Lees voor ?

Intocht Sinterklaas zondag 13 november

11-11-2022
Sinterklaas op de boot onderweg naar Weert.

Sinterklaas op de boot onderweg naar Weert.

Sint Nicolaas komt ook dit jaar weer naar Weert! Na zijn intocht in Hellevoetsluis stoomt hij direct door naar Weert. Op zondag 13 november komt de Goedheiligman met zijn pieten in Weert aan.
Via de Zuid Willemsvaart vaart de Sint naar Weert en meert af met zijn schip de 'Spanje' om 14.00 uur aan de Werthaboulevard. Hier ontvangen wethouder Suzanne Winters en het bestuur van Stichting Sint Nicolaas Weert de Sint.

Na deze ontvangst beginnen de Sint en zijn pieten aan een intocht door de binnenstad. De route is als volgt: Werthaboulevard, Kasteelsingel, Emmasingel, Verstraetenweg, Schoolstraat, Korenmarkt en eindigt op de Markt bij Museum W (zie de kaart onderaan deze pagina).
Burgemeester Raymond Vlecken zal Sinterklaas op de Markt officieel ontvangen. Na alle liedjes en dansjes heet hij Sinterklaas en zijn pieten officieel welkom in Weert.
(Bij slecht weer zal, voor de ontvangst op de Markt, worden uitgeweken naar het Stadhuis).

Voor meer informatie over huisbezoeken van Sinterklaas, zie de website van Stichting St. Nicolaas Weert.

Huis van Nicolaas

Na de intocht logeert Sinterklaas voor de twintigste keer in het gastvrije Weert, in het Huis van Nicolaas. Decor is de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis aan de Biest in Weert. Kinderen, groot en klein, kunnen een kijkje nemen in diverse kamers en ontdekken waar Sint en Pieten slapen, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pieten leren hoe de vaarroute van Spanje naar Nederland loopt. Dit jaar heet Sinterklaas iedereen bovendien hoogstpersoonlijk van harte welkom in de bijzondere feestzaal die speciaal vanwege het 20-jarige jubileum is ingericht.
Het Huis van Nicolaas is geopend van 15 november t/m 4 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden.

Voor meer informatie, zie de website van het Huis van Nicolaas.

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten