Lees voor ?

'Huisfluisteren' in de Heiligenbuurt

Samen op kierenjacht

2-12-2022
Stéphanie en Diego die hun huis lieten 'huisfluisteren'.

Stéphanie en Diego die hun huis lieten 'huisfluisteren'.

Onlangs werd er weer ‘gehuisfluisterd’ in de gemeente Weert. Dat klinkt als een geheimzinnig evenement, maar niets is minder waar. Tijdens een huisfluister-sessie worden alle kieren en tochtgaten in een woning blootgelegd.

Dit keer was huisfluisteraar Lars Boelen van de DoeTank Publieke Ontzorging te gast bij Stéphanie en Diego. Dit jonge stel verhuisde dit najaar met hun zoontje naar hun droomhuis in de Heiligenbuurt. “We wisten dat er in dit ruime huis volop mogelijkheden zijn om energie te besparen” vertelt Stéphanie. “Maar dat er op zóveel plaatsen warmte weglekt, daar schrokken we toch wel van.” Dit werd duidelijk door de zogenoemde blower-door-test. Deze test maakt onwenselijke luchtstromen in de woning duidelijk voelbaar. “Gelukkig kunnen we met kleine aanpassingen al veel verbeteren”, zegt Stéphanie. “Zo gaan we bijvoorbeeld de plinten kitten en de kozijnen afplakken met luchtdichte tape.“

De komende tijd gaan Stéphanie en Diego stap voor stap aan de slag met de tips die ze van Lars hebben gekregen. “We hebben nu meer inzicht in ons energieverbruik en de kansen om onze woning te verduurzamen. Ik kan het iedereen aanraden, zo’n huisfluister-sessie. Zeker nu de energiekosten zo hoog zijn.”

Benieuwd naar het huisfluisteren en de mogelijkheden om jouw woning te verduurzamen? Loop dan eens binnen in de Warm Wonen Winkel in het centrum van Weert. Op 8 december is daar om 19.30 uur een praatje over Duurzaam thuis, een regeling waarmee de Provincie Limburg inwoners financieel ondersteunt bij het verduurzamen van hun huis.

Voor meer informatie: www.warmwoneninweert.nl

2022-12-02 Huisfluisteren 01

Apparatuur die wordt gebruikt om de metingen te doen.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten