Lees voor ?

Kasteelpark Nijenborgh

Ruiterstandbeeld van Philips de Montmorency (Graaf van Horne), midden in het park.

Ruiterstandbeeld van Philips de Montmorency (Graaf van Horne), midden in het park.

Op donderdag 10 maart 2022 heeft wethouder Martijn van den Heuvel samen met gedeputeerde Geert Gabriels het Kasteelpark Nijenborgh officieel geopend. De grote publieke opening vond plaats op 5 en 6 juni. Het park is voor iedereen te bezoeken.

Vanaf begin 2021 is er hard gewerkt in het Weerter stadspark. Het park is helemaal opnieuw ingericht, waarbinnen de voormalige voorburcht van het kasteel de Nijenborgh een nieuwe, centrale rol vervult.
Op de voorburcht, het terrein waar voorheen de houthandel gevestigd was, heeft een uitgebreid archeologisch onderzoek plaatsgevonden en inmiddels is het terrein weer opgehoogd.

In het nieuwe park zijn drie ruggen geplaatst die de verbinding vormen tussen het kasteelpark, de Kasteelsingel en de voorburcht. Deze bruggen maken het mogelijk dat wandelaars op de voormalige voorburcht en langs de historische muur kunnen wandelen. Hiermee wordt het stadspark breed toegankelijk en wordt de voorburcht volledig bij het park betrokken. 

Poort

De gemeenteraad heeft op woensdag 6 oktober 2021 besloten krediet beschikbaar te stellen om de historische poort te consolideren. Hier wordt nu aan gewerkt.

Foto's

Video's 

Op de website Weert van Horne stad staan een heleboel interessante video's over de geschiedenis en bewoners van Kasteel de Nijenborgh én de archeologische werkzaamheden die uitgevoerd in het kasteelpark en voorhof van het voormalige kasteel.

Werkt de kaart hierboven niet? U kunt deze ook openen in een nieuw venster.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten