Geregistreerd partnerschap

Twee mannen met een geregistreerd partnerschap.

Twee mannen met een geregistreerd partnerschap.

In de gemeente Weert is het mogelijk om online de datum, locatie, tijdstip en trouwambtenaar voor uw geregistreerd partnerschap te regelen. Inwoners hoeven daarvoor niet meer naar het stadhuis te komen. Met vlinders in de buik en een partnerschapsregistratie voor de boeg hebt u wel wat anders aan uw hoofd dan naar het stadhuis te moeten voor informatie of een reservering / melding van uw voorgenomen registratie. Een service om het onze inwoners zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Wilt u in Weert een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan kunt via de link hieronder (zie 'Online regelen') meer informatie vinden over alle mogelijkheden en een voorkeur aangeven voor de datum, het tijdstip, de locatie en de trouwambtenaar.

Wilt u liever uw reservering volledig aan onze balie regelen of hebt u speciale wensen? Maak dan hieronder online een afspraak of neem contact op met de gemeente.

Naamgebruik

Wilt u na uw geregistreerd partnerschap uw naamgebruik wijzigen? Bij de online melding van uw voorgenomen geregistreerd partnerschap in Weert kunt u uw keuze kenbaar maken. Na de sluiting van uw geregistreerd partnerschap wordt het naamgebruik gewijzigd. De wijziging van het naamgebruik ziet u niet terug in uw partnerschapsboekje. Hierin wordt alleen uw geslachtsnaam vermeldt.

Bent u niet woonachtig in Weert en wilt u na uw geregistreerd partnerschap in Weert uw naamgebruik wijzigen? Wijzig dan uw naamgebruik online in Basisregistratie Personen (BRP) van uw woongemeente. Dit kan vanaf het moment dat uw geregistreerd partnerschap is verwerkt in de BRP. Voor meer info zie deze pagina.

Kosten

De kosten voor een partnerschapsregistratie zijn onder andere afhankelijk van de datum, tijd, locatie en eventuele extra wensen. 

Boekje

 • Trouwboekje / Geregistreerd partnerschap boekje wit of blauw: € 39,05.
 • Trouwboekje/ Geregistreerd partnerschap boekje duplicaat: € 43,60.

Trouwzaal stadhuis

 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap maandag t/m vrijdagochtend:  € 414,25.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap vrijdagmiddag en vrijdagavond: € 488,05.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap zaterdag: € 721,65.
 • Eenvoudig huwelijk dinsdag en donderdag om 10.00 uur: € 100,-. Zie voor meer informatie de uitleg hieronder.

Paterskerk Biest

 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap werkdag: € 461,50.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap vrijdagavond: € 517,65.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap zaterdag: € 545,50.
 • Extra kosten voor het gebruik van de locatie zijn op te vragen bij de Paterskerk Biest, zie www.Paterskerk.nl.

Overig

 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap in een “bijzonder huis” (bijvoorbeeld ziekenhuis): € 431,95.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap op een zelf gekozen locatie: € 651,85.
 • Incidenteel benoemen buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand: € 181,70.
 • Getuigen bij huwelijk / Geregistreerd partnerschap als u geen eigen getuigen heeft, per getuige: € 24,70.
 • Annulering / wijziging huwelijk / Geregistreerd partnerschap: € 37,35.

Hoe werkt het?

Nadat uw voorkeur is goedgekeurd, krijgt u van ons een bevestiging per e-mail. De 'melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap' kunt u maximaal 1 jaar voor de datum van het huwelijk/geregistreerd partnerschap inleveren. Het moet minimaal 2 weken voor de voltrekking of sluiting zijn goedgekeurd.

Locaties

Als u in Weert wilt trouwen of uw partnerschap wilt registreren, kunt u dat op de volgende locaties doen:

 • Trouwzaal in het stadhuis
 • Paterskerk
Het is bij alle trouwlocaties niet toegestaan rijst, confetti of ander materiaal te strooien of bellen te blazen.

Onder bepaalde voorwaarden kunt u ook een geregistreerd partnerschap sluiten op een door u gekozen locatie. De aanvraag hiervoor doet u minimaal 16 weken vóór de geplande datum van uw geregistreerd partnerschap. De voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u  in dit overzicht (pdf-bestand).

100-euro geregistreerd partnerschap

Het is mogelijk om in Weert een 100-euro geregistreerd partnerschap te sluiten. Dit is een geregistreerd partnerschap met een sobere ceremonie. Zo is er geen persoonlijk voorgesprek. Ook muziek tijdens de ceremonie, een eigen ambtenaar of andere sprekers zijn niet mogelijk. Ook zijn er geen andere speciale wensen mogelijk. De ceremonie duurt ongeveer 10 à 15 minuten. Gasten zijn van harte welkom. Het 100-euro geregistreerd partnerschap is alleen mogelijk op dinsdag en donderdag om 10.00 uur in de trouwzaal van het stadhuis. Er is voldoende parkeergelegenheid in de parkeergarage van het stadhuis. Een 100-euro geregistreerd partnerschap reserveren regelt u ook online.

Bij een 100-euro geregistreerd partnerschap moet het partnerpaar en de getuigen een geldig legititmatiewijs meenemen ter controle van de identiteit.

Geregistreerd partnerschap zonder kosten

U kunt kosteloos een geregistreerd partnerschap aangaan in Weert als u ingeschreven staat in Weert of als u geboren bent in Weert. Dit is mogelijk op dinsdagochtend om 9.00 of 9.30 uur. De sluiting duurt ongeveer 5 minuten en vindt plaats aan een balie in een spreekkamer. U krijgt dan een korte plechtigheid zonder toespraak of bloemen, alleen formaliteiten. Alleen de geregistreerde partners en de getuigen mogen hierbij aanwezig zijn (dus geen fotograaf etc). Een kosteloos geregistreerd partnerschap reserveren regelt u ook online.

Meenemen

Soms moet u extra documenten overleggen. Bijvoorbeeld als u in het buitenland bent geboren, heeft gewoond of daar bent gescheiden. Of als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft. Neem dan vóór het plannen van uw partnerschapsdatum contact met ons op.
Bij de ceremonie moet het partnerpaar en alle getuigen een geldig legitimatiebewijs meenemen ter controle van de identiteit.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten