Ina Leppink – Schuitema benoemd als waarnemend burgemeester

18-5-2020

Waarnemend burgemeester Ina Leppink – Schuitema (foto: gemeente Horst a/d Maas)

Waarnemend burgemeester Ina Leppink – Schuitema (foto: gemeente Horst a/d Maas)

Gouverneur Theo Bovens heeft mevrouw C.C. (Ina) Leppink – Schuitema afgelopen zaterdag benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Weert. Mevrouw Leppink – Schuitema heeft kennisgemaakt met een delegatie van de gemeenteraad van Weert en is daarna door de gouverneur beëdigd. Ze start vandaag, maandag 18 mei 2020.

Mevrouw Leppink (1953) is lid van de VVD. Van 2005 tot 1 januari 2017 was ze burgemeester van de Gelderse fusiegemeente Montferland, waar ze als een verbindend en daadkrachtig bestuurder heeft gewerkt. In december 2017 werd ze benoemd tot waarnemend burgemeester in Horst aan de Maas. Die waarneming heeft ruim een jaar geduurd. Die recente ervaring in de provincie en binnen de Veiligheidsregio Limburg Noord is bijzonder welkom bij de aanpak en maatregelen rond de coronacrisis.

De politiek-bestuurlijke carrière van Ina Leppink begon in 1997 als gemeenteraadslid in haar toenmalige woonplaats Venlo. Hier was ze vanaf 2001 als wethouder met onder andere Economische Zaken in haar portefeuille.

Reactie college

Het college van Weert is blij dat de gouverneur zo snel een waarnemer heeft gevonden. Loco-burgemeester Geert Gabriëls namens het college: "Mevrouw Leppink – Schuitema treedt op als waarnemend burgemeester lopende de sollicatieprocedure voor de nieuwe burgemeester en zijn of haar benoeming. Zij neemt de taken waar die horen bij het ambt ‘burgemeester’. Op die manier kunnen de wethouders zich weer volledig richten op hun eigen taken.’

Videoboodschap

In onderstaande videoboodschap stelt Ina Leppink -Schuitema zich even kort voor aan Weert.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.