Monique Princen-Stultiens uitgeroepen tot Weertenaar van het jaar

6-1-2022
Monique Princen-Stultiens te midden van wethouder Martijn van den Heuvel (links) en burgemeester Raymond Vlecken (rechts).

Monique Princen-Stultiens te midden van wethouder Martijn van den Heuvel (links) en burgemeester Raymond Vlecken (rechts).

Ieder jaar roept het college van burgemeester en wethouders de Weertenaar van het jaar uit. Dit jaar heeft het college gekozen voor Monique Princen - Stultiens. Burgemeester Vlecken heeft haar vanochtend samen met wethouder Van den Heuvel thuis verrast met deze mededeling en een grote bos bloemen.

Weertaren van het jaar

De gemeente Weert roept sinds 2013 een Weertenaar van het jaar uit. Vorig jaar viel deze eer aan alle medewerkers uit de zorg. Burgemeester Vlecken heeft toen een afvaardiging van de zorgmedewerkers in het zonnetje gezet. Verder zijn al ooit Weertenaar van het jaar geworden:

  • 2013 Jo Beljaars - Stichting OLS 2013
  • 2014 Sonja Blok - Centrummanagement
  • 2015 Jan Muters - Waarnemend Postcommandant brandweer Weert
  • 2016 Mathilde Dominikowski - Voor haar inzet rondom vluchtelingen van het AZC Weert
  • 2017 Peter Verkennis - Voor zijn jarenlange inzet bij Bospop en het daarmee op de kaart zetten van Weert
  • 2018 Zusters Birgittinessen - Voor hun hulp aan vluchtelingen
  • 2019 Jan Leenders - Voor zijn inzet onder andere als stadsgids, Malawi, Muziek, presentator, Weert600
  • 2020 Alle zorgmedewerkers
  • 2021 Monique Princen - Stultiens

Normaal wordt de Weertenaar van het jaar uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Weert. Vanwege het coronavirus kan deze nieuwjaarsreceptie voor de tweede keer niet doorgaan. Het college van burgemeester en wethouder vindt het wel belangrijk om deze traditie voort te zetten. Daarom zochten burgemeester Raymond Vlecken en wethouder Martijn van den Heuvel haar vanochtend onaangekondigd thuis op.

Monique Princen is Weertenaar van het jaar geworden vanwege haar jarenlange inzet voor de Weerter en Limburgse ondernemers. Zo heeft ze zich vanuit haar rol als voorzitter bij de regiegroep arbeidsmarktagenda Weert het afgelopen jaar hard gemaakt voor de belangen van de lokale ondernemers tijdens de lockdown en de COVID19-pandemie. Uit alle gesprekken die ze heeft gevoerd met lokale ondernemers heeft ze veel informatie gehaald. Deze input heeft ze ook gebruikt om het geluid te laten horen bij de Rijksoverheid. Door ondernemers is haar steun, bijvoorbeeld ook door het opzetten van een telefonische hulplijn, als enorm waardevol ervaren. Recent heeft Monique afscheid genomen van haar voorzitterschap en haar bestuursfunctie. Het college wil haar graag bedanken omdat ze jarenlang het geluid van de Limburgse, en dus ook de Weerter ondernemers, heeft laten doorklinken tot in Den Haag.

Daarnaast is Monique Princen lid van de Raad van Toezicht van het Sint Jans Gasthuis in Weert en lid van de Crossmoor Charity Cup, een organisatie die zich inzet om geld in te zamelen voor goede doelen.

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

[Muziek]
 
Burgemeester Vlecken:
"Beste mensen, welkom. Welkom in ons gemeentehuis. Ja, helaas kunnen we niet zoals gebruikelijk, met velen, hier nu toasten op het nieuwe jaar. Niet mogelijk. En we weten allemaal waar dat aan ligt. Maar ik ben blij dat u toch op deze wijze met ons in verbinding staat. Namelijk samen dat nieuwe jaar in. Gaat u met me mee?
 
