Ga terug naar:

Gladheidbestrijding: gratis strooizout ophalen

2-11-2020

De stoep sneeuwvrij maken.

De stoep sneeuwvrij maken.

In de winterperiode is er kans op vorst en sneeuw, waardoor gladheid ontstaat. Daarom stelt de gemeente Weert eenmalig gratis vijf kilo strooizout per huishouden ter beschikking. Dat strooizout kan opgehaald worden bij de Milieustraat, aan de Graafschap Hornelaan 207-209 in Weert. Neem hiervoor uw legitimatiebewijs of Weerterlandpas mee. Het strooizout kan tijdens de reguliere openingstijden van de Milieustraat opgehaald worden. Die vindt u onderaan deze pagina.

Het is ook mogelijk om zout op te halen voor familie, buren of mensen die slecht ter been zijn. Neem dan naast uw eigen legitimatie, ook een legitimatiebewijs van de desbetreffende persoon mee.

  Komt u alleen strooizout halen? Kies dan aan de poort bij de Milieustraat de rechter rijstrook en druk op de groene knop om de slagboom te openen. Gebruik niet de Weerterlandpas, anders wordt er een knip van uw tegoed afgeschreven.

Stoep ijsvrij houden

De gemeente vraagt of u de stoep voor uw woning zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij wilt houden. Dit is niet verplicht. Maar de gemeente vraagt dit toch, om zo samen te werken aan een veilige situatie. Wellicht kunt u ook een handje helpen bij mensen in uw omgeving die dat niet (meer) zelf kunnen.

Strooien werkt niet?

Het strooizout werkt niet altijd. Met strooien stelt men eigenlijk alleen de gladheid uit. Het strooien verlaagt het vriespunt met acht graden. Wanneer de temperatuur lager is dan min acht graden Celsius, heeft strooien geen zin. De wegen of stoepen blijven dan helaas glad.

Gladheidbestrijding

De gemeente doet zelf ook aan gladheidbestrijding. Hieronder vindt u een digitale kaart. Daarop kunt u zien waar wordt gestrooid. In de kaart kunt u de zoekfunctie gebruiken en bijvoorbeeld uw eigen adres opzoeken.

Openingstijden Milieustraat

Vanwege het coronavirus zijn er enkele maatregelen getroffen bij de Milieustraat.

  • Kom alleen naar de Milieustraat als dat écht noodzakelijk is. Stel uw bezoek uit, als dat kan.
  • Ga niet vóór openingstijd al in de rij staan.
  • Er wordt een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten tot de Milieustraat. We vragen iedereen ook om zelf rekening te houden met de 1,5 meter afstandsregel.
  • We hanteren het dringend advies om een mondkapje te dragen op de Milieustraat.
  • Voor toegang tot de Milieustraat heeft u uw Weerterlandpas nodig, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Hierop wordt gecontroleerd.
Contactgegevens Milieustraat

Graafschap Hornelaan 207 / 209 Weert | Routebeschrijving
 (0495) 575 000
Vanuit het buitenland: +31 495 575 000

Dag

Openingstijden
Maandag

13.00 tot 17.00 uur 

Dinsdag Gesloten
Woensdag

13.00 tot 17.00 uur
  Vanwege het drive-in stembureau is de Milieustraat op de dag van de Tweede Kamerverkiezingen, woensdag 17 maart, gesloten.

Donderdag

13.00 tot 17.00 uur

Vrijdag

13.00 tot 17.00 uur

Zaterdag 9.00 tot 15.00 uur
Zondag Gesloten

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.