Initiatief sociaal domein? Vraag uiterlijk 30 april experimenteersubsidie aan

14-4-2021

Oproep Samen aan de Slag: nieuwe ronde experimenteerregeling.

Oproep Samen aan de Slag: nieuwe ronde experimenteerregeling.

De derde ronde van de experimenteerregeling Samen aan de Slag is onlangs opengesteld. Tot en met vrijdag 30 april 2021 kunnen organisaties en inwoners van de gemeenten Cranendonck, Nederweert en Weert hun initiatieven indienen. Nog niet bekend met ‘Samen aan de Slag’? Lees er alles over op www.samenaandeslag.net 

De eerste twee ronden van de experimenteerregeling zijn inmiddels afgesloten. Zeven initiatieven hebben het predicaat ‘Erkend experiment’ gekregen. Nieuwsgierig welke initiatieven dat zijn? Bekijk de korte video onderaan dit bericht.

Wat houdt de experimenteerregeling in?

De drie gemeenten hebben de ambitie ‘Iedereen telt mee, doet mee en draagt bij naar eigen kracht’. Initiatieven die op een vernieuwende manier helpen deze ambitie waar te maken, kunnen een beroep doen op de experimenteerregeling voor financiële ondersteuning. Lees meer over de regeling.

Voor wie?

De experimenteerregeling is er voor iedereen met een goed initiatief dat bijdraagt aan het waarmaken van onze ambitie. Dus inwoners, bedrijven, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, scholen, verenigingen, et cetera; iedereen is uitgenodigd om gebruik te maken van de regeling.

Een initiatief indienen

U kunt uw aanvraag indienen tot en met vrijdag 30 april. U doet dit door het aanmeldformulier in te vullen en te mail naar info@samenaandeslag.net. Of ga hier direct naar het aanmeldformulier.

Als u er behoefte aan heeft, kunt u voordat u uw aanvraag indient, advies inwinnen bij Mayan Oomkes, de aanjager. Zij bekijkt samen met u hoe kansrijk uw aanvraag is en of uw aanvraag voldoet aan de eisen die zijn gesteld.

En dan?

Alle ingediende initiatieven worden bekeken. Daarna hoort u of u wordt uitgenodigd om uw initiatief te presenteren. Hoe dat gaat en wanneer, maken we later bekend.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

[Muziek]

'Samen aan de slag' is een initiatief van de inwoners en organisaties in Cranendonck, Nederweert en Weert.
Samen hebben zij de ambitie: iedereen telt mee, doet mee en draagt bij naar eigen kracht.
Intiatieven uit de drie gemeenten die op een vernieuwende manier deze ambitie helpen waar te maken, kunnen voor financiële ondersteuning een
beroep doen op de 'Experimenteer regeling'.
Zeven experimenten hebben inmiddels het certificaat 'Erkend experiment' ontvangen.

"En wij hebben hier een startplaats gevonden om onze verbindingstuin te mogen starten. En hoe mooi is het als je eigen kwaliteit neer kunt zetten en
samen iets moois kunt creëren, daar staat eindelijk Den Hoof voor."

"En eigenlijk is het de bedoeling dat er een platform komt, waar de professional en de inwoner die een vraag heeft, een vraag op
kunnen zetten."

"Het 50-plus krachtnetwerk-project is een project waarin we 50 plussers een cursus geven op het gebied van 'healthy aging, active aging'."

"We hopen een neven effect te bereiken dat mensen meer sociale contacten krijgen door dit sociaal vervoer. Belangrijk blijft daarbij dat de bewoner 'in de lead' is. De bewoner is daar de baas."

"De drie termen die wij vaak gebruiken: signaleren, verbinden en aanjagen en het woord dat daar vooral niet bij hoort is overnemen."

"Samen zijn we van het welkomstteam. Door aan de deur te gaan blijft wij het contact eigenlijk laagdrempelig."

"En ja, het is heel fijn om hier met de mensen te werken en ja ik voel ook dat het steeds beter gaat en ja mijn doel is uiteindelijk om ergens
een fulltime baan te krijgen."

Wilt u ook een experiment indienen? Laat dan uiterlijk 30 april van u horen.
Kijk voor meer informatie op www.samenaandeslag.net

[Muziek]

Deze site gebruikt cookies. Meer info / uitzetten