Lees voor ?

Weerter Jongeren Klimaatmaand

Logo 'Weerter Jongeren Klimaatmaand'.

Logo 'Weerter Jongeren Klimaatmaand'.

Van 3 oktober tot en met 6 november 2022 vindt de Weerter Jongeren Klimaatmaand plaats. Tijdens deze maand organiseren we voor kinderen en jongeren tot 27 jaar verschillende activiteiten over duurzame energie, circulariteit, natuur en biodiversiteit. De maand staat volledig in het teken van jongeren en hun inspraak in het klimaatdebat. Hoe denk jij over het klimaat? Praat mee over je eigen toekomst en ontdek wat jij kunt doen!

Programma Klimaatmaand

Hieronder vind je een overzicht van het complete programma van de Weerter Jongeren Klimaatmaand.

Woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober
Bibliocenter
Afhankelijk van activiteit (gratis tot maximaal € 2,50 p.p.)
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar
Kinderboekenweek 2022 (bibliocenter.nl)


Tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek kunnen kinderen van alles ontdekken over de natuur. Lekker het bos in, in bomen klimmen en diersporen zoeken, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Maar je samen ook realiseren hoe kwetsbaar natuur is en kijken wat je kunt doen om haar te beschermen hoort er ook bij. De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken. Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.

Donderdag 6 oktober
19.30 - 21.30 uur
Theater de Huiskamer
Gratis, vrije inloop
Voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar


Op donderdagavond 6 oktober vindt er een filmavond plaats in Theater de Huiskamer. Tijdens deze avond streamen we de film ‘Blue Gold’ met als thema waterschaarste. Na de film openen we de discussie om het thema samen te bespreken.

Donderdag 6 oktober
19.30 - 21.30 uur
Warm Wonen Winkel 
Gratis
Alle geïnteresseerden


Op donderdagavond 6 oktober vertelt Marcel Janssen over klimaat in de tuin. Dat gaat van het afkoppelen van regenwater tot andere oplossingen om met droogte en wateroverlast om te gaan.  

Vrijdag 7 oktober
Thuis
Gratis
Gezinnen met kinderen tussen 7 en 12 jaar
www.juniorenergiecoach.nl (aanmelden kan tot 2 oktober 2022)


Op vrijdag 7 oktober start voor de tweede keer het traject Junior Energiecoach. Vijf weken lang gaan kinderen tussen de 7 en 12 jaar aan de slag met verschillende challenges. Zo gaan de kinderen op zoek naar spaar- en led lampen en houden ze een 'stekkerzoektocht'.

Donderdag 13 oktober
9.00 - 15.00 uur
Gratis
Bovenbouwleerlingen van Het College, Het Kwadrant en de Philips van Horne (klas 4,5 en 6) of geïnteresseerden tussen 15 en 18 jaar oud.
www.weert.nl/klimaatpraat


Op donderdag 13 oktober vindt 'Klimaatpraat' plaats: een evenement voor bovenbouwleerlingen van de drie Weerter middelbare scholen. Tijdens klimaatpraat gaan jongeren met elkaar in debat over de toekomst van de aarde, volgens het voorbeeld van de klimaattop COP26 in Glasgow.

Donderdag 13 oktober
19.30 - 22.00 uur
Warm Wonen Winkel
Gratis
Voor jonge ondernemers
www.warmwoneninweert.nl 


Op donderdagavond 13 oktober vindt de netwerkborrel 'Duurzaam ondernemen' voor jonge ondernemers plaats. Tijdens deze avond komen jonge ondernemers bij elkaar om hun ervaringen met duurzame productie, transport of een andere bijdrage aan duurzaamheid met elkaar te delen en elkaar zo te inspireren. Tijdens de avond vinden er korte lezingen van gastsprekers plaats die ondernemers kunnen helpen om duurzaam te ondernemen.

Donderdag 20 oktober
19.30 - 21.30 uur
Warm Wonen Winkel
Gratis
www.warmwoneninweert.nl 


Op donderdagavond 20 oktober vindt er een klimaatpraatje plaats over circulair bouwen en verbouwen. Een gastspreker van ABT Ingenieurs vertelt dan over wat circulair (ver)bouwen inhoudt, toont voorbeelden van circulaire bouw en geeft tips over circulaire inbouw toepassingen in bestaande bouw.

Zaterdag 22 oktober en tot en met zondag 30 oktober
Afhankelijk van de activiteit
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man 
3 euro per workshop
Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar
www.nmcweert.nl 


Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen meedoen aan NatuurAvontuur bij het NMC. Er zijn dan allerlei workshops en spellen voor kinderen over natuurbescherming. Deze activiteit is nog onder voorbehoud. Binnenkort volgt meer informatie.

Zaterdag 29 oktober
In je eigen huis
Iedereen die energie wil besparen
Website 'Nacht van de Nacht'


Op zaterdag 29 oktober is de 'Nacht van de Nacht'. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Tijdens deze nacht worden overal in het land lichten gedoofd. Zoals in het stadhuis, de St. Martinuskerk en Museum W. Iedereen kan meedoen!   

Donderdag 3 november
19.30 - 21.30 uur
Warm Wonen Winkel
Gratis
Alle geïnteresseerden
www.warmwoneninweert.nl


Op donderdagavond 3 november vindt er een workshop plaats waarin deelnemers hun ecologische footprint kunnen berekenen. Ontdek welke impact jouw leefstijl heeft op de aarde. Stoot jij veel CO2 uit of leef je juist zuinig? Dit bepaalt onder andere de grootte van jouw ecologische footprint. Een gastspreker helpt bij de berekening en geeft makkelijke tips om deze te verkleinen.

 

Klimaatmaand - Poster klimaatmaand

Poster van de klimaatmaand, met het programma zoals hierboven beschreven.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten