Lees voor ?

Mijn Huis Op Maat: tips en oplossingen voor ouderen voor een comfortabeler en veiliger huis

Foto van twee woningen met logo 'Mijn huis op maat': 'Veilig wonen? Hier heb ik meer invloed op dan ik dacht!'.

Foto van twee woningen met logo 'Mijn huis op maat': 'Veilig wonen? Hier heb ik meer invloed op dan ik dacht!'.

Uw huis is uw thuis, daar wilt u graag veilig en comfortabel wonen. De meeste mensen zullen, wanneer ze ouder worden, gewoon blijven wonen in hun huidige woning. Er zijn veel slimme en (vaak) kleine oplossingen waarmee u uw woning kunt verbeteren. Zodat uw huis zo lang mogelijk uw thuis kan blijven! De gemeente Weert wilt ouderen graag attent maken op handige tips en oplossingen voor een comfortabeler en veiliger huis. Dat gebeurt via de campagne ‘Mijn Huis Op Maat’.

De Huistest

Door middel van het invullen van een Huistest kunt u een overzicht krijgen van mogelijke verbeteringen in de woning, bijvoorbeeld op het gebied van inbraak-, brand- en valpreventie. U krijgt tips welke handige producten en technologie kunnen helpen om uw woning veiliger en comfortabeler te maken. De Huistest kan door alle inwoners van Weert gratis ingevuld worden op www.mijnhuisopmaat.nl.

Vrijwillige woonadviseurs

Voor een gratis advies op maat kunt u ook een woonadviseur van het project Mijn Huis op Maat langs laten komen. Deze vrijwillige adviseur loopt met u mee door de woning en vult samen met u de Huistest in.
De woonadviseurs houden ten alle tijden rekening met de geldende corona-maatregelen op het moment dat een huisbezoek wordt afgelegd.

Woonadvies

Na het invullen van de Huistest krijgt u een persoonlijk woonadviesrapport toegestuurd, met daarin de verbeterpunten van de woning. Het woonadvies geeft ook een indicatie van de kosten. U kunt daarna zelf aan de slag gaan of er een professional bij halen.

Contact

Mijn Huis Op Maat wordt uitgevoerd door Punt Welzijn. U kunt contact opnemen via het telefoonnummer 0495-697900 of via het e-mailadres mijnhuisopmaat@puntwelzijn.nl.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten