen vanaf nu ook gebruik maken van Geldfit.nl en van het gratis telefoonnummer 0800-8115. Mensen die via internet de test invullen, bellen of chatten krijgen advies en/of worden doorverbonden met passende hulp in de buurt. Zowel Geldfit, als het nummer 0800-8115 zijn onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

Samenwerking met Geldfit

Geldfit is een samenwerking van verschillende soorten organisaties en netwerken zowel nationaal als lokaal: hulporganisaties, kennisinstituten, bedrijven (landelijk opererend), gemeenten en lokale netwerken. Samen vormt dit één groot netwerk. De gedachte achter deze vorm van samenwerking is dat Nederlanders die hulp nodig hebben bij hun geldzaken eerder in beeld komen en daardoor sneller de juiste ondersteuning krijgen. Via Geldfit.nl kun je online je financiële situatie testen en vind je concrete mogelijkheden voor het voorkomen en oplossen van financiële problemen.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “We willen inwoners met financiële zorgen zo vroeg mogelijk bereiken, voordat betalingsachterstanden ook echt tot schuldenproblemen gaan leiden. In deze tijden wellicht nog belangrijker dan voorheen. Heeft u financiële zorgen, bezoek dan eens de site Geldfit.nl of bel het nummer 0800-8115”.