Lees voor ?

Kasteelpark Nijenborgh

De eeuwenoude toegangspoort van het Kasteelpark Nijenborgh.

De eeuwenoude toegangspoort van het Kasteelpark Nijenborgh.

Op donderdag 10 maart heeft wethouder Martijn van den Heuvel samen met gedeputeerde Geert Gabriels het Kasteelpark Nijenborgh officieel geopend. De grote publieke opening vond plaats op 5 en 6 juni. Het park is voor iedereen te bezoeken.

Vanaf begin 2021 is er hard gewerkt in het Weerter stadspark. Het park wordt helemaal opnieuw ingericht, waarbinnen de voormalige voorburcht van het kasteel de Nijenborgh een nieuwe, centrale rol gaat vervullen.
Op de voorburcht, het terrein waar voorheen de houthandel gevestigd was, is hard gewerkt de afgelopen maanden. Hier heeft een uitgebreid archeologisch onderzoek plaatsgevonden en inmiddels is het terrein weer opgehoogd.

Poort

De gemeenteraad heeft op woensdag 6 oktober 2021 besloten krediet beschikbaar te stellen om de historische poort te consolideren. Hier wordt nu aan gewerkt.

Plaatsing bruggen

In het kader van de totale vernieuwing van het park zijn vrijdag 3 december de nieuwe bruggen geplaatst die de verbinding vormen tussen het kasteelpark, de Kasteelsingel en de voorburcht. Deze bruggen maken het mogelijk dat wandelaars op de voormalige voorburcht en langs de historische muur kunnen wandelen. Hiermee wordt het stadspark breed toegankelijk en wordt de voorburcht volledig bij het park betrokken. 
In de fotogalerij hieronder kunt u enkele foto's bekijken van het plaatsen van de bruggen.

Nieuws

Datum Titel
10-03-2022 Kasteelpark Nijenborgh officieel geopend!
10-01-2022 Start werkzaamheden opgravingen tussengracht stadspark

Foto's

Hieronder verzamelen we enkele foto's van de opgravingen en herinrichting van het kasteelpark. 

Video's 

Op de website Weert van Horne stad staan een heleboel interessante video's over de geschiedenis en bewoners van Kasteel de Nijenborgh én de archeologische werkzaamheden die uitgevoerd in het kasteelpark en voorhof van het voormalige kasteel. Iedere week wordt een weekjournaal gemaakt door Art-is communicatiebureau uit Weert. 
Weekjournaals over het stadspark (naar beneden scrollen op de website)

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten