Jan Leenders Weertenaar van het jaar en Latifa Ouirini Gast van de burgemeester

3-1-2020

Burgemeester Heijmans met dhr. Leenders.

Burgemeester Heijmans met dhr. Leenders.

Jan Leenders is Weertenaar van het jaar 2019. Latifa Ouirini wordt de nieuwe Gast van de burgemeester voor 2020. Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op vrijdag 3 januari bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis.

Weertenaar van het jaar

Jan Leenders mag zich een jaar lang Weertenaar van het jaar noemen. Hij heeft zich het afgelopen jaar op diverse manieren ingezet. Zo is hij mede initiatiefnemer van “Vinyl-luister-spot”. Dit is een bijeenkomst waar platenliefhebbers worden uitgenodigd om iets over hun favoriete LP of single te vertellen en deze te laten horen. Hij is tevens mede presentator van de bijeenkomst. Daarnaast heeft hij zich afgelopen jaar op een bijzondere manier ingezet voor de Chipala school, een school in een krottenwijk in de hoofdstad van Malawi.

Gast van de burgemeester

Latifa Ouirini wordt de nieuwe Gast van de burgemeester voor 2020. Latifa Ouirini is 17 jaar en studeert HBO-rechten. Latifa: “Ik vind het belangrijk dat jongeren betrokken raken in de politiek en de kans krijgen om hun meningen te delen. Zij is ook lid van de jongerenraad van de gemeente Weert.

Het project ‘Gast van de burgemeester’ is in 2008 gestart. De Gast is een jongere die in Weert woont en het leuk vindt om met de burgemeester op te trekken. Burgemeester Jos Heijmans: “Ik vind het belangrijk om jongeren te betrekken bij het besturen van onze mooie stad. Door samen op te trekken, bekijk je de wereld eens met een andere bril. Heel leerzaam, voor beide partijen.”

2020.207 02

(Foto: WeertDeGekste.nl)