Lees voor ?

Gemeenteraad organiseert een ideeënmarkt

Vertel ons jouw idee tijdens de Ideeënmarkt op 20 juni 2023

25-5-2023
Clipart-tekening 'Ideeënmarkt'.

Clipart-tekening 'Ideeënmarkt'.

Op 20 juni aanstaande krijgen inwoners de kans om raadsleden te overtuigen van goede ideeën. Ideeën die ervoor zorgen dat de gemeente Weert bijvoorbeeld nog aantrekkelijker, veiliger of groener gemaakt wordt. Het idee is om een echte markt te houden, maar dan binnen in het stadhuis. Met kraampjes bemenst door Weertenaren die een idee hebben dat een bijdrage levert aan de lokale samenleving. En die dat idee graag presenteren aan raadsleden die op zoek zijn naar goede ideeën uit de praktijk, om in de gemeenteraad in te brengen.
De ideeënmarkt wordt gehouden tussen 19.30 uur en 21.30 uur, in het stadhuis.

Raadslid Peter Mols, voorzitter van de ideeënmarkt, is enthousiast over de aanstaande markt. Mols: “Ideeën ophalen uit de samenleving, dat is ons doel als raadslid. We hopen op een groot aantal enthousiaste initiatiefnemers. En wellicht is jouw plan straks wel verwerkt in een raadsvoorstel of motie”.

Hoe werkt de ideeënmarkt?

Inwoners krijgen de kans om raadsleden te overtuigen van hun ideeën. Dit doen ze vanuit een kraampje. Hoe, dat is helemaal aan jou! Door middel van een bepaalde aankleding, met eigengemaakte flyers, een pitch, een maquette; allerlei creatieve vormen zijn denkbaar, als het maar binnen de kraam past. 

Waarom een ideeënmarkt?

De beste ideeën voor onze stad en dorpskernen komen vanuit de praktijk. Daarom willen de raads- en commissieleden die ideeën graag horen. Initiatiefnemers kunnen op de markt de raads- en commissieleden overtuigen van de meerwaarde van hun idee of plan voor Weert. Als een raadslid, of een politieke partij, enthousiast raakt van een idee, pakt die dit samen met de initiatiefnemer op. Dat kan op verschillende manieren; er samen verder over in gesprek gaan, er in samenspraak met de initiatiefnemer een motie (voorstel waarover in de raad wordt gestemd) van maken, of het idee op een andere manier ondersteunen.

Wanneer en hoe kun je meedoen?

De Ideeënmarkt is voor alle inwoners, instellingen, stichtingen en verenigingen van gemeente Weert. Het gaat om ideeën die ‘iets extra’s brengen’ aan de Weerter samenleving. Zonder winstoogmerk en niet vanuit bedrijfsmatige activiteiten. Ook moet het idee uitvoerbaar zijn door de gemeente Weert. De griffie toetst het idee aan deze kaders. Aanmelden kan via www.weert.nl/ideeenmarkt. Overige vragen kun je sturen naar ideeënmarkt@weert.nl

De poltieke partijen doen in onderstaand filmpje een oproep om deel te nemen aan de ideeëmarkt.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. Je kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten