Bereikbaarheid & parkeren tijdens kermis

Centrumgarage, parkeergarage onder het stadhuis.

Centrumgarage, parkeergarage onder het stadhuis.

Vanaf dinsdag 21 september 18.30 uur is een aantal wegen afgesloten vanwege de kermis en de opbouw ervan. Door de kermis kan het voorkomen dat je om moet rijden. Hier lees je alles over bereikbaarheid en parkeerlocaties tijdens de kermis.

Afsluitingen

Vanaf dinsdag 21 september 18.30 uur is een aantal wegen afgesloten vanwege de kermis en de opbouw ervan. Het gaat om de Eindhovenseweg (deel tussen de rotonde bij de Schoutlaan/Hushoverweg en de stadsbrug), Oude Suffolkweg, het Bassin en de Kasteelsingel (het stuk van het Bassin tot aan de Oelemarkt/Biest, in beide richtingen). Over de stadsbrug kan dus geen verkeer rijden. De afsluitingen gelden voor al het verkeer, behalve voetgangers. Door de kermis kan het dus voorkomen dat je om moet rijden. De route naar het centrum van Weert wordt ter plekke aangegeven met borden. De afsluitingen duren tot uiterlijk donderdag 30 september 20.00 uur, vanwege het afbreken van de kermis.

Tijdelijk parkeerverbod

Vanaf dinsdag 21 september 18.30 uur geldt ook een parkeerverbod op het Kasteelplein, Bassin, de oostzijde van de Wilhelminasingel (tussen Molenpoort en Beekpoort), in de Muntgarage en het Oud Gasthuisplein (parkeerdek oude stadhuis), in verband met de opbouw van de kermis. Het parkeerverbod geldt tot donderdag 30 september 20.00 uur, vanwege het afbreken van de kermis.

Auto parkeren tijdens de kermis

Op diverse plekken in de binnenstad zijn parkeerlocaties. Hier kun je veelal bewaakt en overdekt je auto parkeren. De parkeergarages (m.u.v. Muntgarage) zijn gewoon bereikbaar. Vanaf de toegangswegen naar Weert leiden borden je naar parkeergarages en parkeerterreinen die op loopafstand van een kermisplein liggen. In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiel. Het tarief is €1,50 per uur en €6,00 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park, dat heeft eigen tarieven).

Fiets parkeren tijdens de kermis

Fietsers kunnen terecht bij diverse parkeergelegenheden in de binnenstad. Tijdens de kermis worden nog twee extra fietsenstallingen ingericht, tegenover het politiebureau (Kasteelsingel) en aan de Burgemeesterlaan, bij kermisplein Stadsbrug.

Meer informatie

Informatie over parkeren in Weert vind je op de pagina Parkeren.

Alle informatie over kermis Weert vind je op www.kermisweert.nl 

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten