Lees voor ?

Landelijk Tijdelijk Noodfonds Energie

Bankbiljetten, muntgeld en een stekker.

Bankbiljetten, muntgeld en een stekker.

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is op 7 februari 2023 van start gegaan. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Voor wie? 

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds: 

  • Met een bruto-inkomen tot 200% van het sociaal minimum (inclusief vakantiegeld); 
  • Het huishouden heeft zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte; 
  • De rekening is hoger dan 10 tot 13% van het inkomen. 

Vergoeding

Het Noodfonds betaalt het deel van de energierekening dat meer is dan 10% tot 13% van het inkomen.:

 
Inkomen (% van sociaal minimum) Noodfonds betaalt deel van de energierekening
tot 160% boven 10% van het bruto-inkomen
160 - 200% boven 13% van het bruto-inkomen

Aanvragen (kan tot 1 mei 2023)

De vergoeding kan worden aangevraagd met een app via geldfit.nl/energie. Na inloggen met DigID worden onder andere inkomensgegevens opgehaald bij de Belastingdienst en uitkeringsinstanties. Kloppen deze gegevens niet, dan kun je de gegevens niet corrigeren, maar wel bezwaar maken. Je kan zelf de termijnbedragen van de energierekening doorgeven. De aanvraag wordt automatisch afgehandeld. Het Noodfonds maakt het bedrag over naar de energiemaatschappij, die vervolgens zorgt dat het bij de aanvrager terecht komt.

Door het prijsplafond dat op 1 januari 2023 is ingegaan, is er verschil in de energierekeningen van 2022 en 2023. Daarom moeten inwoners twee aanvragen indienen: één aanvraag over het laatste kwartaal van 2022 en één over het eerste kwartaal van 2023.

Hulp nodig? 

Bel dan naar het telefoonnummer van Geldfit 0800-0550. Geldfit stuurt je melding door naar de thuisadministratie Weerterland voor hulp. Zij nemen contact op en plannen een afspraak om je te helpen bij de aanvraag. Bij vragen over het landelijk noodfonds energie kan je ook terecht bij De Vraagwijzer

Tijdelijke regeling energie van gemeente Weert

Naast het landelijk noodfonds heeft de gemeente Weert ook een tijdelijke regeling energie. Inwoners die acuut en urgent in de financiële problemen komen of zijn gekomen door een hoge energienota kunnen een aanvraag indienen voor de tijdelijke regeling energie. Ga voor meer informatie naar: www.weert.nl/energie of neem contact op met De Vraagwijzer

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten