Ga terug naar:

Maak geen gebruik van andere websites voor een afspraak of aanvraag

2-12-2020

Een mevrouw achter een laptop.

Een mevrouw achter een laptop.

Let op: maak géén afspraak met de gemeente Weert via externe websites en doe géén aanvragen (bijvoorbeeld van uittreksels of een verklaring omtrent gedrag (VOG) via andere websites dan die van de gemeente Weert (www.weert.nl).
Bij veel gemeenten zijn meldingen ontvangen over websites van commerciële partijen die u helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uittreksel uit het bevolkingsregister, of het maken van een afspraak. De gemeente Weert heeft niets met deze websites te maken. Wij werken hier niet mee samen!

Er zijn websites actief die dit soort zaken voor u willen regelen. Via zoekmachines op internet kunt u terecht komen op deze websites. Voor het maken van een afspraak moeten daar persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer (BSN) en geboortedatum worden achtergelaten en worden onnodige en hoge kosten in rekening gebracht. Gemeenten werken niet samen met deze websites. 
Deze online loketten vragen u om gevoelige, persoonlijke informatie en soms zelfs een scan van uw paspoort of identiteitskaart (ID-kaart). Het is niet bekend wat ze hier verder mee doen.
Zij berekenen bovendien een tarief voor hun 'diensten', terwijl u vervolgens aan de gemeente ook nog de normale legeskosten moet betalen. Zelfs voor het voor het maken van een afspraak bij de gemeente moet u betalen. Als u rechtstreeks bij de gemeente de afspraak maakt, is dat altijd gratis!

Bij de gemeente Weert kost een online aanvraag van een Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) € 10,50 en een Uittreksel of afschrift Burgerlijke stand € 14,-. Er zijn commerciële websites die het dubbele of meer vragen voor deze diensten.
U kunt een uittreksel gewoon eenvoudig zelf bij ons aanvragen, zowel via de website als aan de balie. Net zo makkelijk en veel goedkoper!

  Wij adviseren u dringend om géén gebruik te maken van andere websites voor het maken van een afspraak of doen van een aanvraag.

Afspraak maken

Een afspraak bij gemeente Weert is altijd gratis, en kan gemaakt worden via www.weert.nl/afspraken of telefonisch via telefoonnummer (0495) 575 000. Voor de contactgegevens en openingstijden zie www.weert.nl/contact.
Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie, zie dit nieuwsbericht op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).