Gladheidbestrijding en gratis strooizout ophalen

4-12-2019

Strooiwagen in de winter.

Strooiwagen in de winter.

In de winterperiode is er kans op vorst en sneeuw, waardoor gladheid ontstaat. Daarom stelt de gemeente Weert eenmalig gratis vijf kilo strooizout per huishouden ter beschikking. Dat strooizout kan opgehaald worden bij de Milieustraat, aan de Graafschap Hornelaan 207-209 in Weert. Neem hiervoor uw legitimatiebewijs of Weerterlandpas mee. Het strooizout kan tijdens de reguliere openingstijden van de Milieustraat opgehaald worden.

Het is ook mogelijk om zout op te halen voor familie, buren of mensen die slecht ter been zijn. Neem dan naast uw eigen legitimatie, ook een legitimatiebewijs van de desbetreffende persoon mee.

   Let op: kies aan de poort bij de Milieustraat de rechter rijstrook en druk op de groene knop om de slagboom te openen. Gebruik niet de Weerterlandpas, anders wordt er een knip van uw tegoed afgeschreven.

Stoep ijsvrij houden

De gemeente vraagt of u de stoep voor uw woning zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij wilt houden. Dit is niet verplicht. Maar de gemeente vraagt dit toch, om zo samen te werken aan een veilige situatie. Wellicht kunt u ook een handje helpen bij mensen in uw omgeving die dat niet (meer) zelf kunnen.

Strooien werkt niet altijd

Het strooizout werkt niet altijd. Met strooien stelt men eigenlijk alleen de gladheid uit. Het strooien verlaagt het vriespunt met acht graden. Wanneer de temperatuur lager is dan min acht graden Celsius, heeft strooien geen zin. De wegen of stoepen blijven dan helaas glad.

Gladheidbestrijding

De gemeente doet zelf ook aan gladheidbestrijding. Hieronder vindt u een digitale kaart. Daarop kunt u zien waar wordt gestrooid. In de kaart kunt u de zoekfunctie gebruiken en bijvoorbeeld uw eigen adres opzoeken.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.