We staan nu hier in onze raadszaal. De raadszaal waar beslissingen ten behoeve van de Weerter gemeenschap
genomen worden. Dat doen we samen met gemeenteraadsleden en ik ben ervan overtuigd dat onze  wethouders hier heel graag bij hadden willen zijn. Niet alleen om met u te toasten op 2022, maar ook om met u te spreken over al die projecten die nog lopende zijn en die wij zo graag nog tot uitvoering willen brengen.
Voor nu en in de toekomst.
 
2022 zijn we in Weert goed begonnen. Ondanks het vuurwerkverbod hebben we toch kennis mogen maken met harde knallen, is er vuurwerk afgestoken en is ook straatmeubilair vernield. Maar desondanks is het rustig  gebleven in onze stad en daar ben ik u toch dankbaar voor.
 
We staan hier op de Nieuwe Markt en u ziet, het is heel rustig. Het bruist niet. En eigenlijk is dat wat we als Weertenaren graag willen: een bruisende stad. Mensen die hier inkopen komen doen, bij de lokale ondernemers. Maar ook bruisend door alle evenementen die we dan weer organiseren in deze stad. 
Ik zou het fijn vinden als we samen die ondernemers dit jaar weer gaan steunen. Koop daarom ook lokaal!
Want, wie wil nou niet genieten van zo'n mooie bruisende stad?
 
Achter mij ziet u de raadszetels. Dan zult u denken: waarom verwijst de burgemeester hier nu naar? Heel eenvoudig: dit jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. U kunt uw stem laten horen voor uw partij.
En u heeft ook wat te kiezen hier in Weert. Maak daar dan ook gebruik van. 
En in het bijzonder zou ik ook de jongeren willen oproepen: maak gebruik van je stemrecht! Het is niet zomaar iets. Nee, je kunt ook daadwerkelijk het verschil maken. Want in tegenstelling tot landelijke verkiezingen kunnen enkele tientallen stemmen al het verschil uitmaken om iemand hier op de zetel te krijgen. Verdiep je in de programma's van de diverse partijen, zou ik zeggen. Laat jouw stem, laat uw stem, niet verloren gaan.
 
Ja, dan wil ik u nu even toch meenemen maar iets wat heel gebruikelijk is, en was, in Weert. Namelijk de Weertenaar van het jaar. En die is er ook dit jaar weer, alleen kunnen we die niet ontvangen in ons gemeentehuis. Daarom gaan we het gewoon persoonlijk doen, live, hier bij de Weertenaar van het jaar 2021. Gaat u mee?"
 
Mevr. Princen-Stultiens:
"Goedendag, dit is echt een overval!"
 
Burgemeester Vlecken:
"Dat is het ook, dat is ook de bedoeling."
"... 
Maar tijdens de nieuwjaarsreceptie gebeurt er ook altijd iets. Dan wordt er altijd gekeken wie veel voor  Weert betekend heeft. Dat noemen ze dan de 'Weertenaar van het jaar'. Ik denk dat je het nu wel voelt aankomen..."
 
[Lachen]
 
Mevr. Princen-Stultiens:
"Ik voel hem aankomen..."
 
Burgemeester Vlecken:
"Van harte gefeliciteerd. Ik mag je namens het college en namen het gemeentebestuur mededelen dat dit jaar die eer aan jou te beurt is gevallen. Voor al datgene dat je voor Weert hebt gedaan."
 
Mevr. Princen-Stultiens:
Super bedankt. Ik vind het echt super leuk.
 
Wethouder Van den Heuvel:
"Mooi toch. Geniet ervan he!"
 
Mevr. Princen-Stultiens:
"Ja, dat ga ik zeker doen!"
 
Burgemeester Vlecken:
"En dan wederom een mooie Weertenaar van het jaar. Dan wil ik graag gaan afsluiten. Ik had het liever persoonlijk gedaan, ik had het liever samen met het college gedaan. Ik had het ook liever samen met gemeenteraadsleden gedaan, maar het zit er helaas niet in.
Maar ik heb er veel zin in. Om er samen met u een mooi jaar van te maken. En nogmaals namens het college, namens de gemeenteraadsleden: alle goeds voor dit jaar. Een goede gezondheid en voor de ondernemers
héél véél succes in dit jaar. Zodat we weer kunnen genieten van een bruisend en schitterend Weert."
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten