Kinderboerderij Weert zoekt vrijwilligers

26-4-2022
Medewerkers aan de slag in de kinderboerderij.

Medewerkers aan de slag in de kinderboerderij.

Houd je van aanpakken? Voel je je fijn bij dieren? Ben je ook in de weekenden beschikbaar? Ben je graag onder de mensen? En vind je het leuk om bezoekers te ontvangen? Dan is kinderboerderij De IJzeren Man op zoek naar jou!

Wij bieden je een leuk plekje aan in een super leuk en enthousiast team. Mocht bovenstaande je aanspreken, neem dan contact op met collega Robert Smid via r.smid@weert.nl

Bekijk meer informatie in onderstaande video.

 

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

[Muziek]

Mart Lemmers: “We zijn hier op de kinderboerderij De IJzeren Man. Dit is het mooiste plekje van Weert. We zijn op zoek naar vrijwilligers om werkzaamheden te verrichten op de kinderboerderij. Het verzorgen van dieren, schoonhouden van de gebouwen, van de weide en klussen die daarbij horen.”

Wil Snellen: “Ik ben 2,5 jaar vrijwilliger bij de kinderboerderij. Ik werk twee dagen in de week, op maandag en op dinsdag. Dan doen we ’s morgens het werk verdelen, dan gaan we de zaak schoonmaken. Bladeren wegblazen, beesten voeren, hooi brengen, alle mogelijke klusjes. En ’s middags wordt er meestal onderhoud gedaan: banken schoonhouden, stoepen blazen, stallen opstrooien, alle voorkomende werkzaamheden op de boerderij.”

Mart: “Het is fijn, vrij, je bent altijd buiten aan het werk zeg maar. Het bevalt me goed, moet ik zeggen.”

Wil: “Je zit echt in een natuurgebied. Hartstikke mooi, frisse lucht, je werkt met mensen. Er komen heel veel mensen, die willen ook dingen weten. Dat maakt het interessant hier. Je bent nooit alleen, je kunt altijd praatjes maken. Je komt hier allerlei soorten mensen tegen.”

Mart: “Beschikbaarheid? Het liefst door de week en ook beschikbaar in de weekenden. Dat is 1 keer in de 4 weken. En door de week 1 of 2 dagen, als ze beschikbaar zijn. Ze moeten wel iets hebben met dieren. Het is niet dat ze hier alleen met konijnen kunnen knuffelen, er moet ook aangepakt worden. En we gaan uit van mensen met handige handjes. Mensen kunnen zich aanmelden via de site van de gemeente Weert. En mensen die interesse hebben om als vrijwilliger te komen werken, die kunnen zich daar melden.”

Wil: “Hou je van dieren? Hou je van natuur? Hou je van mensen? Kom dan als vrijwilliger bij de kinderboerderij!”

[Muziek]

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten